GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Terasz Könyvtár

2019-ben kialakítottuk a Terasz Könyvtárunkat – a használaton kívüli teraszt felújítottuk, zöldesítettük, kényelmes bútorokkal láttunk el, és megnyitottuk a kávézó felé.

 

 

 

 

Le a cipővel! - Zöld udvar: belső udvarunkat zöld növényzettel újítottuk fel, kerti napozóágyakat, játékokat helyeztünk ki. Nyáron napvitorla, télen madáretetők lógnak a "mennyezetről".

 

 

A könyvtár zöld teraszán és udvarán közel száz növény, köztük gyógy-és fűszernövény lett elültetve. A hangulatos teraszról elérhetőek a kávézó és a folyóirat olvasó szolgáltatásai is. Nyári időszakban az udvaron nyugágyak és játszótér várja a legkisebb olvasóinkat. A sok növény mellett helyet kapott az udvaron két szelektív gyűjtőedény is, melyekbe a műanyag és a papír hulladékot lehet külön-külön dobni.

 

 

 

 

Szolgáltatásokat telepítettünk az udvarra és a teraszra: kivihető folyóiratok, könyvek, zenehallgatás, wifi. Nyáron a kellemes környzetben tartjuk irodalmi és kulturális programjainkat, a Mi újság VAn? kávézó pedig Nyitott próbaterem címmel – élőzenés koncerteket szervez.

 

 

 

 

 

Az udvaron zöldell az Olvasók Fája is. 2019-ben csatlakoztunk a mezőkovácsházi könyvtár kezdeményezéséhez, és ültettünk el az Év olvasóival közösen egy kőrisfát.

 

 

 

 

 

Udvarunkat téliesítettük, és a madarak számára újrahasznosított anagból készült etetőket helyeztünk ki.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A Zöld Udvarunk egyik színfoltja ez kis tündérkert, melynek egy nagyobb méretű virágláda ad otthont. Ha nincs kéznél ekkora méretű láda, egy nagyobb virágcserép is megfelel a célnak, csupán fantázia kérdése.

A tündérvárhoz különböző méretű PET palackot használtunk fel, melyet csemperagasztóval és némi kiszuperált rongydarabbal állítottunk össze. Amellett, hogy felnőttként is izgalmas egy ilyet megalkotni, a gyerekeknek is kiváló alkalom, hogy elsajátítsák a kertészkedés alapjait. Remek családi program!

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom