3Shares

Fördős Zét videó blogjából és a Konyhafőnök című televíziós műsorból ismerhetjük. Tavaly jelent meg a könyve Fördős Zé a konyhában címmel. A laza hangnemben, tegeződős stílusban írt receptkönyvet, a bevezető szerint, azért hozták létre, hogy rávegyék az emberek arra, főzzenek otthon olyan alapanyagokból, amelyeket maguk választottak ki az üzletek polcairól vagy a piacok standjáról. Jobb és olcsóbb a saját magunk által elkészített ételek, a sajtos csirkemell csirkéből készül és nincs benne E.
Ahogy Zé mondja gyorsabban elkészül, mint ahogy a pizzát kiszállítják.

2016_12_09_10_42_230001

A könyv hat témakörre van felosztva, plusz a bevezető: Bajnokok reggelije; Levesek, előételek, szendvicsek; Gyors kaják; Brutális fogások; Buli van, gyerek!; Cukor. A bevezető után, Fördős Zé listát ad nekünk, azokról az alapanyagról, amelyeket érdemes beszereznünk a konyhánkba a cukor, liszt és só mellé. Fűszerek, szószok, sajtok szerepelnek a listán, valamint megadja olyan alapkészítmények, alaplevek, szószok receptjeit, amelyeket mi magunk is elkészíthetünk otthon.

A nap legfontosabb étkezése a reggeli. Üres, korgó gyomorral nem lehet dolgozni, iskolába menni, vagy egyáltalán elkezdeni a napot. Több ötlet közül választhatunk a müzlitől a tojásos-halas szendvicsekig. Sőt még három olyan recepttel is megismertet minket, amiből saját készítésű felvágottakat kapunk. Előételként lazacot, mákos túrógombócot, fokhagymás garnélát szolgálhatunk fel. Ha nosztalgiázni szeretnénk lepjük meg magunkat egy krumpli levessel. A maradék sült csirke felhasználására is van javaslata Fördős Zének. Ha nincs sok időnk a főzésére, a könyvben arra is találunk megoldást főzelékek, rizses, tésztás ételek formájában. Túrós csusza, spenót főzelék, sajtos gnocchi, spagetti variációk.

2016_12_09_10_45_570001Aki a húst hússal szereti, az is talál receptet magának. A marha, a csirke, a kacsa és a disznó hús különféle felhasználást mutatja be Zé. Marharagutól az enchiladan át a házi burgerig. Vegákra is gondolva zöldséges ételeket is ismertetnek a receptkönyvben. Mikor bulit rendezünk vagy éppen mi megyünk vendégségbe szeretnénk lenyűgözni vendégeinket/vendéglátóinkat az általunk készített ételekkel. Koktél recepteket, falatkákat, sós snackeket, pizzákat, szószokat ismerhetünk meg, és könnyen el is készíthetjük a következű összejövetelre. Egy szakácskönyvből nem maradhat ki az édesség sem. Fördős Zé házi fagyi recepttel lep meg minket, de készíthetünk churrost, rakott palacsintát, guba felfújtat. Ha a barátnőnk épp most szólt, hogy felugrana egy lányos csevejre, akkor készíthetünk egy gyors fekete-erdő tortát, aminek a leírást a könyvben megtaláljuk.

A minőségi ételek mellé minőségi grafikai megoldásokat és képi anyagot kapunk. A szakácskönyv rendkívül szép, színes, vidám és vicces rajzokat tartalmaz. A szövegek könnyen olvashatóak, az ételek elkészítésének módját és a hozzávalókat is megtaláljuk az elkészített étel képe mellett. Összességében nagyon tetszett a könyv, a hangvétele és a stílusa is, fiatalos, lendületes. Ajánlom minden gasztronómia iránt érdeklődő embernek, és azoknak, akik szeretnének leszokni a gyors kajákról, a házhozszállításról, akik szeretnének magukra főzni és remek ételeket enni.


Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Megosztások