KamaszHíd

1. emelet

Munkatárs: Kajári Katalin
Tel.: 28 / 515 - 534
e-mail: kajari.kata kukac gvkik.hu


Responsive image

A KamaszHíd a gyermek- és felnőtt könyvtárat köti össze, egy kényelmes, eldugott részleg a fiataloknak tele süppedős szőnyegekkel, fotelekkel és olvasnivalóval.

 

Gyűjtemény


A gyermekkönyvtár végében található a Tini polc, melyen a Könyvsú-GO kategóriái szerint találhatók a könyvek. Olyan izgalmas olvasmányok és izgalmas témák találhatók itt, mint a felnőtté válás regényei, a misztikus-romantikus könyvek, de vannak itt kortárs kötetek és versek is. A KamaszHídon három állandó kiemelés található: az idegen nyelvű ifjúsági irodalom, a képregények és a mangák.

 

Használat


A KamaszHíd látogatásához érvényes olvasójegy szükséges, melyet belépéskor le kell adni. Az Xbox használata korlátozott: naponta fél óra.

 

Szolgáltatásaink


 • könyvek és folyóiratok helyben használata és kölcsönzése
 • klubok
 • társasjátékok, puzzle
 • csocsó
 • Xbox
 • szobabicikli
 • digitális rajztábla
 • VR szemüveg

 

 

Könyvtári óráink felsős tagozatos diákoknak és középiskolásoknak:


Munkatársaink izgalmas, interaktív könyvtári foglalkozásokat tartanak a kamasz korosztálynak, melynek során játékos és kreatív formában ismerkedhetnek meg a könyvtár használatával, a Könyvsú-GO online könyvválasztó oldal használatával, a legújabb kortárs irodalmi trendekkel, műfajokkal. Ízelítő az ifjúsági könyvtári óriánkból:

Védjük meg a grundot!
Képregény küldetés
Csavard fel a szöveget!
A könyvek ETO-lógiája
Könyvsú-GO – az egészséges könyvturmix
Széllel slamben.


A könyvtári órák egy része tematikus, kiemelten foglalkozunk a környezetvédelemmel, a gödöllői helyismerettel, valamint angol nyelvű órák is elérhetők. Részletesen itt:

 

Klubjaink:


 

 

A Híd története


A Híd pilléreit 2015 körül kezdtük el lerakni, amikor megszerveztük az Olvasók Diadala nagy olvasásfejlesztési játékunkat. Akkor fogalmazódott meg bennünk, hogy fantasztikus fiatal közösség van itt Gödöllőn, akikkel érdemes együtt dolgozni, illetve élményeket közösen átélni. Létrehoztunk egy elektronikus könyvválasztó adatbázist Könyvsú-GO néven, ami lassan két éve működik és folyamatosan töltődik.

A kamasz klubjaink kinőtték a gyermekkönyvtárat és szükségessé vált egy új közösségi tér kialakítása. 2017-ben az Infohídon található statikus számítógépek áthelyeztük és a gyermekkönyvtárat kitoltuk egészen a hídig. Így jött létre a KamaszHíd, az új ifjúsági részlegünk.

2018 áprilisában Legyél a tervezőnk! címmel pályázatot hirdettünk, a Híd megtervezésére. 8 remek pályamű érkezett be, közülük a legkiemelkedőbb Kolozs Kitti munkája. Nyáron neki is láttunk a tervek megvalósításának. Komoly támogatás áll a Híd átalakítása mögött: egyrészt önkormányzati, másrészt a Nemzeti Kulturális Alaptól nyertünk rá pályázatot. A Híd átadására 2018. október 12-én került sor.

Responsive image
Responsive image
 

Találkozás Mr. Darcy-val címmel hirdettük meg háromnapos kamasztáborunkat 2021-ben.

Találkozás Mr. Darcy-val címmel hirdettük meg háromnapos kamasztáborunkat 2021-ben. Jane Austen korának megidézéseként a fiatalok egy korabeli pletykalapot készítettek el, olyan fontos témákban, mint a Miért ne féljünk érdekházasságot kötni?, vagy Hogyan előzzük meg a női hysteriát?

Az újság főszerkesztője Újvári Miklós volt.

Fantasztikusak voltak a résztvevők, olvassátok el az általuk készített magazint smiley


2023-ban a Kamaszhíd 5-ik születésnapjára logótervező pályázatot hirdettünk meg. A KamaszHíd új logója: Györök Balázs munkája, amely kreatívan szemlélteti az ifjúsági irodalmat és mindent, ami a Hídat jellemzi.

 

 

Szeretsz fotózni?

Szeretsz rajzolni, vagy festeni, esetleg fotózol?

Mutasd meg alkotásaidat a Gödöllői Kamaszhídon!

Jelentkezz a helyben vagy e-mailben a kajari.kata@gvkik.hu címen.

KamaszHíd

A KamaszHÍD egy hely, ahol:

könyvet és folyóiratot olvashatsz,
mangát és képregényt kölcsönözhetsz,
klubok munkájában vehetsz részt,
új barátokat szerezhetsz,
kiállíthatod a festményeidet, fotóidat,
társasjátékozhatsz, csocsózhatsz,
rajzolhatsz digitális rajztáblán,
Xboxozhatsz, szobabiciklizhetsz,
és kellemes környezetben töltheted el a szabadidőd.


Responsive image

Közösségi oldalaink

 1. Youtube
 2. Twitter
 3. Instagram
 4. Tiktok
 5. Moly
 6. Facebook
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom