Aux Eliza: Ózonőrök

„Inkább megvárom itt veled, hogy elpusztuljon a föld. De nem hagylak még egyszer magadra.”

Ifjúsági könyvajánlónk zöld témakörben.

Adott egy igazán nem hétköznapi család: apa, anya és a 14 éves testvérek, akik ötös ikrek. Közülük négyen különös képességgel rendelkeznek, ők hozzák el/varázsolják a Földre az évszakokat. Egyikük, Melánia kirekesztettnek, sértettnek és magányosnak érzi magát, mivel neki nem jutott a varázserőből és ráadásul még az iskolában is kudarcok sorozata éri.

A regény úgy kezdődik, hogy Rufina képtelen az őszt megidézni, egyre szélsőségesebb lesz az időjárás, egyre nagyobb lesz a környezetszennyezés. Zavar támad az erőben. A testvéreknek – és persze az embereknek - össze kell(ene) fogni, hogy közös erővel megmeneküljön a Föld.

Vajon sikerül legyőzni a sértettséget? Vajon elég erős a szereplők közötti testvéri szeretet? Vajon egy teljesen hétköznapi 14 éves mit tud tenni a körülötte lévő természetért?

Aux Eliza: Ózonőrök című ifjúsági regénye a 2021-es Regényes Természet c. pályázat díjazottja. Felső tagozatos gyerekeknek ajánlom, hiszen a környezettudatosságra való nevelést mindenképpen segíti!

Aki szeretné nálam fiatalabbak véleményét is hallani erről a műről, akkor kattintson ide:

https://www.youtube.com/watch?v=-NjUSf54yGg

/Csabai Ágnes/

Aux Eliza: Ózonőrök
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom