0Shares

Győri Krisztina vagyok, 10 éve dolgozom könyvtárosként, lassan két éve a kedvenc könyvtáratokban. 3 gyermekem van, a kamaszok mindig adnak a kezembe valami olyan könyvet, amit én is szívesen olvasok, majd utána együtt mosolygunk a jobbnál jobb történeteken. Fogadjátok szeretettel ajánlásaimat, igazán menő könyvek ezek, a szórakoztató irodalom több műfajából. A három közül is van egy kedvencem, remélem, megtaláljátok, melyik az.

1. Zágoni Balázs: A Gömb

Az Útvesztő óta rajongok a jövőben játszódó kalandregényekért. A Gömbben sem csalódtam, sőt #napi20percolvasás helyett, szinte le sem tudtam tenni.

Zágoni könyve egy olyan világban játszódik, ahol látjuk a szegénység és a gazdagság közti különbséget. Ahol a szegényeknek menekülniük kell, a gazdagok pedig rengeteget dolgoznak, hogy luxuskörülmények között élhessenek. A helyzetet pedig tovább bonyolítja, hogy nem tudhatod, kiben lehet megbízni, és kiben nem. Itt lép a képbe a Gömb.

De mi ez a Gömb? Milyen szerepe van a történetben? Pozitív vagy negatív hős? Hős egyáltalán? Ha elolvasod a könyvet, megtudhatod ezt is, valamint hogy milyen egy okos szemüveg, mit kell rendelni egy étteremben, és hogy milyen egy jövőbeli, gazdag, városi gimnázium.

2. Rachael Lippincott: Két lépés távolság

Nagyon szeretem a romantikus regényeket is, és szeretnék nektek valami különlegeset ajánlani. A könyvben egy lenyűgöző szerelem történetét követhetjük végig, szinte letehetetlen.

Adott két fiatal, adott egy szerelem, csakhogy nekik adott még egy súlyos betegség is, a cisztás fibrózis. Annyit elárulok, hogy a cím a köztük lévő folyamatos távolságra utal. Mivel mindketten betegek, nem mehetnek egymás közelébe. El tudtok képzelni egy olyan kapcsolatot, ahol nem tudjátok megölelni egymást? Nekik ez a sors lett megírva. Vagy mégsem?

Ha szeretnétek egy kicsit pityeregni, egy nagy szerelemről olvasni, mindenképpen ezt a könyvet válasszátok, nem fogtok csalódni!

3. Pacskovszky Zsolt: Titkos mozi

Ha erős idegzetű krimirajongók vagytok, akkor ez a nektek való választás. Egy érdekes időutazás részesei lehettek, ahol egy korotokbeli fiú fejti meg a harminc évvel korábbi bűntényt.

A történet Párizsban játszódik, ahol egy srác szeme előtt a múlt képkockái peregnek. Nem érti, nem tudja, mi ez, de idővel mindenre fény derül. Ki az a gyönyörű lány, akit a képeken lát, ki az a morgós öregember, aki – mint kiderül – a szomszédja, mi a következő lépés, amikor rájön, hogy mi fog történni?

Mindenekelőtt el kell mondanom, hogy azért is tetszik nekem ez a könyv, mert a rejtély megoldásának egyik fő helyszíne a könyvtár. Ha másért nem, olvassátok el azért, hogy tudjátok, miért érdemes hozzánk rendszeresen betérni.

Szavazni a #napi20percolvasas Facebook oldalán tudtok.


Ez is érdekes lehet...

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen:

Megosztások