0Shares

Az Éhezők viadala elolvasása után hasonló könyvet kerestem, így molyon megnéztem az ajánlásokat. Ott találtam ezt a trilógiát, aminek már a borítója is hívogató volt.

Egy olyan világba csöppenünk ahol mindent a hivatalnokok határoznak meg, hogy kivel éljünk, hogyan és meddig. A főszereplő lánynak Cassiának a párválasztó bankettjén két fiú tűnik fel a képernyőjén. Természetesen csak az egyik fiú lehet a párja. Ezzel el is kezdődik a könyv bonyodalma.

Ebben a tartományban minden ember 3 tablettát tart magánál, egy zöldet egy kéket és egy piros tablettát. A piros tablettát csak vészhelyzet esetén vehetik be. Minden szellemi műből 100-at tartanak számon. Így például van 100 Legjobb Dal, 100 Legjobb Festmény és 100 Legjobb Vers is. Kiemelt szerepet kapnak a versek, hiszen olyan költeményeket találnak amik nincsenek ezen a listán.

Idéznék is egy versrészletet:

mikor először eredt el az eső
szép kövér cseppekben
finom zsályaillatúvá vált a levegő
a fennsíkon lestem a lehulló cseppeket
vártam a csodát
hirtelen elsötétültek a kék fellegek
s a várva várt csoda az egekben rekedt

Amerikában annyira népszerű lett a könyv, hogy már a rajongók filmet szeretnének belőle. Magyarországon most jelent meg a második része a sorozatnak, ami a Crossed címet kapta. A harmadik könyv a Reached pedig novemberben fog megjelenni.

A könyv hivatalos weboldala

A könyv ajánló videója:

 


Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Megosztások