GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Rachel Hawkins: Hex Hall

Nagy Bianka 2018-05-22 19:20:58

Sophie 12 évesen szembesül azzal, hogy boszorkány. És ennek köszönhetően egész élete megváltozik. Bár csak mindenkinek segíteni akar, folyton-folyvást bajt okoz,  emiatt állandóan az egyik városból a másikba költözik anyjával. De sajnos ez  így nem mehet a végtelenségig. Apja, akit soha sem látott egy  nevelőintézetbe záratja. Ez ellen Sophie semmit sem tehet, hiszen apja egy  nagyon befolyásos személy a Tanácsban. Így kerül az ifjú boszi a Hekaté  Hallba. Eleinte nagyon utálja, de idővel beleszokik az iskola ritmusába.  Legjobb barátnője Jenna, a különc kis vámpír lesz. Ez csak azért nagy gond,  mert valaki erőszeretettel szívja a diákok vérét és Jenna így az első számú  gyanúsítottá válik. De ha ez nem lenne elég, akkor ott van még mellette a 3  grácia, akik mindenáron be akarják venni boszorkánykörükbe, hogy  megerősödhessenek. Egyszóval Sophie hamar az árulások, csapdák és a  természetfeletti bűvkörébe csöppen.

Rongyos könyvvásár - 2018 május

Adminisztrátor 2018-05-18 08:30:32


 

A Könyv Ünnepe 2018

Adminisztrátor 2018-05-08 09:29:42

Szeretettel várunk A Könyv Ünnepére a gödöllői könyvtárban!

Baba-mama kuckó 2018. május

Adminisztrátor 2018-05-14 10:57:11

Arbofeszt

Adminisztrátor 2018-05-10 11:20:20

Keressetek bennünket az Arbofeszten, izgalmas játékokkal készülünk!

 


 

Ifjúság éve a könyvtárban

Adminisztrátor 2018-03-01 15:58:26

Adó 1 százalék

Adminisztrátor 2018-05-03 15:56:37

Tisztelt Látogatónk!

 

Köszönjük, hogy adója 1 %-ával támogatja könyvtárunkat!

 

2018-ban is örömmel fogadjuk felajánlásaikat!

Adószámunk: 15566623-2-13

 

Az előző év bevételét gyermekkönyvtárunk látogatói számára új játékok vásárlására és kisiskolás csoport olvasásfejlesztési programjára költöttük.

 

Terveink szerint "Az olvasó gyermekekért" programunk folytatását szeretnék megvalósítani az idei felajánlásokból.

2018 áprilisi beszerzések

Adminisztrátor 2018-05-03 13:49:04

Kelly Oram: Szívzűrterápia ​strébereknek

Nagy Bianka 2018-04-22 08:24:23

Avery és Aiden születésük óta legjobb barátok. De a fiú nem tudja, hogy az a lány, akivel minden napját együtt tölti, valójában többet érez iránta, mint egyszerű barátság. Egy  nap Aiden közli Averyvel, hogy idén már nem szeretne közös születésnapi  partit tartani, hanem inkább a barátnőjével és új haverjaival tölti az idejét.  Természetesen Avery szíve darabokra törik és elönti a kétségbeesés, hogy  idén így ki lesz a párja a tudományos vásáron. Ekkor siet segítségére  Grayson, Aiden szívdöglesztő és népszerű bátyja. Ketten belevágnak egy új  kísérletbe, mely bebizonyítja, hogy a gyász 7 fázisán keresztül a vérző szívet  is meg lehet gyógyítani. De a kalandjuk egy életreszóló kalandba és még sok  tartalmas kapcsolatba fordul át.

Komal Kant: Mire jó a rosszfiú?

Nagy Bianka 2018-04-16 19:14:20

Ashton és Luca közös múltja elég hihetetlenül hangzik a jelenlegi állapothoz képest. Ashton a pompomlányok vezetője, az egyik legnépszerűbb lány az egész  suliban.  Mindenkit, aki nem a csoportja tagja kigúnyol, bánt vagy jobb esetben  észre  sem vesz. Luca ezzel szemben tipikus rosszfiú. Tele van tetoválásokkal,  feketében jár, nem mellesleg egy rockbanda, a Szkeptikus Spirál énekese.  Mindenki fél tőle és kerüli. De mi köze a  két fiatalnak egymáshoz? Ashtont  kirúgják a csapatból, így Luca segítségére szorul. Meglepő módon el kell  hitetniük mindenkivel, hogy egy párt alkotnak. Vajon mi történik akkor, ha a régi  emlékek a felszínre kerülnek?

Foglalkozásajánló 2017 / 2018

Adminisztrátor 2017-10-03 15:29:37

 

Ismét várjuk óvodás, iskolás csoportok jelentkezését.

 

Klubjainkba egyénileg lehet jelentkezni!

 

 

Részletes információ a Foglalkozásajánlóban:

 

Foglalkozásajánló 2017 / 2018

 

 

Szülői jótálló nyilatkozat

 

Könyvtárhasználati szabályzat

Könyvsú-go

Adminisztrátor 2016-03-02 15:55:07

Szeretettel ajánljuk figyelmetekbe a Könyvsú-go! Válassz könyvet könnyen! című könyvválasztó oldalunkat.

Ezen a néven indította útjára a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ online könyvválasztó oldalát, amely nemzetközi példákat is követve készült el az Olvasók Diadala olvasásfejlesztési játék eredményeként. Az adatbázis alapját képező  online vetélkedő (https://www.gvkik.hu/olvasokdiadala/) és a könyvválasztó oldal http://konyvsu-go.gvkik.hu saját fejlesztésben készült.

Az Olvasók Diadala játék során a 20 csapat közel 200 könyvet olvasott el és dolgozott fel megadott szempontok szerint. Ennek a munkának az eredménye a Könyvsú-go könyvválasztó oldal, amely elsősorban fiataloknak készült. Az olvasmányélmények olyan ajánló oldala jött létre, ahol minden megjelenő könyvet a gyerekek véleményeztek, ajánlanak vagy nem ajánlanak saját korosztályuknak. A Könyvsú-go azonban nem csak fiataloknak készült, hanem azoknak is, akik a 12-16 éves olvasóknak szeretnének könyvet választani.

Az oldal létrejöttét megelőző játék során a csapatok a kiválasztott könyvekhez élménylapot töltöttek ki, kreatív feladatokat készítettek ( a cselekmény SMS összefoglalása , facebook profil a főhősről, divatfotó a szereplőkről). Ezek a könyvválasztás során jelenleg is megtekinthetők, ettől még színesebbé és személyesebbé  válik minden egyes könyvajánló.

A Könyvsú-go használatakor  a kamaszokat érdeklő 13 műfajból választhatunk, amely kategóriákat könyvcímekkel ruháztunk fel. A műfaj kiválasztása mellett egy másik oszlopban meghatározhatjuk, hogy milyen érzelem legyen a könyvben, amit szeretnénk olvasni. Ezek kiválasztása után megjelennek azok a könyvek, amelyeket a témákban ajánlanak a gyerekek. A borítóra kattintva pedig olvashatjuk a személyes ajánlót, valamint a könyvhöz készített kreatív feladatokat nézhetjük meg. Lehetőség nyílik a hozzászólásra, véleményezésre minden használónak.

Az adatbázis folyamatosan bővül a gyerekek ajánlói alapján.

Jó böngészést! Mi súgunk!

GVKIK

Bookstart program

Adminisztrátor 2016-02-10 13:54:34

Bookstart program

Ebben az évben egy új kezdeményezést indítottunk útjára a Gödöllői Hajós Alfréd Általános Iskola egyik 1. osztályában. Az olvasó gyermekekért programunkban „nyomon követjük": hogyan alakul, majd hogyan változik az olvasási kedvük, hogyan alakulnak az olvasási szokásaik az idő múlásával. 

  1. A gyerekek a 4 év során minden évben kapnak egy könyvet a könyvtártól ajándékba, amely megfelel a gyerekek olvasási szintjének. Ezt a könyvtárosok személyesen adják át az iskolában, egy gyerekkönyvtári tájékoztató kíséretében.
  2. Az osztály rendszeresen, évi több alkalommal részt vesz a gyermekkönyvtárban tartandó csoportfoglalkozáson. Itt alkalmuk nyílik megismerkedni a könyvtárral, az abban való eligazodással. A program során a pedagógus által igényelt témában tematikus foglakozásokon is együtt dolgozunk a gyerekekkel.
  3. A látogatások során minden gyerek beiratkozott olvasója lesz a könyvtárnak. A szülői beleegyezés után már könyvet is kölcsönözhetnek a csoportlátogatások alkalmával, majd egyénileg, a családdal együtt is.
  4. Évi egy alkalommal meghívást kap az osztály egy gyermekíróval szervezett találkozóra.
  5. Részt vehetnek a Nagy Dianap nevű egész napos programunkon, ahol gödöllői közismert emberek mesélnek diafilmet a gyerekeknek.
  6. A nagyobb, gyerekeknek szóló programjainkról meghívást küldünk az osztály részére.
  7. A program közben méréseket végzünk a gyerekek körében.

A program anyagi fedezetét az olvasóink által az intézménynek felajánlott 1% adóból kívánjuk fedezni.

A fotók az első alkalmat örökítették meg: a gyerekek kézhez kapják a könyveket!

 

Guide@Hand

Adminisztrátor 2014-04-03 15:59:57

 

 

 

Kedves Látogatóink!

Figyelmükbe ajánljuk az alábbi alkalmazást okos készülékekre:


 

Amennyiben androidos készülékkel rendelkezik az alkalmazást innen töltheti le, ha iPhone vagy iPad készüléken használná, kattintson ide.

Ringató

Adminisztrátor 2012-10-18 09:56:59

Vedd ölbe, rin­gasd, énekelj! €‰Kisgyermekkori zenei nevelés

A Rin­gató ala­pí­tója, a prog­ram vezetője Gállné Gróh Ilona, énektanár.
Részletes infor­má­ció a rin­gató fog­lal­ko­zá­sok­ról a www.ringato.hu címen talál­ható.

Foglalkozások csütörtökönként a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban: 10:00-10:45

Foglalkozásvezető: Gábor Erzsébet  (erzsi@ringato.hu)

A fog­lal­ko­zá­so­kon az óvodát meg­előző kor­osz­tály zenei neve­lé­sére kap­nak min­tát a szü­lök, a kodá­lyi elvek alap­ján. Sze­re­tet­tel várunk a  Rin­ga­tóra már néhány hóna­pos gye­re­ke­ket is és min­den olyan anyu­kát, apu­kát, nagy­szülőt, aki szí­ve­sen énekel, ját­szik együtt a  kicsi­nyek­kel, oldott, sze­re­tet­teli lég­kör­ben. Aki maga is úgy érzi, fon­tos az, hogy a művé­szet esz­kö­ze­i­vel nevel­jünk, aki szí­ve­sen énekel, bővíti a dal­kin­csét, vagy éppen önmaga bátor­ta­lan az ének­lés­ben, és segít­ségre, vagy az ének­lés­sel kap­cso­lat­ban kiala­kult gát­lá­sa­i­nak fel­ol­dá­sára vágyik egy  közösségben.

 

Képek egy foglalkozásról.

 

Több mint könyvtár

Adminisztrátor 2012-06-07 11:15:34

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom