7Shares

A Magyar Könyvtárosok Egyesülete Pest Megyei Szervezetének már több éves hagyománya, hogy a legkülönbözőbb helyszíneken, közegben minden évben megszervezi a Pest megyei könyvtárosok napját. Idén 2015. június 17-én, Érden zajlott a kötetlen, baráti légkörű találkozó.

A kedves fogadtatás után (információs csomag, kávé, pogácsa :-D ) köszöntött bennünket Fülöp Attiláné, az MKE pest megyei szervezetének elnöke; Bazsóné Megyes Klára titkár; Sebestyénné Majchrowska Ewa, a Csuka Zoltán Városi Könyvtár igazgatója; T. Mészáros András, Érd város polgármestere; Dr. Aradszki András országgyűlési képviselő, államtitkár; Bakos Klára, az MKE leköszönő elnöke.

10733387_912948095394161_7867636349134743489_o

Ezután ünnepélyes pillanatokra került sor, az MKE Pest Megyei Szervezete Nagy Ferenc díjat adott át kolléganőnknek, Gergely Gyöngyvér Ildikónak. Gratulálunk! Dolgozata: E-dokumentumok használatára szabott szolgáltatások bevezetése és népszerűsítése. A benyújtott pályázati munka könyvtárunk e-könyvek és e-folyóiratok szolgáltatásának bevezetésével, a technikai és emberi háttérrel, valamint  a felvetődött kérdésekkel és problémákkal, tapasztalatokkal kapcsolatos.

A díjat Nagy Ferenc, a Budakeszi Könyvtár és Információs Szolgálat volt igazgatója, az MKE Pest Megyei Szervezete egykori vezetőségi tagja, később elnöke emlékének megőrzésére alapította az MKE Pest Megyei Szervezete 2008-ban.

Vidám műsorban volt részünk Gulyás Ferenc népzenész által, aki megénekeltetett bennünket, különböző népi hangszereket mutatott be. A zenélés után rendkívül színvonalas szakmai előadásokat hallgattunk meg:

DSC_2743

A minőségmenedzsment bevezetésének hatása a szervezetre / Sohajdáné Bajnok Katalin igazgatóhelyettes, Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár,

Minőségmenedzsment a gyakorlatban / Istók Anna könyvtáros, Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ

Az ízletes ebéd elfogyasztása után két kulturális program közül választattunk:

 

– A Csuka Zoltán könyvtár, a Főtér és a Magyar Földrajzi Múzeum megtekintése.

– Érd – Ófalu helytörténeti séta – Szent Mihály templom, Bogner Mária sírja, Szapáry-kastélyrom, minaret, II. Lajos király emlékmű megtekintése.

Sajnos idő hiányában a sétákon már nem tudtunk részt venni, de remekül éreztük magunkat egész nap a pest megyei kollégák társaságában.

Gratulálunk kolléganőinknek, Gergely Gyöngyvér Ildikónak a Nagy Ferenc díjhoz, Istók Annának a színvonalas előadáshoz!

Soldevila Kata


Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Megosztások