GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Regisztárció - részleg

Földszint          Tel.: 28/ 515-536

 

Beiratkozás a könyvtárba

A beiratkozás a földszinten történik a regisztrációs pultnál. A beiratkozáshoz szükséges egy személyi igazolvány, illetve a kedvezményt igazoló dokumentum (pl. diákigazolvány), és 16 éven aluli gyerekek esetében szülői kezességvállalás.

Online beiratkozási lehetőség:

 

14 év felettieknek

14 év alattiaknak

 

Regisztrációs olvasójegy:

A könyvtárban található dokumentumok (könyvek, folyóiratok, multimédiás, zenei és videó anyagok) minden látogatónk számára hozzáférhetők, a könyvtár területén helyben használhatók ingyenes regisztrációs olvasójeggyel.

Az ingyenes regisztrációs olvasójegy kölcsönzésre nem, csak a könyvtár használatára jogosít fel. A regisztrációs pultnál lehet kiváltani, egy évre szól és minden könyvtárlátogatónknak kötelező.

 

Olvasójegy:

Könyvek, folyóiratok, DVD-k, CD-k kölcsönzésére valamint a helytörténeti gyűjtemény és az Internet használatára jogosít fel. Beiratkozási díj 1200Ft/év.

 

50%-os kedvezményben részesülnek: érvényes diákigazolvánnyal rendelkező 16 éven felüli tanulók, hallgatók, 70 év alatti nyugdíjasok, pedagógusok, regisztrált munkanélküliek, jövedelempótló támogatásban részesülők.

 

Mentesek a beiratkozási díj alól: 70 éven felüliek, 16 éven aluliak, könyvtári, levéltári, múzeumi dolgozók, 67%-os vagy súlyosabban rokkant hallás- és látássérültek, mozgáskorlátozottak.

 

Kabátos kölcsönző:

A Kabátos kölcsönzőt 2010-ben alakítottuk ki, olvasói igények adták az ötletet. A villám könyvtár látogatásoknak köszönhetően sokan csak leadják a visszahozott dokumentumot, 'le sem veszem a kabátom, csak beugrottam' módon. Ez motivált minket a földszinti gyorskölcsönző kialakítására, ahol a dokumentumok leadása közben máris választhat olvasni, hallgatni vagy nézni valót a látogató. A gyors kölcsönzés funkcióján kívül lehetőséget teremt könyvajánlásra, kiemelésekre, aktuális kínálatunk megismertetésére.

 

 

 

A szolgáltatások díjai

 

Beiratkozási díj:

1200 Ft /év

Kedvezményes beiratkozási díj:

600 Ft /év vagy ingyenes

Könyvtárközi kölcsönzés:

1000 Ft / könyv

Számítógép használat, Internet:

100 Ft / óra

WIFI használat:

ingyenes

Fénymásolás:

 

20 Ft / A/4

26 Ft / A/3

Nyomtatás:

 

20 Ft / A/4 fekete-fehér

120 Ft / A/4 színes

Szkennelés:

62 Ft / lap

Irodalomkutatás 15 tételig:

187 Ft

15 tétel felett:

25 Ft / tétel

Elveszett olvasójegy:

100 Ft

Felszólító:

100 Ft/levél

Késedelmi díj:

Könyv

5 Ft / darab / nap

CD, videó, DVD, LP

100 Ft / darab / nap

Folyóirat

10 Ft / darab / nap

Közügyi, olvasótermi, könyvtárközi

100 Ft / darab / nap

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom