GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Nyári nyitva tartás 2018

Adminisztrátor 2018-06-18 13:04:42

 

2018 májusi beszerzések

Adminisztrátor 2018-06-06 13:32:32

Barabás Márton képzőművész kiállítása

Adminisztrátor 2018-06-04 09:27:51

Rachel Hawkins: Hex Hall

Nagy Bianka 2018-05-22 19:20:58

Sophie 12 évesen szembesül azzal, hogy boszorkány. És ennek köszönhetően egész élete megváltozik. Bár csak mindenkinek segíteni akar, folyton-folyvást bajt okoz,  emiatt állandóan az egyik városból a másikba költözik anyjával. De sajnos ez  így nem mehet a végtelenségig. Apja, akit soha sem látott egy  nevelőintézetbe záratja. Ez ellen Sophie semmit sem tehet, hiszen apja egy  nagyon befolyásos személy a Tanácsban. Így kerül az ifjú boszi a Hekaté  Hallba. Eleinte nagyon utálja, de idővel beleszokik az iskola ritmusába.  Legjobb barátnője Jenna, a különc kis vámpír lesz. Ez csak azért nagy gond,  mert valaki erőszeretettel szívja a diákok vérét és Jenna így az első számú  gyanúsítottá válik. De ha ez nem lenne elég, akkor ott van még mellette a 3  grácia, akik mindenáron be akarják venni boszorkánykörükbe, hogy  megerősödhessenek. Egyszóval Sophie hamar az árulások, csapdák és a  természetfeletti bűvkörébe csöppen.

Kelly Oram: Szívzűrterápia ​strébereknek

Nagy Bianka 2018-04-22 08:24:23

Avery és Aiden születésük óta legjobb barátok. De a fiú nem tudja, hogy az a lány, akivel minden napját együtt tölti, valójában többet érez iránta, mint egyszerű barátság. Egy  nap Aiden közli Averyvel, hogy idén már nem szeretne közös születésnapi  partit tartani, hanem inkább a barátnőjével és új haverjaival tölti az idejét.  Természetesen Avery szíve darabokra törik és elönti a kétségbeesés, hogy  idén így ki lesz a párja a tudományos vásáron. Ekkor siet segítségére  Grayson, Aiden szívdöglesztő és népszerű bátyja. Ketten belevágnak egy új  kísérletbe, mely bebizonyítja, hogy a gyász 7 fázisán keresztül a vérző szívet  is meg lehet gyógyítani. De a kalandjuk egy életreszóló kalandba és még sok  tartalmas kapcsolatba fordul át.

Komal Kant: Mire jó a rosszfiú?

Nagy Bianka 2018-04-16 19:14:20

Ashton és Luca közös múltja elég hihetetlenül hangzik a jelenlegi állapothoz képest. Ashton a pompomlányok vezetője, az egyik legnépszerűbb lány az egész  suliban.  Mindenkit, aki nem a csoportja tagja kigúnyol, bánt vagy jobb esetben  észre  sem vesz. Luca ezzel szemben tipikus rosszfiú. Tele van tetoválásokkal,  feketében jár, nem mellesleg egy rockbanda, a Szkeptikus Spirál énekese.  Mindenki fél tőle és kerüli. De mi köze a  két fiatalnak egymáshoz? Ashtont  kirúgják a csapatból, így Luca segítségére szorul. Meglepő módon el kell  hitetniük mindenkivel, hogy egy párt alkotnak. Vajon mi történik akkor, ha a régi  emlékek a felszínre kerülnek?

Foglalkozásajánló 2017 / 2018

Adminisztrátor 2017-10-03 15:29:37

 

Ismét várjuk óvodás, iskolás csoportok jelentkezését.

 

Klubjainkba egyénileg lehet jelentkezni!

 

 

Részletes információ a Foglalkozásajánlóban:

 

Foglalkozásajánló 2017 / 2018

 

 

Szülői jótálló nyilatkozat

 

Könyvtárhasználati szabályzat

Könyvsú-go

Adminisztrátor 2016-03-02 15:55:07

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a Könyvsú-go! Válassz könyvet könnyen! című könyvválasztó oldalunkat.

Ezen a néven indította útjára a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ online könyvválasztó oldalát, amely nemzetközi példákat is követve készült el az Olvasók Diadala olvasásfejlesztési játék eredményeként. Az adatbázis alapját képező  online vetélkedő (https://www.gvkik.hu/olvasokdiadala/) és a könyvválasztó oldal http://konyvsu-go.gvkik.hu saját fejlesztésben készült.

Az Olvasók Diadala játék során a 20 csapat közel 200 könyvet olvasott el és dolgozott fel megadott szempontok szerint. Ennek a munkának az eredménye a Könyvsú-go könyvválasztó oldal, amely elsősorban fiataloknak készült. Az olvasmányélmények olyan ajánló oldala jött létre, ahol minden megjelenő könyvet a gyerekek véleményeztek, ajánlanak vagy nem ajánlanak saját korosztályuknak. A Könyvsú-go azonban nem csak fiataloknak készült, hanem azoknak is, akik a 12-16 éves olvasóknak szeretnének könyvet választani.

Az oldal létrejöttét megelőző játék során a csapatok a kiválasztott könyvekhez élménylapot töltöttek ki, kreatív feladatokat készítettek ( a cselekmény SMS összefoglalása , facebook profil a főhősről, divatfotó a szereplőkről). Ezek a könyvválasztás során jelenleg is megtekinthetők, ettől még színesebbé és személyesebbé  válik minden egyes könyvajánló.

A Könyvsú-go használatakor  a kamaszokat érdeklő 13 műfajból választhatunk, amely kategóriákat könyvcímekkel ruháztunk fel. A műfaj kiválasztása mellett egy másik oszlopban meghatározhatjuk, hogy milyen érzelem legyen a könyvben, amit szeretnénk olvasni. Ezek kiválasztása után megjelennek azok a könyvek, amelyeket a témákban ajánlanak a gyerekek. A borítóra kattintva pedig olvashatjuk a személyes ajánlót, valamint a könyvhöz készített kreatív feladatokat nézhetjük meg. Lehetőség nyílik a hozzászólásra, véleményezésre minden használónak.

Az adatbázis folyamatosan bővül a gyerekek ajánlói alapján.

Jó böngészést! Mi súgunk!

GVKIK

Bookstart program

Adminisztrátor 2016-02-10 13:54:34

Bookstart program

Ebben az évben egy új kezdeményezést indítottunk útjára a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola egyik 1. osztályában. Az olvasó gyermekekért programunkban „nyomon követjük": hogyan alakul, majd hogyan változik az olvasási kedvük, hogyan alakulnak az olvasási szokásaik az idő múlásával. 

  1. A gyerekek a 4 év során minden évben kapnak egy könyvet a könyvtártól ajándékba, amely megfelel a gyerekek olvasási szintjének. Ezt a könyvtárosok személyesen adják át az iskolában, egy gyerekkönyvtári tájékoztató kíséretében.
  2. Az osztály rendszeresen, évi több alkalommal részt vesz a gyermekkönyvtárban tartandó csoportfoglalkozáson. Itt alkalmuk nyílik megismerkedni a könyvtárral, az abban való eligazodással. A program során a pedagógus által igényelt témában tematikus foglakozásokon is együtt dolgozunk a gyerekekkel.
  3. A látogatások során minden gyerek beiratkozott olvasója lesz a könyvtárnak. A szülői beleegyezés után már könyvet is kölcsönözhetnek a csoportlátogatások alkalmával, majd egyénileg, a családdal együtt is.
  4. Évi egy alkalommal meghívást kap az osztály egy gyermekíróval szervezett találkozóra.
  5. Részt vehetnek a Nagy Dianap nevű egész napos programunkon, ahol gödöllői közismert emberek mesélnek diafilmet a gyerekeknek.
  6. A nagyobb, gyerekeknek szóló programjainkról meghívást küldünk az osztály részére.
  7. A program közben méréseket végzünk a gyerekek körében.

A program anyagi fedezetét az olvasóink által az intézménynek felajánlott 1% adóból kívánjuk fedezni.

A fotók az első alkalmat örökítették meg: a gyerekek kézhez kapják a könyveket!

 

Guide@Hand

Adminisztrátor 2014-04-03 15:59:57

 

 

 

Kedves Látogatóink!

Figyelmükbe ajánljuk az alábbi alkalmazást okos készülékekre:


 

Amennyiben androidos készülékkel rendelkezik az alkalmazást innen töltheti le, ha iPhone vagy iPad készüléken használná, kattintson ide.

Ringató

Adminisztrátor 2012-10-18 09:56:59

Vedd ölbe, rin­gasd, énekelj! €‰Kisgyermekkori zenei nevelés

A Rin­gató ala­pí­tója, a prog­ram vezetője Gállné Gróh Ilona, énektanár.
Részletes infor­má­ció a rin­gató fog­lal­ko­zá­sok­ról a www.ringato.hu címen talál­ható.

Foglalkozások csütörtökönként a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban: 10:00-10:45

Foglalkozásvezető: Gábor Erzsébet  (erzsi@ringato.hu)

A fog­lal­ko­zá­so­kon az óvodát meg­előző kor­osz­tály zenei neve­lé­sére kap­nak min­tát a szü­lök, a kodá­lyi elvek alap­ján. Sze­re­tet­tel várunk a  Rin­ga­tóra már néhány hóna­pos gye­re­ke­ket is és min­den olyan anyu­kát, apu­kát, nagy­szülőt, aki szí­ve­sen énekel, ját­szik együtt a  kicsi­nyek­kel, oldott, sze­re­tet­teli lég­kör­ben. Aki maga is úgy érzi, fon­tos az, hogy a művé­szet esz­kö­ze­i­vel nevel­jünk, aki szí­ve­sen énekel, bővíti a dal­kin­csét, vagy éppen önmaga bátor­ta­lan az ének­lés­ben, és segít­ségre, vagy az ének­lés­sel kap­cso­lat­ban kiala­kult gát­lá­sa­i­nak fel­ol­dá­sára vágyik egy  közösségben.

 

Képek egy foglalkozásról.

 

Több mint könyvtár

Adminisztrátor 2012-06-07 11:15:34

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom