Kirakat - hírlevél

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 4. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 4. szám

Szakmai hírlevelünk számában egy kis összeállítást közlünk könyvtárunk nemzetközi sikeréről a marketing területén.

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 5. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 5. szám

Szakmai hírlevekünkben összegyűjtöttük az éppen ötödik születésnapját ünneplő Kamaszhíd, illetve a gödöllői könyvtár kamaszok számára elérhető, legfontosabb szolgáltatásait.
 

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 3. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 3. szám

Szakmai hírlevelünk májusi számában összeszedtük, milyen programokkal, szolgáltatásokkal emlékezünk meg a Petőfi évforduló kapcsán neves költőnkről.

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 3. szám

Márciusi szakmai hírlevelünkben bemutatjuk, kik lesznek 2022-ben a gödöllői könyvtár vendégei!

Zöld Hírlevél Nyár

Zöld Hírlevél Nyár

Rendhagyó módon Különszámmal készült el a Kirakat nyári különszámának hírlevele. Könyvtárunk fontos stratégiai célként jelölte meg a zöld szemléletformálást, a környezeti nevelést, a zöld könyvtári elvek beépítését a mindennapi munkába, valamint zöld, környezettudatos szolgáltatásaink bővítését.

A hírlevél lapozható formában

Zöld Hírlevél Tavasz

Zöld Hírlevél Tavasz

Rendhagyó módon Különszámmal készült el a Kirakat márciusi-áprilisi hírlevele. Könyvtárunk fontos stratégiai célként jelölte meg a zöld szemléletformálást, a környezeti nevelést, a zöld könyvtári elvek beépítését a mindennapi munkába, valamint zöld, környezettudatos szolgáltatásaink bővítését.

A hírlevél lapozható formában

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 2. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 2. szám

2022 fantasztikus év volt könyvtárunkban. Születésnapot ünnepeltünk Veletek együtt, és végre ismét korlátozás nélkül szervezhettük a programokat, közösségi életet. Mindez a számokon is meglátszik. Köszönjük Nektek ezt a csodás évet és reméljük, idén is kitartotok mellettünk és a könyvek szeretete mellett! ❤📚📚❤

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 11. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 11. szám

Most összeszedtük nektek szakmai hírlevelünkben a 2022-es sikerlistát. Ti melyiket olvastátok már ezek közül? 📕📘📗 Szerintetek is olyan jók, mint amilyen népszerűek???

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. Különszám

Rendhagyó módon Különszámmal készült el a Kirakat márciusi-áprilisi hírlevele. Könyvtárunk fontos stratégiai célként jelölte meg a zöld szemléletformálást, a környezeti nevelést, a zöld könyvtári elvek beépítését a mindennapi munkába, valamint zöld, környezettudatos szolgáltatásaink bővítését. Ennek egyik kézzelfogható bizonyítéka a mostani Kriakat különszáma is, mely nyomtatott formában elérhető könyvtárunk több zöld pontján is.

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 1. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 1. szám

Szakmai hírlevelünk idei első számában összegyűjtöttük a teljesség igénye nélkül, hogy kik voltak könyvtárunk vendégei: írók, költők, művészek, alkotók. Tartalmas beszélgetésekkel, vidám estekkel, izgalmas témákkal telt a múlt év.

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 8. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 8. szám
Megjelent szeptemberi számunk, melyben a megújult, online is elérhető könyvtári óráinkat mutatjuk be. Sokféle színes, változatos foglalkozással várjuk a gödöllői fiatalokat a legkisebbtől a legnagyobb korosztályig.

 

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 10. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 10. szám

Megjelent szakmai hírlevelünk októberi száma, melyben a Könyvláda tapasztalatait gyűjtöttük össze.

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 7. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 7. szám

Kirakatunk nyári számában összegyűjtöttük, mi mindennel készültünk a 20 éve átadott új könyvtár születésnapjára. A lista ennél jóval hosszabb, megújult az épület is kívül-belül, és még az év második felére is tartogatunk meglepetéseket!

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 6. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 6. szám

A Petőfi 200 emlékév kapcsán összeszedtük, milyen kreatív játékokkal szólítottuk meg a fiatalokat a Költészet Napján. A különböző korosztályoknak szánt verses feladatok kül- és beltéren is szervezhetők, amíg tart az emlékév. Akár egész napos programsorozatba, vagy könyvtári órába is beilleszthetők. A gödöllői fiatalok nagyon élvezték!

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 5. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 5. szám

Májusi számunkban egy nagyon nem szokványos reklámkampány részleteit mutatjuk be, mely egy megújult könyvtári szolgáltatást népszerűsít, a Laptapír magazinolvasó applikációt.

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 4. szám

Áprilisi szakmai hírlevelünkben egy könyvtári kihívásunkat mutatjuk be, a Bookatlont.

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 12. szám

Idei utolsó számunk témája a 2021-es olvasói toplista a gödöllői könyvtárban. 2021-ben a regények mellett az ismeretterjesztő könyvek is nagyon népszerűek voltak könyvtárunkban. Emellett megjelent a Netflix hatás is, amikor a sorozatrajongók tovább szeretnék olvasni a sztorit. És természetesen nem maradtak el idén sem a már jól bevált nevek a listáról.

Felnőtt szépirodalom:

Grecsó Krisztián: Vera

Szűcs Péter: Dharma

Fábián Janka: Julie könyvkuckója

Julia Quinn: A Bridgerton család

Felnőtt szakirodalom:

Edith Eva Eger: A döntés

Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors

Kepes András: A boldog hülye és az okos depressziós

Matthew Mcconaughey: Zöldlámpa

Gyerekkönyvek:

Berg Judit: Rumini Zúzmaragyarmaton

Jeff Kinney: Egy ropi naplója 15 - Mély víz

Stephanie Milton: Minecraft - Útmutató a felfedezéshez

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 2. szám

Bár a 2021-es év is csonka év volt a pandémia miatt számunkra, és a költségvetésünk is csökkent 12%-kal, a társadalomba juttatott érték általunk még így is jelentős: minden befektetett forint további 0,9 forint hasznot generált a társadalomban.

A társadalmi hasznosság mellett idén először azt is kiszámoltuk, hogy az olvasó mennyit spórol meg azzal, ha az olvasott könyveket kölcsönzi tőlünk és nem boltban vásárolja, a piaci átlagárral számolva ez az összeg: 58 ezer forint.

Intézményünk tehát jelentős gazdasági értéket forgat vissza a városba, nem beszélve arról a járulékos haszonról, melyet az emberek jólétéhez, jó közérzetéhez, mentális állapotához hozzátesz, mely pénzben nehezen kimutatható.

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 1. szám

Szakmai hírlevelünk idei első számában a 2021-es év statisztikai adatait gyűjtöttük össze. 2021-ben 170 napot tudtunk csak nyitva tartani a járvány miatt, a szokásos 300 körüli helyett. A statisztikai adatokban ezért részben csökkenés látszik, de köszönhetően az erős ősznek és olvasóinknak, a fény már látszik az alagút végén! Köszönjük!

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 11. szám

Ha könyvtár, akkor könyvek. De hát a gödöllői könyvtár Több mint könyvtár! Legújabb számunkban összeszedtük könyvtárunk legfontosabb szolgáltatásait.

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 10. szám

Könyvtárunkban 100 000 kötet elhelyezését kell megoldanunk. Az olvasók érdekében több mint 50 különböző csoportot képeztünk, hogy könnyebb legyen a keresés köztük.

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 9. szám

Könyvtárunk a család minden tagjára odafigyel. Kínálatunkban, szolgáltatásainkban, programjaink között minden korosztály érdeklődését igyekszünk felkelteni. A Kirakat szeptemberi számában összeszedtük néhány családbarát gyakorlatunkat.

 

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 8. szám

Augusztusi számunkban összegyűjtöttük az elmúlt bő egy év szakmai publikációit. A QR kódokat beolvasva a teljes anyag elérhető.
 

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 7. szám

Könyvtárunkban nyáron főszerepben a táborok vannak. Legfrissebb számunkban a kamasztábor termékét, egy igazi kreatív író-olvasó tábor alkotását mutatjuk be. A HOT! Longborn Edition a QR kód beolvasásával teljes terjedelmében olvasható.
 

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 6. szám

Szakmai hírlevelünkben egy olyan egyedülálló alkalmazást ajánlunk, mely segíti a fiatalabb olvasókat abban, hogy nekik való könyveket találjanak. Próbáld ki te is a Könyvsúgót!

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 5. szám

Tizedik alkalommal hirdettük meg a Gödöllői Irodalmi Díjat, ebből az akalomból mostani Kirakatunkban összeszedtük az elmúlt évek felhívásait.

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 2. szám

A könyvtárak társadalmi és gazdasági értéke nehezen számszerűsíthető. 2020 januárjában, a Könyvtári Intézet által szervezett Győztesek konferenciáján elhangzott Kovács Béla Lóránt: A mérésen alapuló döntéshozatal (Méliusz Juhász Péter Könyvtár, Debrecen) előadása, valamint amerikai minta alapján megpróbáltuk számokba fogalmazni, hogy miért érdemes fenntartani minket. Még a 2020-as csonka év is forintban mérhető hasznot generált a helyi társadalomban.

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 1. szám

2020 számunkra a jótékonyság éve is volt. Idei első hírlevelünkben összeszedtük a legfőbb jótetteinket, hiszen adni a legnagyobb öröm.

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 3. szám

Legfrisseb számunkban bemutatjuk, melyek voltak könyvtárunkban a legtöbbet kölcsönzött dokumentumok 2020-ban. Az eredményt a forgási statisztikákból számoltuk ki.

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 4. szám

2021-ben Irodalmi Tanösvényt készítettünk a Költészet Napja alkalmából. A játékos feladatok továbbra is elérhetők az online térben.

Kirakat - szakmai hírlevél Különszám

Minősített Könyvtár címmel tüntette ki a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központot az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Erről Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár levélben tájékoztatta Liskáné Fóthy Zsuzsanna igazgatót. A cím viselésére a könyvtár további öt évig jogosult.
A benyújtott pályázat szakmai beszámolója innen letölthető:
 

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 18. szám

Szeptembertől igyekeztünk bepótolni a tavasszal elmaradt irodalmi programjainkat. Mert kultúrára minden helyzetben szükség van.

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 19. szám

Összeszedtük az elmúlt években készített legsikeresebb könyvtári kisfilmjeinket. A QR kód beolvasásával tudjátok megnézni a youtube oldalán!

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 20. szám

Szakmai hírlevelünk friss számában összegyűjtöttük, hogy milyen lehetőségek várják a használóinkat a bezárás ideje alatt.
 

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 21. szám

Idei utolsó számunkban mi mással is foglalkoznánk, mint az olvasókkal? 2020 őszén elégedettségmérést végeztünk a használóink körében, melyek eredményeit egy színes infografikán adjuk most közre. Köszöjük a bizalmat, és a begyűjtött sok-sok ötletből rengeteg mindent igyekszünk megvalósítani a következő évben!

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 16. szám

A hagyományos könyvtári funkciók átalakulóban vannak, a könyvtárak használói manapság már nem csak könyveket és újságokat kölcsönözhetnek, olvasgathatnak, hanem egyre bővül azon eszközök köre, melyek elérhetőek a könyvtárakban, és melyek használatát meg is tanítják a könyvtárosok. Kirakatban a nem hagyományos kölcsönözhető és helyben használható eszközök, melyek jórészt a gödöllői könyvtárban is elérhetőek (vagy hamarosan elérhetőek lesznek).

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 15. szám

 

 

Kirakatba raktuk munkatársainkat. A koronavírus járvány idején mi is maszkban dolgozunk, közösségi oldalunkon arra voltunk kíváncsiak, felismernek-e bennünket az olvasók így is. A leleplezett fotóinkkal egyúttal bemutatjuk most a könyvtár csapatát.

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 14. szám

Megjelent a nyári utolsó számunk, benne összeszedtük a tábori élményeinket. Sikeres rendezvények voltak, folyt.köv. jövőre.

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 13. szám

Júliusi számunkban összeszedtük online és digitális szolgáltatásaink legjavát. Az érintőképernyő most készül, hamarosan kikerül a bejárathoz.
 

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 17. szám

Most már tényleg közeledik az ősz, és vele együtt a bekuckózós-olvasós időszak is. Szakmai hírlevelünk következő számában összeszedtük, nálunk milyen lehetőségek vannak, ha valaki egy kis elmélyült olvasásra vágyik.

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 12. szám

Pontosan három hónapon keresztül volt zárva a veszélyhelyzet miatt a gödöllői városi könyvtár. Szolgáltatásainkat ebben az időben sem szüneteltettük, folyamatosan lehetett emailen dokumentumokat rendelni, működött a könyvet házhoz szolgáltatásunk, online tartalmakat készítettünk és osztottunk meg, tartottunk online klubfoglalkozást. A legfontosabb statisztikai adatokból készítettünk egy színes infografikát is a Kirakatba.

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 11. szám

Szakmai hírlevelünk kávéházi hangulatban készült. Jó böngészést hozzá!

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 10. szám

Az új eszközök, lehetőségek térhódításával párhuzamosan sokan temetik a DVD-ket, CD-ket. Hogyan lehet népszerűsíteni a könyvtári audiovizuális dokumentumok kölcsönzését? Mostani hírlevelünkben erre kerestük a választ...

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 9. szám

A marketing mix fontos eleme az árképzési stratégia, és az ezzel kapcsolatos kedvezmények biztosítása. Legfrissebb Kirakatunkban az elmúlt tíz év akcióiból csemegéztünk.

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 7. szám

Szakmai hírlevelünkben összeszedtük azokat a szolgáltatásainkat, melyek elérhetők a koronavírus járvány idején is. Néhány esetben új szolgáltatást vezettünk be, ezek most vizsgáznak, ha sikeresek lesznek, megtartjuk.

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 8. szám

Az olvasókkal való kapcsolattartás során igyekszünk figyelni arra, hogy minél közérthetőbben adjuk át a szükséges információkat. Próbálunk az olvasó fejével látni és gondolkodni, mert csak így lehet hatékony a reklámtevékenységünk.

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 5. szám

Mit olvastak a gödöllőiek 2019-ben? Kirakatban a könyvtárból legtöbbet kikölcsönzött könyvek, filmek, zenék, újságok.
 

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 6. szám

Legújabb számunkban a könyvtári klubéletet mutatjuk be. A klubok teljes leírása megtalálható honlapunkon, a baloldali menüsorban.
 

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 4. szám

2020-ban tematikánk a 20-as szám körül forog.

Kirakatban az éves kihívásunk: #napi20percolvasás

Csatlakozz Te is!

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 3. szám

 

 

 

Kirakatban a megújult, földszinti kirakatunk!

Legyen nálunk az irodád!

 

 

Kisfilm a használatról wink

 

InfoTér extrák - ami a filmből kimaradt wink

 

InfoTér - Jobb mint otthon!

 

Gyere és szkennelj, netezz, wifizz, fénymásolj, laminálj, fűzd le az irataidat, töltsd fel a telefonod, nyomtass, használj adatbázisokat, olvass újságot papíron vagy digitálisan a hintaszékben, kölcsönözz folyóiratot, használd laptopunkat és "home office"-ozz nálunk. Egyedi munkaasztalok, kellemes kávézói környezet! Ezt mind egy térben megteheted a könyvtár földszintjén az InfoTérben!

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 2. szám

 

Fantasztikus évet zártunk 2019-ben!

 

Köszönjük az Olvasóinknak!

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 1. szám

 

Megjelent a Kirakatban szakmai hírlevelünk idei első száma, mely a tavalyi tematikus évünk rövid összefoglalója.

Jó böngészést!

Kirakat - szakmai hírlevél 1. évf. 4. szám

Megjelent a Kirakatban szakmai hírlevelünk első évfolyamának utolsó, adventi száma. Jó böngészést!

Kirakat - szakmai hírlevél 1. évf. 3. szám

Megjelent a Kirakatban szakmai hírlevelünk első évfolyamának harmadik száma. Jó böngészést!

Kirakat - szakmai hírlevél 1. évf. 2. szám

Megjelent a Kirakatban szakmai hírlevelünk első évfolyamának második száma. Jó böngészést!

Kirakat - szakmai hírlevél 1. évf. 1. szám

Megjelent a Kirakatban szakmai hírlevelünk első évfolyamának első száma. Jó böngészést!

Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom