SkiZoo- Legendagyártás

Gödöllői kidőlt fa legendája

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy tó Gödöllőn, amiben egy gyönyörű pelikán élt,aki rettentő öntelt volt. Úgy vélte, hogy szépsége mellett mindenkié eltörpül, se tyúk, se pulyka,de még egy fácán sem érhet fel hozzá! Egyik sem méltó rá, hogy párjául fogadja!

Ebben a hitben tollászkodott kevélyen nap, mint nap, mígnem egyszer patadobogás törte meg a kisváros csendjét és elképesztő pompával egy hintó gördült a kastély elé lovas kíséretével. Pelikánunk tátott csőrrel ámult és bámult döbbenetében, de lélegzete csak akkor állt el igazán, amikor megpillantotta a kocsiból kilépő ibolyaruhás hölgyet. Rögtön érezte, ez a nő kell, hogy a felesége legyen!

Eszeveszett készülődésbe kezdett, hogy kicsípje magát az esti bálra, de mindhiába! A kastély ajtóhoz érve az őrség feltartóztatta és hasztalan kérlelte őket, hogy engedjék be, mintha nem is hallották volna szavait, értetlenül nevettek rajta.

Szomorúan kullogott hazafelé a megaláztatást követően, amikor hirtelen újabb ötlete támadt: megpróbál berepülni a kastélyba! Nagy bőszen csapkodni kezdett szárnyaival, de a földtől nem sikerült elemelkednie. Ekkor vált csak igazán búskomorrá! Anyjára gondolt, aki többször próbálta rábírni, hogy tanulja meg tudományát, de ő hajthatatlanul dacolt vele, mondván, semmi szüksége a repülésre!

Bánatosan egy fiatal csemetének támaszkodott, amit akkoriban ültettek a parkban. A kis fa nem bírta megtartani, elhajlott alatta és messzire vetette törzsétől! Estéből felkelve elmélázva a fára nézett,majd nagy lendületet véve nekifutásból ráugrott abban bízva,hogy minél jobban elhajlik alatta, annál messzebbre repíti őt, egészen pontosan a kastély falain át, így kikerülve az őrséget. Terve azonban nem várt fordulatot vett! A fa bár elhajolt alatta, de le is rázta magáról a kis pelikánt és úgy maradt ferdén!

Szegény pelikán ezúttal pórul járt, nem jutott be a bálba. Azonban sorsa mégis jól alakult, ugyanis a lilaruhás hölgy nem más volt, mint Sissy királyné, aki nagyon megkedvelte Gödöllőt és megsajnálva az egyedül úszkáló madarat, több pelikánt is hozatott a tóba, akik közt jó barátokra és szerelmére is rátalált!

A fa azonban akkor és ott megmakacsolta magát és többé nem egyenesedett ki! Ugyanabban a szögben, elhajolva növekedett sok évtizeden át rengeteg gyerek és baráti társaság örömteli játékának, beszélgetéseinek helyszínt szolgáltatva.

SkiZoo,

a PeliKlán

 

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük