MKE 47. Vándorgyűlése, Szolnok

0Shares

Idén Szolnokon rendezték meg a 47. könyvtárosok vándorgyűlését, amire mi csütörtökön érkeztünk a rekkenő hőségben. Idén a vezető téma A minőség dimanikája-a fejlődő könyvtár címet kapta. A vonatunk sajnos összeszedett egy kis késést, így lekéstük a reggel 10 órakor a Verseghy Ferenc Könyvtár és Közművelődési Intézményből induló túrát, így maradtunk a hűs városi könyvtárban. Az első emeleten kapott helyet a ruhatár, mellette egy kis hangulatos kávézó, a gyerekkönyvtár, valamint a süppedős szőnyeges terem ahol a foglalkozásokat tartják, és a fitalok számára kialakított terem babzsákokkal és számítógépekkel, valamint az ő érdeklődési körükhöz kialakított állományt ki válogattak a polcokra.

2015-07-16_15-29-57_DSC_39592015-07-16_11-24-06_DSC_39322015-07-16_11-02-01_DSC_3923

Természetesen a könyvek kivétele és visszaadása is a földszinten a bejárattal szemben kapott helyet. Az épületben felújítási munkálatokat végeztek, így nem teljes pompájában láthattuk, de a hatalmas ablakok amiken keresztül a fák lombkoronájára láttunk rá, így is teljesen lenyűgöztek.  A könyvtártúra után indultunk vissza a főiskolába, a Nyitó Plenáris Ülésre és az azt követő előadásra.

Nehezen bírtuk a hőséget, így úgy döntöttünk a szabadidőnkben meglátogatjuk a Szolnoki strandot. Este újból visszasétáltunk a Tiszavirág hídon a Tiszai hajósok teréhez fagylaltozni. Másnap mindenki belevetette magát a szekcióülések színes előadásaiba.

Elsőnek az Olvasószolgálati Szekcióban Illés Julianna: Kistelepülések könyvtári marketingje majd Jávorka Brigitta: Az információs műveltség fejlesztéseinek lehetőségei: tapasztalatok a könyvtárbuszon című előadását hallgattuk meg. Ezután a Helyismereti Szekciót céloztuk meg ahol Dr. Fodor János izgalmas statisztikai adatokkal tűzdelt prezentációját néztük meg. Idén a helyszínt nagyon gyorsan be tudtuk járni, néha bekukkantottunk olyan szekciók üléseire is amikre ritkán ülünk be. Természetesen Monguzt is kaptunk egy rövid kérdőív/közvélemény kutató lap kitöltése ellenében.

Fotók és szöveg: Gergely Ildikó


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: