GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Andersen, Christopher P. : Vilmos és Kate

Adminisztrátor 2011-06-20 15:31:28

Április 29-én tartották Londonban a legújabb hercegi "álomesküvőt": a windsori herceg, Vilmos (William) és egykori diáktársa, Kate Middleton frigyét. A brit királyi család ügyeit kiválóan ismerő szerző több könyvet is jelentetett meg már a témában - többek között magyarul is.

Ebből a könyvből Vilmos és Kate életútját ismerhetjük meg, és lassan már hosszúnak is tekinthető kapcsolatuk történetét, amely korántsem volt zökkenőmentes (2007-ben szakítottak, majd újra összejöttek).

A kötetben elolvashatjuk mindkettejük előtörténetét, s a szerző külön figyelmet szentel Vilmos és Diana kapcsolatára, s a tragikus baleset feldolgozására is. Megtudhatjuk, hogy a protokoll szigorú szabályai szerint Kate-nek az eljegyzés nyilvános bejelentéséig láthatatlannak kellett lennie a nagyközönség előtt még akkor is, amikor már bejáratos volt a királyi családhoz, hosszú hétvégéket töltött velük, és közvetlen kapcsolat alakult ki közte, Károly és Kamilla között.

Tanúi lehetünk annak is, milyen körülmények között mutatta be Vilmos a nagymamának, Erzsébet királynőnek barátnőjét. Megismerhetjük Kate kissé problematikus nagybácsiját, s az is kiderül, hogy az esküvőt eredetileg 2012-re tervezték, ám azt előrehozták egyrészt a londoni olimpia, másrészt II. Erzsébet trónra lépésének hatvanadik évfordulója miatt.

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom