Zöld programajánló

Enyhítsünk a klímaszorongáson!

Enyhítsünk a klímaszorongáson!

Az ÖKOPIKNIK közösségét több gödöllői szervezet vezetői, tagjai, szimpatizánsai hozták létre.
Ezek a szervezetek jellemzően ökológiával, társadalmi felelősségvállalással kapcsolatos célok mentén működnek, s így jöhet létre az ÖKOPIKNIK első nyilvános eseménye is @Gödöllő Önkormányzatának támogatásával.

A program témája: Klímaszorongás és ökológiai tudatosság
A program szakmai partnere az Ökopszichológiai Egyesület
Helyszín: A program első részében 10h-kor találkozunk a Mászófánál az Alsó parkban, majd visszasétálunk a Gödöllői Városi Könyvtár Nagytermébe (Dózsa György út 8.)
Amire számíthatsz, ha eljössz:
- Alkalmazott ökopszichológia – Természetkapcsolati program a közeli parkban (Alsó Park, kiindulópont a Mászófa) és szabadtéri workshop az Ökopszichológiai Intézet Természetkapcsolat-facilitátor szakemberei vezetésével
https://ecopsychology.hu/kepzes/
- A szorongásról másképp.
Hol jelenik meg a szorongás az ökológiai rendszerekben és mi teszünk mi, emberek?
Az Ökopszichológia válaszai.
Dr Czirmai Ildikó - pszichiáter és az Ökopszichológiai Egyesület tagja - előadása
https://team-terapia.hu/munkatarsaink/
- Playback Improvizációs Színház - workshop és előadás az Ökopszichológiai Egyesület Ökopszi Társulatával https://ecopsychology.hu/okopsz.../okopszichologia-playback/
Kérünk Benneteket, hogy csak akkor nyomjatok "Ott leszek" gombot, ha valóban el tudtok jönni, így könnyebben tudunk számolni a résztvevők létszámával.

Erdőmerülés

Erdőmerülés

Időpont: 2022. 05. 21., szombat 10.00 óra
Gyülekező a Gödöllői Erdészeti Arborétum parkolójában 9.45-kor.
A sétát vezeti: Tóth Gabriella ökokönyvtáros; Vendég: Tóth Roland alternatív mozgás- és masszázsterapeuta.

Európai Hulladékcsökkentési Hét

 
Fenntarthatóság, hulladékcsökkentés. Mára már kikerülhetetlen témák, nekünk pedig szívügyünk a zöldítés.
Gyere, és vegyél részt a Zöld Könyvtári programjainkon egy jó ügyért! Érdekes és hasznos workshopok várnak beiratkozási akcióval, egész héten könyvturkáló, pénteken pedig Mengyán Eszterrel a Holy Duck bloggerével beszélgetünk majd a fenntartható divatról.
 
 

Irodalmi erdőmerülés 2.0

Az erdőfürdő, vagy shinrin joku őshazája Japán, ahol komoly hagyománya és nagy rajongótábora van a műfajnak. Lényege, hogy tudatosan, minden érzékszervünkön keresztül érzékeljük és befogadjuk a természet adta élményeket. Mi, könyvtárosok az irodalommal karöltve segítünk ezen a sétán elmerülni a természet atmoszférájában. Segítségünkre lesz Szűcs Hajna és Ócs József, akik különféle hangterápiás hangszereket szólaltatnak meg.

Találkozzunk június 19-én, délelőtt 9.45-kor az Arborétum parkolójában, és merüljünk el a természetben! Kényelmes cipő, víz és egy kisebb pokróc jól jöhet a hangfürdő időtartamára. Sok szeretettel várjuk Önt és családját egy kellemes kikapcsolódásra.

Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom