GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Zöld programajánló

Irodalmi erdőmerülés

Adminisztrátor 2020-09-25 11:48:52

Szeretettel várunk mindenkit egy közös sétára a gödöllői arborétumban.

Zöldülő Könyves Vasárnap

Adminisztrátor 2020-09-21 11:52:07

Mi köze a ruhavásárlási szokásainknak a klímaváltozáshoz? Mire jó a nagyi függönye? A lómentának, mi köze a lovakhoz? Ezekre a kérdésekre kapunk választ az idei Zöld Könyves Vasárnapon 2020. október 11-én. Az Országos Könyvtári Napok záró akkordjaként vasárnap ismét nyitva lesznek ajtajaink, és a környezeti nevelés, a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés köré szerveződött színes programok várják a kicsiket és nagyokat egyaránt. Vendégeink lesznek Mengyán Eszter, a Holy Duck szerkesztője, Herédi Erika varrónő, a GATE Zöld Klub csapata, valamint a CaraWonga tagjai.

„Nincs egy göncöm se!” – mondjuk sokszor állva a szekrény előtt, ami roskadozik a ruhától. De hogyan lehetne egy olyan jól funkcionáló ruhatárat kialakítani, aminek darabjai alkalomhoz illően kombinálhatóak? Ilyen és hasonló témákban lehet majd kérdezni Esztert, aki 2016-ban döntött úgy, hogy a tudatos ruhavásárlás, az ökodivat és a fenntarthatóság mellett teszi le a voksomat. Erről ír, blogol, és ezt a témát kutatja.

Bizonyára minden háztartásban lapul egy szatyornyi nagyi-féle függöny. Ott porosodnak valahol a „még jó lesz egyszer valamire” kupacban a szekrény mélyén. Érdemes most előszedni, hogy Herédi Erika segítségével bevásárló szütyőként keljenek új életre. Kiváló műanyagzacskó helyettesítő, és merőben megváltoztatja vásárlási szokásainkat. Erika ízléses kis varróműhelyében heti rendszerességgel indít varró tanfolyamokat kezdőknek és haladóknak egyaránt, így a szütyővarrás minden fázisában segítségünkre lesz.

 

 

Szintén 2016-ban alakult a CaraWonga eco-design startup csapata, akik 80%-ban újrahasznosított alapanyagokkal dolgoznak. Fő motivációjuk a termékfejlesztésnél a praktikusság és a környezettudatosság, valamint az a vágy, hogy elcsendesedést és alkotást csempésszenek be az emberek mozgalmas hétköznapjaikba.

Játszva tanulunk - Környezettudatosság gyerekszemmel: az idén a 30 éves jubileumukat ünneplő GATE Zöld Klub fiataljainak környezetpedagógiai foglalkoztatójával találkozhatnak még a hozzánk látogatók. Nyomfelismerés, természetismereti kirakó és számtalan más érdekes játék várja majd a gyerekeket.

A pontot az i-re egy igazi zöld könyv bemutatója teszi fel ezen a napon, Dr. Kenéz Árpád Állati növénykert című, humoros növényhatározóját ismerteti maga a szerző 11 órakor.

Zöld Könyves Vasárnap - 2020.10.11.

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom