0Shares

Katie Fforde könyve, a Ház kilátással két nőről szól, akiknek élete fordulóponthoz érkezett. Ellie és Grace élete a legjobb pillanatban keresztezi egymást. Mindkét nőnek szüksége van valamire, amit csak a másiktól kaphat meg.

Ellie Summer húszas évei elején járó festő, aki kisbabát vár barátjától, Ricktől, ám a fiatal művész hallani sem akar a gyerekről. Rick maga is egy nagy gyerek, aki két szalmaszálat sem tesz keresztbe Ellie-vel közös háztartásukban. Nem csoda, hogy Ellie-nek elege lesz ebből a helyzetből, és az elköltözésen gondolkodik. Mielőtt egyedülálló anyává válik, még szeretne egy problémamentes szerelmi kapcsolatot.

Grace Soudley sem úszik a boldogság rózsaszín felhőjében. Nagynénjétől örökölt, hatalmas háza magányban él. Férje elhagyta egy fiatalabb nőért és ezt Grace még nem tudta megemészteni, holott évek teltek el a válás óta. Kapzsi testvérei háza eladását követelik. Problémáit tetézi, hogy az épület még a viktoriánus korban épült és a nagynéni nem költött egy centet sem a felújítására. Grace-nek azonban nincsen pénze egy ilyen beruházásra.

A két főszereplő közül Ellie-vel szimpatizálok. A mindig mosolygós, életvidám, mindenhez pozitívan hozzáálló fiatal lánnyal. Fiatal kora, bohókás, kissé meggondolatlan természete és választott életpályája ellenére Ellie Summer egy felelősségteljes, a tettei következményét vállaló, energikus, öntudatos nő. Soha nem könnyű egy életre szóló döntést meghozni, pláne nem ilyen fiatalon, mikor az ember felnőtt kora még épp hogy csak elkezdődött. Ekkor találkozik Grace-szel, az elvált, magányos nővel, aki nem hiszi, hogy az élet tartogat számára még valamit. Ellie fiatalos lendülete, csillapíthatatlan energiája, életszemlélete megváltoztatja Grace-t és azt a férfit, akibe Ellie beleszeret. Grace kitör magányából és új utat választ magának.

Megértem miért választotta Grace a magányt, az elszigetelődést, még sem tudok egyetérteni vele. A válás fájdalmas dolog. Egy ideig elrejtőzhet az ember és biztos időbe telik, míg újra próbálkozni kezd a szerelemmel.

Viszont nem lehet sokáig az önsajnálatban tespedni, mert különben soha többé nem merünk majd kockáztatni. Grace szerencséjére Ellie betoppant az életébe. Bónusznak pedig megkapja mostohalányát. A tini lánynak nagyobb szüksége van Grace-re, mint Grace-nek Ellie-re, és az a tényező, ami végleg kibillenti magányából a nőt.

A történet könnyed, szellemes, romantikus, elgondolkodtató. Az egyetlen negatívum számomra a könyv befejezése volt, vagyis inkább a hiánya. Az írónő lezárja ugyan az eseményeket, a történet kerek. A prológus viszont hiányzik.

Étrékelésünk

A könyv története

A könyv szereplői:

Neked hogy tetszett?

 

 


Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Megosztások