Ének és tánc: Gödöllői ízek

Gödöllői túrógombóc rebarbara dzsemmelturogomboc

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 1 nutellás pohár búzadara
  • ½ kg túró
  • vanilin cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dkg vaj
  • zsemlemorzsa, amennyit a vaj felvesz

A vajban megpirítjuk a zsemlemorzsát, a többi alapanyagot összekeverjük egy nagy tálban, majd minimum 3-4 órát pihentetjük. Teszünk fel vizet forrni, közepes méretű gombócokat készítünk és megfőzzük a túrógombócokat kb. 10 perc. Meghempergetjük a morzsában. Eddig kb. a klasszikus.

De van még 1,5 kg rebarbaránk, az ötlet készítsünk belőle dzsemet, amíg a bekevert alapanyagok pihennek!turogomboc3

 

Rebarbara dzsem

Gödöllőn, Miklós bácsi kertjében szezonja van a rebarbarának J

Hozzávalók:

  • 1,3 kg rebarbaraturogomboc2
  • 0,5 kg cukor
  • dzsem fix
  • pohár víz

A rebarbarát nagyon vékony szeletekre vágjuk, majd az egészet egy méretes edénybe tesszük, és jól összefűzzük, üvegekbe porciózzuk, fejre állítjuk, hagyjuk pihenni.

A túrógombócokat tányérra szedjük és tejföl helyett rebarbara dzsemmel tálaljuk, aki meri a fahéj is remek hozzá!

Jó étvágyat kívánunk hozzá!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.