Magyar Könyvtárosok Egyesületének 48. Vándorgyűlése Veszprémben

0Shares

Idén a Veszprémben megrendezett Vándorgyűlés fő témája a Kapcsolat-Könyvtár-Együttműködés: Felelősséggel a sikeres közösségekért.

Csütörtökön vonattal érkeztünk Veszprémbe, a szállásunk a Hotel Magisterben volt, ami nagyon elnyerte a tetszésünket, még kis konyhánk is volt a szobához. Egy gyors átöltözés után, indultunk a belvárosba.

2016-07-07_14-05-38_DSC_3800

Most annyira nem városnézős konferenciára készültem, hiszen a Nyitó plenáris ülésen átadták nekem a megtisztelő Év Fiatal Könyvtárosa kitüntetést. Valamint azután az Egyetemen egy állófogadásra is meghívott voltam Fülöp Attiláné igazgatónővel együtt, amin a hidegtálaktól kezdve a meleg ételekig minden felszolgálásra került. 2016-07-07_16-56-51_DSC_3827

A város közepén 2013-ban átadott modern épületben a Hangvillában került megrendezésre a Nyitó és Záró plenáris ülés, valamint sok szekcióülés is itt kapott helyszínt. Az épület földszintjén egy hangulatos étteremben fogyaszthattuk el az ebédet. Megtudtuk, hogy a reggelit is itt szolgálták fel. Másnap belevetettük magunkat az előadások forgatagába. app2tablet

Délelőtt az Okos telefon – okos olvasó: olvasóvá nevelés okos eszközök bevonásával előadást hallgattuk meg Horváth Dorkától. Ők a könyveket olyan módon szolgáltatják, mint például a Spotify a zenét vagy a Netflix a filmet. Időre szól az előfizetés és addig a bővülő könyvkínálat teljes egészét eléri a felhasználó. Mindenképp ez lesz a jövő az e-könyvek esetében is. E mellé adnak egy tabletet amit Mesetabletnek neveztek el, erről elérhető fél éven keresztül a BOOKR Kids mesetár. Utána természetesen az előfizetést lehet hosszabbítani.

Ezután Horváth Judit Köz/közös/közösség című előadását hallgattuk meg, ami tovább tartott egy elmaradt előadás miatt. Izgalmas előadásában beszélt arról, is milyen problémákat okoz nála az informatika világába való beilleszkedés, és hogy az elején mennyire tiltakozott ellene, mégis rádöbbent mennyire fontos és hasznos dolog.

A legjobban természetesen kollégám Fóthy Zsuzsanna előadását vártuk aki az Olvasók Diadala online játékunkról adott elő “Aki sokat olvas, limuzinnal hordják” : Digitális játékok a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban címmel.

2016-07-08_11-45-42_DSC_3849

Egy gyors ebéd után délután még meglátogattuk a Veszprémi Eötvös Károly Megyei Könyvtárat ahol jó részletesen körbevezettek minket a könyvtárban.

Sajnos a várost nem tudtam igazán részletesen megnézni, de mindenképp visszatérek. :)

Írta: Gergely Ildikó


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: