Hóvirágok Gödöllő tortája

Mivel Sissi szerette az édességeket, és kedvenc édességei közé tartoztak a krémes torták, ezért mi is egy tortát sütöttünk.20160501_152509

Az alapja sima piskótatészta, ami Sissi kedvence volt.

A piskótára gesztenye krémet tettünk. Mivel Gödöllőn sok park van, és sok gesztenyefa, ezért azt gondoltuk, hogy ezt a jellegzetességet a tortában is érzékeltetjük. Hogy egy kicsit feldobjuk ezt a gesztenye ízt, Gödöllőre jellemző gyümölccsel, a meggyel próbáltuk különlegesebbé tenni.

A felső krém egy vanília ízű krém, ami már a királyi udvar ízét hordozza.

A torta díszítésénél két fő szempontot vettünk figyelembe. Gödöllő egyik fontos jellegzetessége, hogy a mai városi mivoltában is nagy zöld területtel rendelkezik ezért a torta tetejének nagy részét zöld marcipánnal díszítettük, ahogy a várost is elborítják a zöld parkok.

A másik vonala a díszítésünknek a királyi családra utal. Próbáltuk királyi módon, gyöngyökkel, masnival, és Sissi kedvenc virágával, az ibolyával dís20160501_152920zíteni saját Gödöllő tortánkat.

Recept:

Piskótatészta:

szokásos módon 6 tojásból piskótatésztát készítünk

Gesztenye töltelék:

25 dkg gesztenyemassza

2 ek porcukor20160501_152940

1 dl habtejszín

2 ek rum

10 dkg vaj

A vajat a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a rumot és a gesztenyemasszát, jól összekeverjük, majd a kemény  habbá vert tejszínnel összekeverjük.

A piskótára rákenjük a gesztenye krémet, majd magozott meggyel megszórjuk.

Vanília krém

  • 2 dl tej
  • 2,5 ek liszt
  • 10 dkg vaj
  • ízlés szerint cukor20160501_152434
  • vaníliás cukor

A lisztet csomómentesre keverjük a tejjel, felfőzzük, beletesszük a vaníliás cukr
ot, sűrűre főzzük, kihűtjük. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd elkeverjük a kihűlt masszával.

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük