Beiratkozás a könyvtárba

A beiratkozás a földszinten történik a regisztrációs pultnál. A beiratkozáshoz szükséges egy személyi igazolvány, illetve a kedvezményt igazoló dokumentum (pl. diákigazolvány).

14 éven aluli gyerekek esetében Szülői jótálló nyilatkozatot és Könyvtárhasználati szabályzatot kell kitöltenie a szülőnek.

 

Online beiratkozási lehetőség:


 

Regisztrációs olvasójegy


A könyvtárban található dokumentumok (könyvek, folyóiratok, multimédiás, zenei és videó anyagok) minden látogatónk számára hozzáférhetők, a könyvtár területén helyben használhatók ingyenes regisztrációs olvasójeggyel.

Az ingyenes regisztrációs olvasójegy kölcsönzésre nem, csak a könyvtár használatára jogosít fel. A regisztrációs pultnál lehet kiváltani, egy évre szól és minden könyvtárlátogatónknak kötelező.

Olvasójegy


Könyvek, folyóiratok, DVD-k, CD-k kölcsönzésére valamint a helytörténeti gyűjtemény és az Internet használatára jogosít fel. Beiratkozási díj 1200 Ft/év.

50%-os kedvezményben részesülnek: érvényes diákigazolvánnyal rendelkező 16 éven felüli tanulók, hallgatók, 70 év alatti nyugdíjasok, pedagógusok, regisztrált munkanélküliek, jövedelempótló támogatásban részesülők.

Mentesek a beiratkozási díj alól: 70 éven felüliek, 16 éven aluliak, könyvtári, levéltári, múzeumi dolgozók, 67%-os vagy súlyosabban rokkant hallás- és látássérültek, mozgáskorlátozottak.

A szolgáltatások díjai


Beiratkozási díj: 1200 Ft /év
Kedvezményes beiratkozási díj: 600 Ft /év vagy ingyenes
Könyvtárközi kölcsönzés:
(más könyvtártól kérjük, nincs saját állományban)
1000 Ft / könyv
Számítógép használat, Internet: 100 Ft / óra
WIFI használat: ingyenes
Fénymásolás: 20 Ft / A/4 fekete-fehér
Nyomtatás: 20 Ft / A/4 fekete-fehér
Laminálás: 50 Ft / lap
Iratlefűzés: 100 + 50 Ft / iratlefűző + fedlap
Szkennelés: 20 Ft / lap (10 lap alatt ingyenes)
Elveszett olvasójegy: 100 Ft
Késedelmi díj:
Könyv 5 Ft / darab / nap
CD, videó, DVD, LP 100 Ft / darab / nap
Folyóirat 10 Ft / darab / nap
Közügyi, olvasótermi, könyvtárközi 100 Ft / darab / nap
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom