Dokumentumfilmes estek - Tavaszi program

Idén tavasszal három alkalommal is érkezünk a nagysikerű Dokumentumfilmes estek rendezvénysorozatunkkal.

Várunk mindenkit szeretettel április 19-én, május 17-én és június 7-én péntekenként 18 órától.

Mesék a zárkából - április 19. péntek 18 óra
 
A filmben a börtönbe került apák és otthon maradt gyermekeik közötti kapcsolat alakulásába pillanthat bele a néző. Gyermekeikkel úgy tartják a kapcsolatot, hogy meséket írnak nekik. Ezeket aztán a film készítői a gyerekeket főszerepbe helyezve meg is filmesítik.
 
Tobi színei - május 17. péntek 18 óra
 
A tizenéves Tobi egy olyan kis magyar faluban él, ahol az emberek hétköznapjait a megélhetésért való küzdelem tölti ki. Tobi kamaszkora közepén fiúként coming outolt, de később a nem bináris identitás felé mozdul el. A dokumentumfilm ő és édesanyja útját mutatja be, ahogy egyre konzervatívabbá váló, a transz jogokat súlyosan korlátozó környezetükben próbálnak boldogulni.
 
Nem halok meg - június 7. péntek 18 óra
a vetítés után beszélgetés a rendezővel, Dér Asiával
Te mit tennél, ha megtudnád: olyan betegségben szenvedsz, amit csupán az emberek 5%-a él túl?
Einspach Gábor sikeres galerista és kortárs műgyűjtő, a budapesti művészeti világ egyik meghatározó szereplője. Amikor megtudja, hogy hasnyálmirigyrákban szenved, nem omlik össze. A betegségben nem a tragédiát látja, hanem a lehetőséget a teljes újrakezdésre.
 
Belépőd az olvasójegyed.
Dokumentumfilmes estek - Tavaszi program
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom