GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Felnőtt kölcsönző

1. emelet          Tel.: 28/ 515 - 535
 
A felnőtt kölcsönzőtér a könyvtár első emeletén található. A mintegy 60 ezer kötetes állomány folyamatosan frissül. A szépirodalmi rész szerzői betűrendben, a tudományos és ismeretterjesztő szakirodalom témák szerint csoportosítva található meg. A tájékozódást a polcokon elhelyezett őrjegyek és feliratok segítik.
 
A könyvtári böngészést a számítógépes SZIKLA21 katalógus segíti, mely az épületben több számítógépen is az olvasók rendelkezésére áll és az Interneten keresztül is elérhető. A hagyományos cédula katalógus csak 2003. december 31-ig beszerzett dokumentumokat tartja nyilván. Tájékoztató kollégáink segítséget nyújtanak a katalógus használatában és a keresett könyvek lelőhelyének megmutatásában. Munkatársaink igény szerint irodalomkutatást is végeznek adott témakörben.
 
Az olvasói igényeknek megfelelően külön polcokon helyeztük el a következő témákat:
 • romantikus regények
 • krimik, thrillerek
 • scifi, fantasy
 • történelmi regények
 • életrajzi regények
 • versek és
 • hangoskönyvek.
Kiemelt helyen tartjuk az új könyveket, ahonnan az olvasó kedvére válogathat friss olvasnivalót.

A felnőtt kölcsönző használatáról

A felnőtt kölcsönző helyben használatához ingyenes regisztrációs olvasójegy szükséges, a dokumentumok kölcsönzése alapszintű olvasójegyhez kötött.

Kölcsönzés:

egyszerre 8 db könyv kölcsönözhető

kölcsönzési idő: 4 hét

hosszabbítás: 2 alkalommal személyesen, telefonon vagy interneten keresztül.

Hangoskönyveink 7 napra kölcsönözhetők, egyszerre 2 db.

A határidőre vissza nem hozott könyvekért késedelmi díjat számolunk fel!

Felnőtt kölcsönző részleg telefonszáma: 28-515-535

A felnőtt kölcsönző szolgáltatásai:

 • Tájékoztatás a könyvtár szolgáltatásairól
 • Segítségnyújtás a cédula- és számítógépes katalógusok használatában
 • Előjegyzés
 • Könyvtárközi kölcsönzés
 • Hangoskönyvek
 • Irodalomkutatás
 • CD ROM használata

Ajándék könyveket a szabályzatunk szerint szívesen fogadunk. ITT olvasható.

 

Hangoskönyvek és kazetták a könyvtárban

2006-tól olvasóink már CD-lemezen is kikölcsönözhetik néhány kedvenc regényüket hangoskönyv formájában. Közel 70 irodalmi alkotás, komolyabb és vidámabb hangvételű regény szólal meg ezeken a lemezeken népszerű előadóművészek tolmácsolásában. A hangoskönyv gyűjteményünk innen letölthető. Hangoskönyveket Cd lemezen, hangkazettán és MP3 formában is lehet kölcsönözni alapszintű olvasójeggyel az első emeleti kölcsönzőtérben.

Könyvtárközi kölcsönzés

Azokat a könyveket, cikkeket, amelyek nem találhatóak meg könyvtárunkban, más könyvtárak állományából kölcsönözzük. A dokumentumokat általában 7-10 nap alatt tudjuk meghozatni. A könyvtárközi kölcsönzés csak érvényes olvasójeggyel vehető igénybe, személyesen, kérőlap kitöltésével. Könyvtárunk egy olvasónak egyszerre két dokumentumot tud megszerezni. A könyvtárközi könyvekre hosszabbítás nem kérhető.
Nem kölcsönözhetőek a régi, ritka kiadványok, amelyekről azonban szintén lehet másolatot kérni.

Az Országos Dokumentum-ellátási Rendszer könyvtáraiból kért könyvek esetében a visszaküldés postaköltsége az olvasót terheli. A mindenkori postai díjtábla alapján kell téríteni a költséget (könyv súlyától függően gramm/forint). Folyóiratcikkek esetében a fénymásolat költségét a teljesítő könyvtár szabja meg. Ebben az esetben is a postaköltség az olvasót terheli.

A könyvtárközi kölcsönzés szolgáltatásunk más könyvtárak számára állományunkból a következő címen érhető el: kvtkozi kukac gvkik pont hu

    

Zöld PolcZöld polc

 

 

Segítő könyvek polca
Segítő könyvek polca

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom