Antoine de Villiers: Újjászületés
0Shares

A #napi20percolvasas kihívás első hónapjában az én kedvenc könyveim közül választhattok. Lehota Ágnes vagyok. Főleg a földszinten futhattok velem össze. A főhadiszállásom az InfoTérben van, de a Regisztráción is fel szoktam bukkanni. Hogy miért épp ez a cím? Emlékszünk még a reklámra? Az általam ajánlott regények ugyanolyan kényes női témákat boncolgatnak, mint az a bizonyos gyógyszerreklám. Nőként azért érdemes elolvasni őket, mert rólunk szól. Férfiként meg azért, mert mindig izgalmas belesni az imádott nő budoárjába.

1. Kiss Judit Ágnes: A Halál milongát táncol

„Tangófesztivál ​készülődik Buenos Airesben. Az idei minden eddiginél nagyobb szabású lesz.” Aki olvasta Márquez 100 év magányát jó eséllyel ezt a könyvet is élvezni fogja. Egy kis magyar mágikus realizmus Argentínában. A regénynek nem a cselekménye a fontos, sokkal inkább a hangulata, a szereplők élettörténete, a hétköznapinak tűnő csodák. Én is szeretek repülni, ezért választottam ezt a könyvet a kihívásba.

„A tangó: nem tánc, hanem szenvedély vagy életforma vagy leginkább a szenvedély életformája.” Kiss Judit Ágnes

2. Szabó Magda: Liber Mortis

Liber Mortis, azaz Halottaskönyv. Szabó Magda kézírásos hagyatékából előkerült és az író halála után megjelent napló, amelyet férje, Szobotka Tibor halála után, mintegy öngyógyításként kezdett el írni és amit közel 7 éven keresztül vezetett. A kettejük közötti legendás szerelemről szól és a gyászról, amely az évek múlásával sem csillapodott. A napló önmagában is intim műfaj, de annak tükrében, hogy Szabó Magda milyen féltetten őrizte magánéletének részleteit, még értékesebb kincs. Az örök szerelem számomra élő valóság, ezért választottam ezt a könyvet.

„Ha ketten voltunk, mi voltunk ketten a világ.”

3. Delia Owens: Ahol a folyami rákok énekelnek

„A történet Észak-Karolina ritkán lakott, mocsaras partvidékén játszódik az 1950-es és 60-as években. A történet főhőse a lápvidéken sorsára hagyott kislány, Kya Clark, aki az évek során elszigeteltségében önellátásra rendezkedik be, s alig érintkezik a környékbeliekkel.” olvasható a regény fülszövegében. Ez a regény a veszteségről, magányról és a kitaszítottságról szól. Gyönyörű képekkel átszőtt, lírai hangvételű alkotás. A regény olvasása közben az egyik legnagyobb félelmemmel kellett szembenéznem, ezért került be a top3-ba.

„Titkot legjobban a kagylóhéjak tudnak tartani.”

Kiss Judit Ágnes vagy Szabó Magda, esetleg Delia Owens? Válasszatok!

Szavazni a #napi20percolvasas Facebook oldalán tudtok.


Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Megosztások