GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Akik segítenek neked

 

Karácsony Katalin és Maszlag-Lénárt Mónika

Telefonszám: 28-515-534

Email: gyerekkonyvtar@gvkik.hu

 

 

 

 

Még nem voltál nálunk?

Beiratkozás

  • 16 éves kor alatt a törvény értelmében a beiratkozás ingyenes.
  • Az olvasójegy 1 évig érvényes.
  • A beiratkozás feltétele egy Szülõi jótálló nyilatkozat, és egy Könyvtárhasználati szabályzat, amelyet a szülõ, gondviselõ tölt ki saját adataival. A nyilatkozat és a szabályzat a Könyvtár regisztrációján illetve a Gyerekkönyvtárban is elkérhetõ. A nyomtatvány kitöltésével a jótálló felelõsséget vállal érted, hogy az általad kikölcsönzött dokumentumokban, a könyvtár berendezéseiben kárt nem teszel, betartod a kölcsönzési határidõt, valamint biztosítja számodra a térítéses szolgáltatások kifizetését.
  • Beiratkozás után adataidat számítógépen rögzítjük.
  • Könyvtárunkból csak akkor kölcsönözhetsz, ha beiratkozol.
  • A számodra kiállított olvasójegyet minden könyvtárlátogatásra hozd magaddal!

 

Hogyan kölcsönözz?

 

Egy alkalommal 6 db könyvet kölcsönözhetsz.

kölcsönzési határidõ 1 hónap: ha ez alatt az idõ alatt nem sikerült elolvasnod a könyvet, és nincsen rá elõjegyzés, kétszer van lehetõséged a határidõ hosszabbítására online, vagy személyesen vagy az 515-536-os telefonszámon a Könyvtár regisztrációján.

 

kölcsönözhetõ köteteket sárga, a helybenhasználhatókapiros csíkkal jelöltük. Helyben használható könyvek az olvasóteremben találhatók. Ide tartoznak a lexikonok, enciklopédiák, szótárak, határozók vagyis amelyek a gyors információhoz jutást segítik.

 

Ha lejárt a határidõ felszólító levelet küldünk, hogy hozd vissza a könyvet a Könyvtárba. Ezután késedelmei díjat kell fizetni, melynek összege 5 Ft/nap/könyv+100 Ft postaköltség.

 

MásArc zenei és videórészlegbõl való kölcsönzésre csak felnõtt emelt szintû olvasójegy jogosít fel.

 

 

Elõjegyzés

Az elõjegyzés akkor kérhetõ, ha a kölcsönözni kívánt könyv megvan a könyvtárban, de az adott idõben más kölcsönzi.

 

Ez esetben, amint a keresett dokumentumot visszahozzák, félretesszük neked, és értesítünk róla, hogy elviheted. A kért könyvet 1 hétig õrizzük számodra! Elõjegyzést a Gyerekkönyvtárban kérhetsz személyesen vagy a honlapunkon elérhetõ katalóguson keresztül. A félretett könyvet a Regisztráción veheted át.

 

 

Mi van ha elveszett?

 

Mi van, ha elveszett, megrongálódott

A könyvtárból kölcsönzött, elvesztett könyv térítésének módja:

Az elhagyott dokumentummal azonos (ugyanazon író, ugyanazon mûve, azzal azonos kiadása stb.) dokumentum „kiválthatja" a könyvtári példányt. Ennek beszerzésérõl (pl. antikváriumból, könyvesboltból) neked kell gondoskodnod.

Ha az elveszített dokumentumot a fentiek alapján nem tudod pótolni, a könyvtár megállapítja annak eszmei értékét. (A térítési ár tehát nem azonos pl. az elvesztett könyvön feltüntetett árral.) Ez esetben a megállapított értéket kell megfizetned.

A könyvtárból kikölcsönzött könyvek megrongálódása esetén (pl. elszakad, elázik, firkált) a rongálódás mértékétõl és a dokumentum további használhatóságától függõen a könyvtár dönti el, hogy a teljes dokumentum értékét kell-e megtérítened. Ha a rongálódás mértéke nem érinti az egész dokumentumot, a hiányzó oldalak, részek másolási és kötészeti díját kell megtérítened. Ha viszont az mások számára tovább már nem használható, a térítés módja az elveszett könyvek térítési lehetõségeivel azonos.

 

 

Gyerekkönyvtár Nyitva tartás

 

Nyitva tartás 

 

Hétfõ 9-19
Kedd 9-18
Szerda zárva
Csütörtök 9-18
Péntek 9-19
Szombat 9-13
Vasárnap zárva

 

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom