Apapirrasokatír- Gödöllői ízek

Rém-rű süti
Rém-rű (rém-egyszerű) süti készítése

Rém-rű (rém-egyszerű) süti

Hozzávalók: 1 csomag leveles tészta
szilvalekvár (szigorúan gödöllői termelőtől vagy saját készítésű)

Elkészítés: a leveles tésztát kibontjuk a csomagolásából, kitekerjük, kisebb négyzetekre vágjuk.
A négyzetek 4 csücskét behatjuk középre, enyhén megnyomjuk hüvelykujjunkkal (vagy másikkal:)
A tésztát belerakjuk a tepsibe és előmelegített 200 fokos sütőben világos barnás színűre (kb. mint egy fagylalttölcsér színe) na olyanra sütjük.
Amikor kész, kivesszük a sütőből, kirakjuk tálcára, tálra (ez a rész opcionális) és a helyi szilvalekvárból, mindegyikre rakunk egy keveset. Ezzel a Rém-rű süti kész! Ja és lehet enni:)

Ez saját recept:)))) Azért találtam ki, mert ahol mi lakunk ott szilvafás terület volt régen, de sajnos ma már nincs egy fa sem ezekből:(

Tóth M. Tamara 13 év

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük