InfoTér

FÖLDSZINT TEL: 28/515-532

Munkatársak: Lakatos Györgyi , Lehota Ágnes

e-mail: lakatos.gyorgyi kukac gvkik.hu, lehota.agnes kukac gvkik.hu


Responsive image

Az InfoTér a könyvtár földszintjén található Közösségi Tér. Az InfoTér szolgáltatásait bárki igénybe veheti. Olvasójegy váltása nem szükséges hozzá. Az InfoTérben lehetőség van a Közösségi Iroda használatára, nyomtatott és digitális folyóiratok olvasására, számos információs szolgáltatás igénybevételére és itt található a Mi újság? Irodalmi Kávézó is. Itt kaptak helyet a kölcsönözhető társasjátékaink is.

Közösségi Iroda


Az InfoTeret 2020-tól irodaként is lehet használni. Ha nem kell bemennie a munkahelyére, de nem szeret otthon dolgozni, itt mindent megtalál, ami egy jól felszerelt irodából nem hiányozhat.

infoter4

 • Ingyenes Wifi
 • Munkaállomások használata saját eszközzel
 • Laptop és fülhallgató ingyenes kölcsönzése olvasójeggyel
 • Önkiszolgáló irodai szolgáltatások:
  • Nyomtatás
  • Fénymásolás
  • Laminálás
  • Iratösszefűzés
  • Szkennelés
 • Mobiltelefon-töltés

Az irodai szolgáltatások árjegyzéke


 • Számítógép- és internet használat: 100 Ft / óra
 • Fénymásolás könyvtári anyagból: 20 Ft / A/4-es lap, fekete-fehér
 • Nyomtatás: 20 Ft / A/4-es lap, fekete-fehér
 • Szkennelés: 20 Ft / lap (10 oldalig ingyenes)
 • Laminálás: 50 Ft / lap
 • Iratlefűzés: 100 Ft / iratlefűző+fedlap

 

[+] Online tájékoztatás


Könyvtárosaink elsősorban helyi közéleti és közhasznú információkat nyújtanak.

Az InfoTérben tájékozódhat a menetrendről, a környékbeli programokról, országos rendezvények időpontjáról. Turisztikával, vállalkozással kapcsolatos kérdéseire is itt kaphatja meg a választ.

Könyvtárosaink segítségével könnyedén eligazodhat az InfoTérben használható adatbázisokban.

 

[+] Informatikai szolgáltatások
(Netrevalók, tanfolyamok, segítNet)


A hazai könyvtárak és a Telekom együttműködésében megvalósuló Netrevalók program keretében a könyvtárunkban közösségi szolgálatot teljesítő fiatalok segítenek a nyugdíjas korosztály tagjainak az internet egyszerű és biztonságos használatának elsajátításban.A programra diákok és nyugdíjasok is az InfoTér telefonszámán 28 / 515-532 vagy a konyvtar@gvkik.hu e-mail címen tudnak.

 • Könyvtárunkban olvasóinknak lehetőségük van számítógépes tanfolyamainkon részt venni. Ára: 500 Ft / 45 perc
 • Ha bizonytalan a számítógép-használatban, és úgy gondolja, hogy egyéni foglalkozás keretében jobban meg tudná tanulni, válassza SegítNet szolgáltatásunkat. Ára: 800 Ft / 45 perc

eTanácsadók:

 • Bautista Soldevila Katalin / soldevila kukac gvkik.hu
 • Győri Krisztina / gyori.krisztina kukac gvkik.hu
 • Kajári Katalin / kajari.kata kukac gvkik.hu
 • Lehota Ágnes / lehota.agnes kukac gvkik.hu


Könyvtárunkban érvényes olvasójegyével vagy ingyenes regisztrációs jegyével díjmentesen használhatja WIFI-hálózatunkat okostelefonjával és saját laptopjával. Az InfoTérben található számítógépen, illetve laptopon könyvtárosaink segítségével juthatnak gyors információkhoz, kutathatnak különböző témákban, használhatnak irodai programokat.

 

NAVA-pont


nava A NAVA (Nemzeti Audiovizuális Archívum) digitálisan rögzíti a magyarországi közszolgálati televíziós csatornák és a legnagyobb lefedettségű kereskedelmi csatornák magyar gyártású műsorait. Ezek megtekintése oktatási és kutatási céllal kizárólag NAVA-pontokon történik. Az InfoTérben lehetősége van arra, hogy a NAVA honlapján kikeresett műsorszámot a könyvtár számítógépén vagy laptopján megtekinthesse.

 

Folyóirat-olvasóinfoter5

Több mint 200 féle folyóirat közül válogathat a politika, a bulvár, az irodalom, a hobbi és még számos témakörben.

Gyűjteményünk napilapokat, hetilapokat és havonta vagy ritkábban megjelenő folyóiratokat tartalmaz a politika, társadalom, gazdaság, természet és szórakozás minden területéről. Szakfolyóiratainkat a felnőtt olvasóteremben helyben használhatják.

Magazinjaink többsége érvényes olvasójeggyel kölcsönözhető az alábbi feltételekkel:

 • egyszerre 6 db kölcsönözhető,
 • a kölcsönzési idő 1 hét,
 • a kölcsönzött magazinok határideje kétszer hosszabbítható személyesen, telefonon vagy honlapunkon keresztül,
 • az újságok legfrissebb száma nem kölcsönözhető.

Társasjáték kölcsönzés

Az InfoTérben, a Gyerekkönyvtárban és a KamaszHídon már több, mint 100 társasjáték közül tudnak választani. 1 társasjátékot 2 hétre lehet kölcsönözni.

A társasjátékok között minden korosztály megtalálhatja a saját érdeklődésének megfelelőt. Gyere el a Társasjáték Klubba és próbáld ki őket!

 

Elérhető elektronikus folyóiratok


A LAPTAPÍR új, innovatív, praktikus és egyedi szolgáltatás beiratkozott olvasóink számára az elektronikus folyóiratok olvasására.

A könyvtár ingyenes Wifijéhez csatlakoza 170 folyóirat, közel 850 lapszáma érhető el számítógéppel, tablettel vagy okostelefonnal a könyvtár egész területén.

A LAPTAPÍR oldalon való regisztráció és az alkalmazás letöltése után, a könyvtár kényelmes tereiben, szabadon böngészhet a folyóiratok között. Az egyedi Wifi jelszó rögzítéséhez és a szolgáltatás teljeskörű megismeréséhez, kérje könyvtárosaink segítségét.

 

[+] Az InfoTérben elérhető adatbázisok


Hungaricana

hungaricana A Hungaricana elsődleges célja, hogy a nemzeti gyűjteményeinkben közös múltunkról fellelhető rengeteg kultúrkincs, történeti dokumentum mindenki számára látványosan, gyorsan és áttekinthető módon váljon hozzáférhetővé. Az adatbázis folyamatosan gazdagodó virtuális gyűjteményei a gyors ismeretszerzés mellett a mélyebb feltáró kutatások követelményeinek is megfelelnek. A Képcsarnokban képeslapokat, archív fotókat kereshet. A Könyv- és Dokumentumtárban múzeumok és levéltárak saját kiadványai találhatók. A Mapire részletesen és pontosan mutat be térképészeti felméréseket. A Térképek és Építészeti Tervek adatbázisában a legnagyobb hazai térképtárak anyagát találja. A Levéltár okleveleket, királyi könyveket, úrbéri tabellákat és még sok levéltári anyagot tartalmaz. A Budapest időgépben térben és időben utazhat interaktív térképeken keresztül. A Zenetudományi Intézet Hangarchívumában az elmúlt évszázad valamennyi népzenei gyűjtését hallgathatja.

 

Központi Statisztikai Hivatal

ksh A KSH legfőbb feladatköre, hogy az egyes gazdasági és társadalmi adatokat gyűjti, feldolgozza és közzéteszi. A Központi Statisztikai Hivatal honlapján statisztikai adatok keresése évi, havi lebontásban, országos szinttől a régiókig bármilyen témakörben lehetséges. Ha kíváncsi a népszámlálások adataira, ha érdekli, hogy hogyan alakultak az elmúlt években a lakásárak, ha tudni szeretné, hogy milyenek a demográfiai adatok, jöjjön be az InfoTérbe, és használja a KSH honlapját.

 

Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK)

mek Magyarország legrégebbi digitális könyvtára, az Országos Széchényi Könyvtár ingyenes internetes adatbázisa. A MEK állományában magyar nyelvű vagy magyar, illetve közép-európai vonatkozású, tudományos, oktatási vagy kulturális célokra használható szöveges művek és hangoskönyvek találhatók. Ha meghallgatná a János vitézt, ha elolvasná digitálisan az Egri csillagokat vagy a Kőszívű ember fiait, az InfoTér kényelmes foteleiben ezt is megteheti.

 

MATARKA

Magyar folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshető adatbázisa.matarka A MATARKA a Miskolci Egyetem, Könyvtár, Levéltár, Múzeum által fejlesztett és működtetett, túlnyomórészt Magyarországon megjelenő tudományos és szakmai folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshetőségét és böngészését lehetővé tevő, bárki számára térítésmentesen elérhető országos szolgáltatás. Alapfunkcióin túl elvezet a feldolgozott folyóiratok honlapjára, hozzáférést ad ugrópontok segítségével a cikkek teljes szövegéhez, ha azok szabadon elérhetők az interneten, illetve ha nem, akkor közvetítésével a cikkek másolata megrendelhető az Országos Széchényi Könyvtártól.

 

Arcanum

Ha olvasónk vagy, akkor több mint 5000, akár 250 évvel ezelőtt megjelent folyóirat között tudsz böngészni az Arcanumban ingyenesen! Az adatbázisban való keresés rendkívül gyors és hatékony, amely megkönnyíti a kutatómunkát, legyen szó szakdolgozatról, beadandó feladatról, vagy csak egyszerű kíváncsiságról.

 

Observer médiafigyelő

observer A hír legyen jó vagy rossz, szóljon rólunk vagy másról, legyen tegnapi vagy holnapi ? információ, érték, amely előre visz. Az Observer abban segít, hogy a hírekből információ szülessen. A szemlézett médiumok folyamatosan bővülnek és frissülnek, jelenleg ez közel 300 a nyomtatott és több mint 1000 az onlie sajtó tekintetében. A felületen a keresett kulcsszóra több releváns találat jelenik meg, amit aztán tovább lehet szűrni, szűkíteni. Ára: 300 Ft / cikk (max. 3 cikk/fő/hónap)

 

 

Művész KávézóA Művész Kávézó az InfoTér szerves részeként ízletes kávéval, különféle italokkal, és varázslatos hangulattal vár Téged is!

Térj be Te is hozzánk egy finom kávéra, és egy kellemes beszélgetésre!

 • Remek programok

Nálunk sosem fogsz unatkozni, mert mindig találsz olyat, ami felkelti az érdeklődésed – legyen az egy felolvasó est, egy koncert, vagy akár egy könyvbemutató.

 • Élvezetes ízek

Térj be hozzánk, mert nem csak egy kellemes aromájú kávéval leszel gazdagabb, hiszen a gusztusos édességeink, a finom italaink mind mind hozzáadódnak a nagyszerű élményhez


Responsive image

Kirakat - szakmai hírlevél 2. évf. 3. szám

 

 

 

Kirakatban a megújult, földszinti kirakatunk!

Legyen nálunk az irodád!

 

 

Kisfilm a használatról wink

 

InfoTér extrák - ami a filmből kimaradt wink

 

InfoTér - Jobb mint otthon!

 

Gyere és szkennelj, netezz, wifizz, fénymásolj, laminálj, fűzd le az irataidat, töltsd fel a telefonod, nyomtass, használj adatbázisokat, olvass újságot papíron vagy digitálisan a hintaszékben, kölcsönözz folyóiratot, használd laptopunkat és "home office"-ozz nálunk. Egyedi munkaasztalok, kellemes kávézói környezet! Ezt mind egy térben megteheted a könyvtár földszintjén az InfoTérben!

InfoTér

...jobb, mint otthon.

A földszinten található közösségi tér, az InfoTér szolgáltatásait bárki igénybe veheti. Olvasójegy váltása nem szükséges hozzá.


Responsive image

Közösségi oldalaink

 1. Youtube
 2. Twitter
 3. Instagram
 4. Tiktok
 5. Moly
 6. Facebook
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom