Zöld Udvar és Terasz

2019-ben kialakítottuk a Terasz Könyvtárunkat – a használaton kívüli teraszt felújítottuk, zöldesítettük, kényelmes bútorokkal láttunk el, és megnyitottuk a kávézó felé.

Le a cipővel! - Zöld udvar: belső udvarunkat zöld növényzettel újítottuk fel, kerti napozóágyakat, játékokat helyeztünk ki. Nyáron napvitorla, télen madáretetők lógnak a "mennyezetről".

A könyvtár zöld teraszán és udvarán közel száz növény, köztük gyógy-és fűszernövény lett elültetve. A hangulatos teraszról elérhetőek a kávézó és a folyóirat olvasó szolgáltatásai is. Nyári időszakban az udvaron nyugágyak és játszótér várja a legkisebb olvasóinkat. A sok növény mellett helyet kapott az udvaron két szelektív gyűjtőedény is, melyekbe a műanyag és a papír hulladékot lehet külön-külön dobni.

Szolgáltatásokat telepítettünk az udvarra és a teraszra: kivihető folyóiratok, könyvek, zenehallgatás, wifi. Nyáron a kellemes környzetben tartjuk irodalmi és kulturális programjainkat.

 

Az udvaron zöldell az Olvasók Fája is. 2019-ben csatlakoztunk a mezőkovácsházi könyvtár kezdeményezéséhez, és ültettünk el az Év olvasóival közösen egy kőrisfát.

Udvarunkat téliesítettük, és a madarak számára újrahasznosított anyagból készült etetőket helyeztünk ki.

 

Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom