GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Zöld programajánló

Társadalmi szerepvállalás

Adminisztrátor 2020-03-19 08:32:50

Társadalmi szerepvállalás

2020 március elején ismét vendégünk volt Tóth Andi, a Dobd ki a szemetest gödöllői szerzője, akivel ezúttal a társadalmi szerepvállalásról beszélgettünk. Beszélgetőtársunk volt még Malatinszky Ákos egyetemi docens, a SZIE Tájökológiai Tanszékének vezetője és Vadovics Edina a gödöllői székhelyű Greendependent szakmai igazgatója. Társadalmi szerepvállalás, ez a címe annak az új fejezetnek, amellyel Tóth Andi könyvének legújabb kiadása bővült. A szerzőnő elmesélte, hogyan alakul az élete a könyv kiadása óta és, hogy miért döntött úgy, hogy kibővíti a könyvét. „Az egyéni felelősségvállalásból táplálkozó társadalmi szerepvállalás lehetőséget ad arra, hogy egyre több emberhez hatásosan eljussanak a legfontosabb információk.” Vadovics Edina elmondta, hogy programjaik és azok módszertani céljai az, hogy megmutathassák: egyszerűen, viselkedésünk megváltozásával is óriási eredmények érhetők el mind az energia, mind a pénzmegtakarítás terén. Segítenek abban, hogy a klímaváltozás és mindennapi élet közti kapcsolat egyértelművé váljon. Továbbá kiemelte, hogy egy esetleges szemléletváltás által az élet minősége nem csökken; sőt, inkább javul.  “A fenntarthatóságra nevelés sokkal több egyszerű zöldítésnél" – tette hozzá Malatinszky Ákos, aki gyermekkora óta kutatja a növények világát, és végez környezeti nevelő munkát.

Már nem csak arról van szó tehát, hogy zárjuk el a csapot, kapcsoljuk le magunk után a villanyt és gyűjtsük szelektíven a hulladékot. Minél többen kezdjük el a környezettudatos életmódot, annál nagyobb hatást tudunk elérni. Mindehhez nincs szükség hatalmas megszorításokra, csak tudatosságra.

Öko-műhely

Adminisztrátor 2020-03-03 11:24:41

ELHALASZTVA. Az új időpontról később küldünk tájékoztatást.

Fenntarthatóág

Adminisztrátor 2020-03-03 11:29:33

ELHALASZTVA. Az új időpontról később küldünk tájékoztatást.

Társadalmi szerepvállalás

Adminisztrátor 2020-02-14 08:07:15

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom