SkiZoo – „Gödöllői királyné kedvence”

„Gödöllői királyné kedvence”

Dióból és aszalt vörös áfonyából készítettünk nyers tortaalapot,amire két réteg krém került Stőhr Gréta receptjének átalakításával: egy kesudió- és egy epres kesudiókrém,amit csokival és eperrel díszítettünk.

Az ihletet Szabó Margit : Gödöllői királyi szakácskönyvében talált Stefánia krémtorta receptje adta,ahol a mogyorókrém tölteléket csokival és pisztáciával díszítették. Ebből arra a következtetésre jutottunk,hogy az udvarban nagy népszerűségnek örvendhettek az egzotikus magvak felhasználásával készített desszertek, nassolnivalók, így Sissy az általunk kreált kesudiókrémes süteményt is örömmel fogyasztaná valószínűleg, ezért is kapta a „Gödöllői királyné kedvence” nevet.4

Próbáltuk tovább nyomatékosítani a sütemény gödöllői mivoltát az összetevők kiválasztása által is,a süteménybe gödöllői csapattagunk,Horváth Szilveszter méze, saját fáról szedett diónk és a titkos hozzávalónk, a gödöllői barátok együtt töltött vidám percei kerültek.

Alap:

-1 bögre dió

-1 bögre aszaltáfonya

-kevés víz

Összedaráljuk, majd egyenletesen eloszlatjuk egy tortaformában.

Krém:3

-fél bögre kókuszolaj

-fél bögre méz

-1,5 bögre kesudió

-2 citrom leve

-1 bögre eper

-vanília

A kesudiót beáztatjuk pár órára,majd a felmelegített kókuszolajjal, mézzel, citromlével és vaníliával együtt a full-processzorba rakjuk és krémesre dolgozzuk.

Az egyik felét kiszedjük és rákenjük az alapra, a másik feléhez pedig hozzáadjuk az epret és tovább turmixoljuk, majd ezt is ráöntjük a torta tetejére és elegyengetjük.

Néhány órára a hűtőbe rakjuk,hogy megdermedjen, ezután már leszedhető a kapocs és szervírozható a sütemény.

Díszíthető csokival és eperrel.

Jó étvágyat kívánunk hozzá Mindenkinek!

 

SkiZoo csapat

SkiZoo-„Gödöllői királyné kedvence”2 56

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük