Kirakat - hírlevél

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 6. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 6. szám

2023 év végi Kirakatunkban legnépszerűbb vendégeinkről készítettünk összeállítást.

Kirakat - Szakmai hírlevél 6. évf. 2. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 6. évf. 2. szám

2023 felemás évünk volt. 3 hónapig zárva tartottunk az év elején, mialatt csak részlegesen tudtuk működtetni legfontosabb szolgáltatásainkat. Ennek ellenére fantasztikusat mentünk, sok esetben még növelni is tudtuk teljesítményünket, melyért köszönet Nektek is, kedves Olvasóink, akik kitartotok mellettünk jóban-rosszban!

Kirakat - Szakmai hírlevél 6. évf. 1. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 6. évf. 1. szám

Kirakatunk idei évi első számában egy kis ízelítőt nyújtunk abból, mi vár rátok 2024-ben a gödöllői könyvtárban. Színes és izgalmas programok, a kortárs irodalom és művészet legnépszerűbb alkotóival.

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 5. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 5. szám

Szakmai hírlevekünkben összegyűjtöttük az éppen ötödik születésnapját ünneplő Kamaszhíd, illetve a gödöllői könyvtár kamaszok számára elérhető, legfontosabb szolgáltatásait.

Kirakat - Szakmai hírlevél 6. évf. 3. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 6. évf. 3. szám

Könyvtárunk kölcsönzési statisztikája szerint Náray Tamás új könyve végzett az első helyen, az ezüstérmet viszont a 2019-es Ahol a folyami rákok énekelnek könyv nyerte, köszönhetően a belőle készült nagysikerű filmnek. Harmadik helyre került a népszerű francia szerző Valérie Perrin könyve, a dobogó alatt pedig következnek a kortárs magyar írók: Grecsó Krisztián, Krusovszky Dénes, Visky András és Istók Anna új kötetei, közéjük ékelve a nemrég elhunyt ír Lucinda Riley Hét nővér sorozatának befejező kötete.

Gyermekkönyvek közül Marék Veronika Boribon pancsol és Berg Judit Riminije végzett az élen. Kamaszkönyvek közül Leiner Laura SzJG 8. része, a Kegyetlen herceg és a tavalyi kamasztábor tematikáját meghatározó Hazudósok című könyv lett toplistás. Ha valamelyiket még nem olvastad, tegyél egy próbát és gyere a könyvtárba kölcsönözni!

Zöld Hírlevél Nyár

Zöld Hírlevél Nyár

Rendhagyó módon Különszámmal készült el a Kirakat nyári különszámának hírlevele. Könyvtárunk fontos stratégiai célként jelölte meg a zöld szemléletformálást, a környezeti nevelést, a zöld könyvtári elvek beépítését a mindennapi munkába, valamint zöld, környezettudatos szolgáltatásaink bővítését.

A hírlevél lapozható formában

Zöld Hírlevél Ősz

Zöld Hírlevél Ősz

Rendhagyó módon Különszámmal készült el a Kirakat őszi különszámának hírlevele. Könyvtárunk fontos stratégiai célként jelölte meg a zöld szemléletformálást, a környezeti nevelést, a zöld könyvtári elvek beépítését a mindennapi munkába, valamint zöld, környezettudatos szolgáltatásaink bővítését.

A hírlevél lapozható formában

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 4. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 4. szám

Szakmai hírlevelünk számában egy kis összeállítást közlünk könyvtárunk nemzetközi sikeréről a marketing területén.

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 3. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 3. szám

Szakmai hírlevelünk májusi számában összeszedtük, milyen programokkal, szolgáltatásokkal emlékezünk meg a Petőfi évforduló kapcsán neves költőnkről.

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 3. szám

Márciusi szakmai hírlevelünkben bemutatjuk, kik lesznek 2022-ben a gödöllői könyvtár vendégei!

Zöld Hírlevél Tavasz

Zöld Hírlevél Tavasz

Rendhagyó módon Különszámmal készült el a Kirakat márciusi-áprilisi hírlevele. Könyvtárunk fontos stratégiai célként jelölte meg a zöld szemléletformálást, a környezeti nevelést, a zöld könyvtári elvek beépítését a mindennapi munkába, valamint zöld, környezettudatos szolgáltatásaink bővítését.

A hírlevél lapozható formában

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 2. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 2. szám

2022 fantasztikus év volt könyvtárunkban. Születésnapot ünnepeltünk Veletek együtt, és végre ismét korlátozás nélkül szervezhettük a programokat, közösségi életet. Mindez a számokon is meglátszik. Köszönjük Nektek ezt a csodás évet és reméljük, idén is kitartotok mellettünk és a könyvek szeretete mellett! ❤📚📚❤

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 11. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 11. szám

Most összeszedtük nektek szakmai hírlevelünkben a 2022-es sikerlistát. Ti melyiket olvastátok már ezek közül? 📕📘📗 Szerintetek is olyan jók, mint amilyen népszerűek???

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. Különszám

Rendhagyó módon Különszámmal készült el a Kirakat márciusi-áprilisi hírlevele. Könyvtárunk fontos stratégiai célként jelölte meg a zöld szemléletformálást, a környezeti nevelést, a zöld könyvtári elvek beépítését a mindennapi munkába, valamint zöld, környezettudatos szolgáltatásaink bővítését. Ennek egyik kézzelfogható bizonyítéka a mostani Kriakat különszáma is, mely nyomtatott formában elérhető könyvtárunk több zöld pontján is.

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 1. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 5. évf. 1. szám

Szakmai hírlevelünk idei első számában összegyűjtöttük a teljesség igénye nélkül, hogy kik voltak könyvtárunk vendégei: írók, költők, művészek, alkotók. Tartalmas beszélgetésekkel, vidám estekkel, izgalmas témákkal telt a múlt év.

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 8. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 8. szám
Megjelent szeptemberi számunk, melyben a megújult, online is elérhető könyvtári óráinkat mutatjuk be. Sokféle színes, változatos foglalkozással várjuk a gödöllői fiatalokat a legkisebbtől a legnagyobb korosztályig.

 

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 10. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 10. szám

Megjelent szakmai hírlevelünk októberi száma, melyben a Könyvláda tapasztalatait gyűjtöttük össze.

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 7. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 7. szám

Kirakatunk nyári számában összegyűjtöttük, mi mindennel készültünk a 20 éve átadott új könyvtár születésnapjára. A lista ennél jóval hosszabb, megújult az épület is kívül-belül, és még az év második felére is tartogatunk meglepetéseket!

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 6. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 6. szám

A Petőfi 200 emlékév kapcsán összeszedtük, milyen kreatív játékokkal szólítottuk meg a fiatalokat a Költészet Napján. A különböző korosztályoknak szánt verses feladatok kül- és beltéren is szervezhetők, amíg tart az emlékév. Akár egész napos programsorozatba, vagy könyvtári órába is beilleszthetők. A gödöllői fiatalok nagyon élvezték!

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 5. szám

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 5. szám

Májusi számunkban egy nagyon nem szokványos reklámkampány részleteit mutatjuk be, mely egy megújult könyvtári szolgáltatást népszerűsít, a Laptapír magazinolvasó applikációt.

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 4. szám

Áprilisi szakmai hírlevelünkben egy könyvtári kihívásunkat mutatjuk be, a Bookatlont.

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 12. szám

Idei utolsó számunk témája a 2021-es olvasói toplista a gödöllői könyvtárban. 2021-ben a regények mellett az ismeretterjesztő könyvek is nagyon népszerűek voltak könyvtárunkban. Emellett megjelent a Netflix hatás is, amikor a sorozatrajongók tovább szeretnék olvasni a sztorit. És természetesen nem maradtak el idén sem a már jól bevált nevek a listáról.

Felnőtt szépirodalom:

Grecsó Krisztián: Vera

Szűcs Péter: Dharma

Fábián Janka: Julie könyvkuckója

Julia Quinn: A Bridgerton család

Felnőtt szakirodalom:

Edith Eva Eger: A döntés

Orvos-Tóth Noémi: Örökölt sors

Kepes András: A boldog hülye és az okos depressziós

Matthew Mcconaughey: Zöldlámpa

Gyerekkönyvek:

Berg Judit: Rumini Zúzmaragyarmaton

Jeff Kinney: Egy ropi naplója 15 - Mély víz

Stephanie Milton: Minecraft - Útmutató a felfedezéshez

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 2. szám

Bár a 2021-es év is csonka év volt a pandémia miatt számunkra, és a költségvetésünk is csökkent 12%-kal, a társadalomba juttatott érték általunk még így is jelentős: minden befektetett forint további 0,9 forint hasznot generált a társadalomban.

A társadalmi hasznosság mellett idén először azt is kiszámoltuk, hogy az olvasó mennyit spórol meg azzal, ha az olvasott könyveket kölcsönzi tőlünk és nem boltban vásárolja, a piaci átlagárral számolva ez az összeg: 58 ezer forint.

Intézményünk tehát jelentős gazdasági értéket forgat vissza a városba, nem beszélve arról a járulékos haszonról, melyet az emberek jólétéhez, jó közérzetéhez, mentális állapotához hozzátesz, mely pénzben nehezen kimutatható.

Kirakat - Szakmai hírlevél 4. évf. 1. szám

Szakmai hírlevelünk idei első számában a 2021-es év statisztikai adatait gyűjtöttük össze. 2021-ben 170 napot tudtunk csak nyitva tartani a járvány miatt, a szokásos 300 körüli helyett. A statisztikai adatokban ezért részben csökkenés látszik, de köszönhetően az erős ősznek és olvasóinknak, a fény már látszik az alagút végén! Köszönjük!

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 11. szám

Ha könyvtár, akkor könyvek. De hát a gödöllői könyvtár Több mint könyvtár! Legújabb számunkban összeszedtük könyvtárunk legfontosabb szolgáltatásait.

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 10. szám

Könyvtárunkban 100 000 kötet elhelyezését kell megoldanunk. Az olvasók érdekében több mint 50 különböző csoportot képeztünk, hogy könnyebb legyen a keresés köztük.

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 9. szám

Könyvtárunk a család minden tagjára odafigyel. Kínálatunkban, szolgáltatásainkban, programjaink között minden korosztály érdeklődését igyekszünk felkelteni. A Kirakat szeptemberi számában összeszedtük néhány családbarát gyakorlatunkat.

 

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 8. szám

Augusztusi számunkban összegyűjtöttük az elmúlt bő egy év szakmai publikációit. A QR kódokat beolvasva a teljes anyag elérhető.
 

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 7. szám

Könyvtárunkban nyáron főszerepben a táborok vannak. Legfrissebb számunkban a kamasztábor termékét, egy igazi kreatív író-olvasó tábor alkotását mutatjuk be. A HOT! Longborn Edition a QR kód beolvasásával teljes terjedelmében olvasható.
 

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 6. szám

Szakmai hírlevelünkben egy olyan egyedülálló alkalmazást ajánlunk, mely segíti a fiatalabb olvasókat abban, hogy nekik való könyveket találjanak. Próbáld ki te is a Könyvsúgót!

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 5. szám

Tizedik alkalommal hirdettük meg a Gödöllői Irodalmi Díjat, ebből az akalomból mostani Kirakatunkban összeszedtük az elmúlt évek felhívásait.

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 2. szám

A könyvtárak társadalmi és gazdasági értéke nehezen számszerűsíthető. 2020 januárjában, a Könyvtári Intézet által szervezett Győztesek konferenciáján elhangzott Kovács Béla Lóránt: A mérésen alapuló döntéshozatal (Méliusz Juhász Péter Könyvtár, Debrecen) előadása, valamint amerikai minta alapján megpróbáltuk számokba fogalmazni, hogy miért érdemes fenntartani minket. Még a 2020-as csonka év is forintban mérhető hasznot generált a helyi társadalomban.

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 1. szám

2020 számunkra a jótékonyság éve is volt. Idei első hírlevelünkben összeszedtük a legfőbb jótetteinket, hiszen adni a legnagyobb öröm.

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 3. szám

Legfrisseb számunkban bemutatjuk, melyek voltak könyvtárunkban a legtöbbet kölcsönzött dokumentumok 2020-ban. Az eredményt a forgási statisztikákból számoltuk ki.

Kirakat - Szakmai hírlevél 3. évf. 4. szám

2021-ben Irodalmi Tanösvényt készítettünk a Költészet Napja alkalmából. A játékos feladatok továbbra is elérhetők az online térben.

Kirakat - szakmai hírlevél Különszám

Minősített Könyvtár címmel tüntette ki a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központot az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Erről Fekete Péter, kultúráért felelős államtitkár levélben tájékoztatta Liskáné Fóthy Zsuzsanna igazgatót. A cím viselésére a könyvtár további öt évig jogosult.
A benyújtott pályázat szakmai beszámolója innen letölthető:
 

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 18. szám

Szeptembertől igyekeztünk bepótolni a tavasszal elmaradt irodalmi programjainkat. Mert kultúrára minden helyzetben szükség van.

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 19. szám

Összeszedtük az elmúlt években készített legsikeresebb könyvtári kisfilmjeinket. A QR kód beolvasásával tudjátok megnézni a youtube oldalán!

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 20. szám

Szakmai hírlevelünk friss számában összegyűjtöttük, hogy milyen lehetőségek várják a használóinkat a bezárás ideje alatt.
 

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 21. szám

Idei utolsó számunkban mi mással is foglalkoznánk, mint az olvasókkal? 2020 őszén elégedettségmérést végeztünk a használóink körében, melyek eredményeit egy színes infografikán adjuk most közre. Köszöjük a bizalmat, és a begyűjtött sok-sok ötletből rengeteg mindent igyekszünk megvalósítani a következő évben!

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 16. szám

A hagyományos könyvtári funkciók átalakulóban vannak, a könyvtárak használói manapság már nem csak könyveket és újságokat kölcsönözhetnek, olvasgathatnak, hanem egyre bővül azon eszközök köre, melyek elérhetőek a könyvtárakban, és melyek használatát meg is tanítják a könyvtárosok. Kirakatban a nem hagyományos kölcsönözhető és helyben használható eszközök, melyek jórészt a gödöllői könyvtárban is elérhetőek (vagy hamarosan elérhetőek lesznek).

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 15. szám

 

 

Kirakatba raktuk munkatársainkat. A koronavírus járvány idején mi is maszkban dolgozunk, közösségi oldalunkon arra voltunk kíváncsiak, felismernek-e bennünket az olvasók így is. A leleplezett fotóinkkal egyúttal bemutatjuk most a könyvtár csapatát.

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 14. szám

Megjelent a nyári utolsó számunk, benne összeszedtük a tábori élményeinket. Sikeres rendezvények voltak, folyt.köv. jövőre.

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 13. szám

Júliusi számunkban összeszedtük online és digitális szolgáltatásaink legjavát. Az érintőképernyő most készül, hamarosan kikerül a bejárathoz.
 

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 17. szám

Most már tényleg közeledik az ősz, és vele együtt a bekuckózós-olvasós időszak is. Szakmai hírlevelünk következő számában összeszedtük, nálunk milyen lehetőségek vannak, ha valaki egy kis elmélyült olvasásra vágyik.

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 12. szám

Pontosan három hónapon keresztül volt zárva a veszélyhelyzet miatt a gödöllői városi könyvtár. Szolgáltatásainkat ebben az időben sem szüneteltettük, folyamatosan lehetett emailen dokumentumokat rendelni, működött a könyvet házhoz szolgáltatásunk, online tartalmakat készítettünk és osztottunk meg, tartottunk online klubfoglalkozást. A legfontosabb statisztikai adatokból készítettünk egy színes infografikát is a Kirakatba.

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 11. szám

Szakmai hírlevelünk kávéházi hangulatban készült. Jó böngészést hozzá!

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 10. szám

Az új eszközök, lehetőségek térhódításával párhuzamosan sokan temetik a DVD-ket, CD-ket. Hogyan lehet népszerűsíteni a könyvtári audiovizuális dokumentumok kölcsönzését? Mostani hírlevelünkben erre kerestük a választ...

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 9. szám

A marketing mix fontos eleme az árképzési stratégia, és az ezzel kapcsolatos kedvezmények biztosítása. Legfrissebb Kirakatunkban az elmúlt tíz év akcióiból csemegéztünk.

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 7. szám

Szakmai hírlevelünkben összeszedtük azokat a szolgáltatásainkat, melyek elérhetők a koronavírus járvány idején is. Néhány esetben új szolgáltatást vezettünk be, ezek most vizsgáznak, ha sikeresek lesznek, megtartjuk.

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 8. szám

Az olvasókkal való kapcsolattartás során igyekszünk figyelni arra, hogy minél közérthetőbben adjuk át a szükséges információkat. Próbálunk az olvasó fejével látni és gondolkodni, mert csak így lehet hatékony a reklámtevékenységünk.

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 5. szám

Mit olvastak a gödöllőiek 2019-ben? Kirakatban a könyvtárból legtöbbet kikölcsönzött könyvek, filmek, zenék, újságok.
 

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 6. szám

Legújabb számunkban a könyvtári klubéletet mutatjuk be. A klubok teljes leírása megtalálható honlapunkon, a baloldali menüsorban.
 

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 4. szám

2020-ban tematikánk a 20-as szám körül forog.

Kirakatban az éves kihívásunk: #napi20percolvasás

Csatlakozz Te is!

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 3. szám

 

 

 

Kirakatban a megújult, földszinti kirakatunk!

Legyen nálunk az irodád!

 

 

Kisfilm a használatról wink

 

InfoTér extrák - ami a filmből kimaradt wink

 

InfoTér - Jobb mint otthon!

 

Gyere és szkennelj, netezz, wifizz, fénymásolj, laminálj, fűzd le az irataidat, töltsd fel a telefonod, nyomtass, használj adatbázisokat, olvass újságot papíron vagy digitálisan a hintaszékben, kölcsönözz folyóiratot, használd laptopunkat és "home office"-ozz nálunk. Egyedi munkaasztalok, kellemes kávézói környezet! Ezt mind egy térben megteheted a könyvtár földszintjén az InfoTérben!

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 2. szám

 

Fantasztikus évet zártunk 2019-ben!

 

Köszönjük az Olvasóinknak!

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 1. szám

 

Megjelent a Kirakatban szakmai hírlevelünk idei első száma, mely a tavalyi tematikus évünk rövid összefoglalója.

Jó böngészést!

Kirakat - szakmai hírlevél 1. évf. 4. szám

Megjelent a Kirakatban szakmai hírlevelünk első évfolyamának utolsó, adventi száma. Jó böngészést!

Kirakat - szakmai hírlevél 1. évf. 3. szám

Megjelent a Kirakatban szakmai hírlevelünk első évfolyamának harmadik száma. Jó böngészést!

Kirakat - szakmai hírlevél 1. évf. 2. szám

Megjelent a Kirakatban szakmai hírlevelünk első évfolyamának második száma. Jó böngészést!

Kirakat - szakmai hírlevél 1. évf. 1. szám

Megjelent a Kirakatban szakmai hírlevelünk első évfolyamának első száma. Jó böngészést!

Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom