Hóvirágok-Gödöllői ízek: Gödöllői töltött csirkemell bodzás limonádéval

Egy klasszikus – újraértelmezve

Igen, a megunhatatlan gödöllői töltött csirke! Régi kedvencünk, már nagyszüleimnél is rendszeresen került a vasárnapi asztalra. De újragondoltuk a hagyományos receptet és a kor szellemének megfelelően, reform alapanyagokkal és újszerű fűszerezéssel bolondítottuk meg.

Most csirkemell filét használtunk, amit szétnyitva alkalmassá tettünk arra, hogy a tölteléket belerakjuk.

A tölteléket teljes kiőrlésű kenyér alappal készítettük. A vöröshagymát szalonnakockán pirítottuk, majd erre került az apróra vágott gomba, répa, zöldborsó, kukorica és a csirkemáj.

Végül az áztatott kenyér és a frissen aprított petrezselyemzöld. Fűszerezésként a són és a borson kívül őrölt pirospaprika, chili, friss rozmaring került bele.

Amikor a töltelék kihűlt, azt a besózott mellfilébe töltöttük és baconbe tekerve helyeztük a sütő edénybe. Friss fokhagyma gerezdeket és egész paradicsomot dobtunk mellé. A paradicsom és a fokhagyma aromája tökéletesen harmonizál a hússal, és nem mellesleg nagyon egészséges!

Sütőben pirosra sütöttük és extra szűz olíva olajjal készített kuszkusszal, valamint friss kevert galambbegy salátával tálaltuk. És frissen készített házi bodzás limonádét fogyasztottunk hozzá! Hogy miért a bodza? Mert Gödöllőn épp most virágzik a sok-sok bodza bokor és mert nagyon finom!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jó étvágyat!! Hóvirágok- Gödöllői töltött csirkemell-2.Hóvirágok- Bodzás limonádéHóvirágok-Gödöllői töltött csirke-másként

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük