GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Fotópályázat

Adminisztrátor 2018-03-06 14:31:09

Költészet napjára készülünk!

Internet Fiesta 2018

Adminisztrátor 2018-03-13 13:54:32

JÁTÉK

 

Az alábbi totó kitöltésével könyvcsomag nyerhető!

 

Olvasd magad egészségesre!

 

 

Tavaszváró ünnepi készülődés

Adminisztrátor 2018-03-23 13:57:42

Tavaszváró ünnepi készülődésünkre egész nap várjuk az érdeklődőket!

Leltár

Adminisztrátor 2018-03-12 10:29:57

 

 

 

Kedves Olvasóink!

 

 

A leltár ideje alatt a regisztráción kell leadni a visszahozott CD-ket, DVD-ket.

 

Köszönjük!

Költészet Napja 2018

Adminisztrátor 2018-02-21 16:00:50

Ifjúság éve a könyvtárban

Adminisztrátor 2018-03-01 15:58:26

Örömforrás - kiállítás

Adminisztrátor 2018-03-21 08:20:05

2018 februári beszerzések

Adminisztrátor 2018-03-06 12:50:39

Nicola Yoon: Minden, minden

Nagy Bianka 2018-02-18 08:08:02

Madeline egy különleges lány. Van egy nagyon ritka betegsége,  aminek köszönhetően egész életét kénytelen egy házba bezárva  tölteni. Mindent, amihez hozzáér, mindenkit, akivel kapcsolatba  lép kötelező fertőtleníteni. Emiatt minden napja ugyanúgy telik,  még nem beköltözik egy család a szomszéd házba. Ezentúl  Maddie nem elégszik meg az egyszerű életével, csak többre és  még többre vágyik és kíváncsiságát csak Olly-val, a szomszéd  fiúval kötött barátsága elégíti ki. De egy idő után már ez sem elég, szóval Maddie kockára teszi az életét néhány emlékezetes napért cserébe. De ezután olyan híreket kap, amik gyökerestül felforgatják a teljes életét...

 

GVKIK statisztika 2017

Adminisztrátor 2018-01-26 11:09:56

Katie D. Anderson: Csók és szájfény

Nagy Bianka 2017-12-17 07:52:28

Emerson egy különleges képességet kap anyjától, mely megváltoztatja az életét. Mikor valakivel csókot vált, akkor látja a gondolatait, emlékeit, amik benne is megmaradnak.  Sürgősen javítania kell a jegyein, ha a szupermenő magániskolájába akar  járni továbbá is, így elhatározza, hogy a Borostyánokon, vagyis a suli zseni  tanulóin  fogja gyakorolni a csókolózás művészetét. Ahogy telik az idő, a  sminkőrült lány  úgy jön rá, hogy az a tudás, amit megszerzett nem is olyan  csodálatos. Emellett  a szerelmi élete romokban hever és mikor úgy látszik,  hogy Vance végre kezdi  észrevenni, akkor már Edwin a Borostyánok királya,  a  titkos ˝rocksztár˝ kezdi  megdobogtatni a szívét. Ezek után hogyan fog  Emerson választani? Inkább a  hírnév útján vagy a boldogságén halad tovább ? 

Jay Asher: Tizenhárom okom volt...

Nagy Bianka 2017-12-11 18:26:12

 

Clay Jensen egyszer csak egy dobozt talál a lakása ajtaja előtt, de feladó nincs rajta, csak a címzett, vagyis Ő. Mikor kinyitja 7 kazettát talál benne, mindegyik takarosan megszámozva 1-től 13-ig. Ezeken felvételek vannak, amikben Hannah Barker ad magyarázatot arra, miért lett öngyilkos. Ezek az okok egy-egy ember történetét takarják. Mindegyikük egyszer megkapja a kazettákat, ahogy Clay is. Clay eleinte nem is akarja ezeket a kazettákat végighallgatni, de kénytelen rájönni, ezek nélkül nem értheti meg a lányt, bármennyire is nehéz ezt megtenni. Szóval rajta, te is ismerd meg Hannah 13 okát!

 

A Nagy Könyves Beavatás 2.

Adminisztrátor 2017-09-23 12:29:37

 

Szeretnél olvasni egy jó könyvet, és megosztani másokkal?
Ha elmúltál már 14, de nem vagy még 21,
 jelentkezz A Nagy Könyves Beavatásra!

 

A Nagy Könyves Beavatás 2017. október 02-től 2018. március végéig tart.

Jelentkezni szeptember 12-től - október 1-ig lehet.

Keresd fel könyvtárunkat, mindenben segítünk!

 

A játékot az egri Bródy Sándor Megyei Könyvtár és a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ valósítja meg.

A képre kattintva lehet eljutni a játék oldalához.

Foglalkozásajánló 2017 / 2018

Adminisztrátor 2017-10-03 15:29:37

 

Ismét várjuk óvodás, iskolás csoportok jelentkezését.

 

Klubjainkba egyénileg lehet jelentkezni!

 

 

Részletes információ a Foglalkozásajánlóban:

 

Foglalkozásajánló 2017 / 2018

 

 

Szülői jótálló nyilatkozat

 

Könyvtárhasználati szabályzat

1 százalék felajánlás

Adminisztrátor 2017-01-19 11:02:09

 

 

 

Tisztelt Látogatónk!

 

Kérjük idén is támogassa könyvtárunkat adója 1%-ával, melyet olvasásfejlesztési gyermek programunkra fordítunk!

 

 

Adószámunk: 155-666-23-2-13

 

 

 

A nyomtatvány pdf-ben letölthető

 

Könyvsú-go

Adminisztrátor 2016-03-02 15:55:07

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a Könyvsú-go! Válassz könyvet könnyen! című könyvválasztó oldalunkat.

Ezen a néven indította útjára a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ online könyvválasztó oldalát, amely nemzetközi példákat is követve készült el az Olvasók Diadala olvasásfejlesztési játék eredményeként. Az adatbázis alapját képező  online vetélkedő (https://www.gvkik.hu/olvasokdiadala/) és a könyvválasztó oldal http://konyvsu-go.gvkik.hu saját fejlesztésben készült.

Az Olvasók Diadala játék során a 20 csapat közel 200 könyvet olvasott el és dolgozott fel megadott szempontok szerint. Ennek a munkának az eredménye a Könyvsú-go könyvválasztó oldal, amely elsősorban fiataloknak készült. Az olvasmányélmények olyan ajánló oldala jött létre, ahol minden megjelenő könyvet a gyerekek véleményeztek, ajánlanak vagy nem ajánlanak saját korosztályuknak. A Könyvsú-go azonban nem csak fiataloknak készült, hanem azoknak is, akik a 12-16 éves olvasóknak szeretnének könyvet választani.

Az oldal létrejöttét megelőző játék során a csapatok a kiválasztott könyvekhez élménylapot töltöttek ki, kreatív feladatokat készítettek ( a cselekmény SMS összefoglalása , facebook profil a főhősről, divatfotó a szereplőkről). Ezek a könyvválasztás során jelenleg is megtekinthetők, ettől még színesebbé és személyesebbé  válik minden egyes könyvajánló.

A Könyvsú-go használatakor  a kamaszokat érdeklő 13 műfajból választhatunk, amely kategóriákat könyvcímekkel ruháztunk fel. A műfaj kiválasztása mellett egy másik oszlopban meghatározhatjuk, hogy milyen érzelem legyen a könyvben, amit szeretnénk olvasni. Ezek kiválasztása után megjelennek azok a könyvek, amelyeket a témákban ajánlanak a gyerekek. A borítóra kattintva pedig olvashatjuk a személyes ajánlót, valamint a könyvhöz készített kreatív feladatokat nézhetjük meg. Lehetőség nyílik a hozzászólásra, véleményezésre minden használónak.

Az adatbázis folyamatosan bővül a gyerekek ajánlói alapján.

Jó böngészést! Mi súgunk!

GVKIK

Bookstart program

Adminisztrátor 2016-02-10 13:54:34

Bookstart program

Ebben az évben egy új kezdeményezést indítottunk útjára a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola egyik 1. osztályában. Az olvasó gyermekekért programunkban „nyomon követjük": hogyan alakul, majd hogyan változik az olvasási kedvük, hogyan alakulnak az olvasási szokásaik az idő múlásával. 

  1. A gyerekek a 4 év során minden évben kapnak egy könyvet a könyvtártól ajándékba, amely megfelel a gyerekek olvasási szintjének. Ezt a könyvtárosok személyesen adják át az iskolában, egy gyerekkönyvtári tájékoztató kíséretében.
  2. Az osztály rendszeresen, évi több alkalommal részt vesz a gyermekkönyvtárban tartandó csoportfoglalkozáson. Itt alkalmuk nyílik megismerkedni a könyvtárral, az abban való eligazodással. A program során a pedagógus által igényelt témában tematikus foglakozásokon is együtt dolgozunk a gyerekekkel.
  3. A látogatások során minden gyerek beiratkozott olvasója lesz a könyvtárnak. A szülői beleegyezés után már könyvet is kölcsönözhetnek a csoportlátogatások alkalmával, majd egyénileg, a családdal együtt is.
  4. Évi egy alkalommal meghívást kap az osztály egy gyermekíróval szervezett találkozóra.
  5. Részt vehetnek a Nagy Dianap nevű egész napos programunkon, ahol gödöllői közismert emberek mesélnek diafilmet a gyerekeknek.
  6. A nagyobb, gyerekeknek szóló programjainkról meghívást küldünk az osztály részére.
  7. A program közben méréseket végzünk a gyerekek körében.

A program anyagi fedezetét az olvasóink által az intézménynek felajánlott 1% adóból kívánjuk fedezni.

A fotók az első alkalmat örökítették meg: a gyerekek kézhez kapják a könyveket!

 

Guide@Hand

Adminisztrátor 2014-04-03 15:59:57

 

 

 

Kedves Látogatóink!

Figyelmükbe ajánljuk az alábbi alkalmazást okos készülékekre:


 

Amennyiben androidos készülékkel rendelkezik az alkalmazást innen töltheti le, ha iPhone vagy iPad készüléken használná, kattintson ide.

Ringató

Adminisztrátor 2012-10-18 09:56:59

Vedd ölbe, rin­gasd, énekelj! €‰Kisgyermekkori zenei nevelés

A Rin­gató ala­pí­tója, a prog­ram vezetője Gállné Gróh Ilona, énektanár.
Részletes infor­má­ció a rin­gató fog­lal­ko­zá­sok­ról a www.ringato.hu címen talál­ható.

Foglalkozások csütörtökönként a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban: 10:00-10:45

Foglalkozásvezető: Gábor Erzsébet  (erzsi@ringato.hu)

A fog­lal­ko­zá­so­kon az óvodát meg­előző kor­osz­tály zenei neve­lé­sére kap­nak min­tát a szü­lök, a kodá­lyi elvek alap­ján. Sze­re­tet­tel várunk a  Rin­ga­tóra már néhány hóna­pos gye­re­ke­ket is és min­den olyan anyu­kát, apu­kát, nagy­szülőt, aki szí­ve­sen énekel, ját­szik együtt a  kicsi­nyek­kel, oldott, sze­re­tet­teli lég­kör­ben. Aki maga is úgy érzi, fon­tos az, hogy a művé­szet esz­kö­ze­i­vel nevel­jünk, aki szí­ve­sen énekel, bővíti a dal­kin­csét, vagy éppen önmaga bátor­ta­lan az ének­lés­ben, és segít­ségre, vagy az ének­lés­sel kap­cso­lat­ban kiala­kult gát­lá­sa­i­nak fel­ol­dá­sára vágyik egy  közösségben.

 

Képek egy foglalkozásról.

 

Több mint könyvtár

Adminisztrátor 2012-06-07 11:15:34

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás