Villám – Gödöllői ízek

“Gödöllő-karikák”

A sütemény tésztáját a Gödöllői királyi szakácskönyv “Erzsébet-karikái” alapján készítettük. Erzsébet szakácsnője, Teufel kisasszony gyakran sütötte ezt a finomságot.

(Az eredeti recept szerint  a tésztát cakkos szélű karikákkal kell kiszaggatni, és minden második közepébe lyukat kell vágni. A teljes tésztadarabokra lekvár kerül, majd erre a kilyukasztott karikák. A tetejét cukormázzal és színes porcukorral vonták be. )

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 180 g vaj vagy margarin
  • 120 g cukor
  • 1 tojás
  • fahéj
  • reszelt citromhéj
  • lekvár
  • (az eredeti recepthez még cukormáz és színes porcukor is kellett)

Olyan édesség született, amely megjelenésében lett igazán gödöllői. Ehhez agyagból gödöllői sütipecséteket formáztunk:

DSCN1299

Ezután a tészta készült el. A pelikán lenyomatokba saját készítésű szilvalekvár került.

DSCN1279                                DSCN1281DSCN1269

Jó étvágyat!

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük