A Szent Johanna Gimi 7. – Útvesztő

0Shares

Szeptember 1-jén Reniék immár irigyelt végzősökként lépnek be a suli épületébe, de vajon tényleg irigylésre méltó a helyzetük? Egy biztos: a legzsúfoltabb, legeseménydúsabb évnek néznek elébe, amelynek már az első fele is tele lesz óriási élményekkel (szalagavató, nagy végzős bulizások, utolsó közös szilveszter), ugyanakkor komoly buktatókkal (érettségi tárgyak kiválasztása, a felkészülés megkezdése és a nagy kérdés: a továbbtanulás).

Ám a 12/b. , mint tudjuk, nem átlagos társaság: ők mindent megtesznek azért, hogy az utolsó évük valóban felejthetetlenné váljon, nemcsak önmaguk, de a Szent Johanna gimi összes tanára és diákja számára is…

Ahogy a bevezetőben is olvashatjuk ez a kötet már nem lesz olyan könnyed hangvételű, mint társai. Igaz, már a 6. rész is kicsit más stílusban íródott. Reni már nem az a 14 éves kislány, aki távolról rajong Cortezért, nem sírja tele a párnáját minden alkalommal, mikor a fiú megbántja vagy más lányra veti a szemét. Immár a felnőtté válás küszöbén áll, dönteni kell jövőjéről, ami olykor nem is olyan egyszerű. Több szempontot is meg kell vizsgálni, semmit sem lehet elsőre elvetni. Az egész 12/b-re nagy nyomás helyeződik ebben a tanévben. Egyiküknek sem lesz könnyű dolga. Sok mindent el kell dönteni, sok minden változni fog. Azok az olvasók tudnak majd legkönnyebben azonosulni a könyvvel, akik éppen ugyanezt fogják átélni. A végzősök. Általános és középiskolában egyaránt.

Azok a szerencsések, akik eljutottak a dedikálásra és képesek voltak kivárni az órákig tartó várakozást a 35 fokos hőségben, már biztosan elolvasták vagy épp most is olvassák. A kötet, mint ahogy a többi rész is letehetetlen. Még aznap kiolvastam, hogy megvettem. Hiba volt. Most várhatok hónapokat, hogy megtudjam mi lesz Reniékkel, hogyan fog befejeződni a történet. Minden Szent Johanna Gimi fannak ajánlom, hogy minél lassabban olvassa el a könyvet, rágja át magát minden soron legalább kétszer, vagy egy nap csak két-három oldalt olvasson el. Ezzel a módszerrel legalább két hónapig fog tartani a könyv. És semmi, de semmiképpen ne lapozzon a végére, várja ki ameddig el ér odáig.

A könyvet nem csak a rajongóknak, a tiniknek ajánlom, hanem azon szülőknek is, akiknek a gyermeke most szembesül azzal mivel szeretne foglalkozni az életben.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

:D :-) :( :o 8O :? 8) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :wink: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: