GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Flinn, Kathleen : Éles kések, vidám könnyek

Balláné Szaniszlai Éva * 2011-11-29 15:33:30

Az utóbbi években jelent meg a szórakoztató irodalmi palettán a gasztrolektűr műfaja, amely a könnyed, gyakorta romantikus és humoros regény és a szakácskönyv elegye. A siker oka ezután nem is lehet kérdéses, hisz minden megtalálható benne, mint léleknek és szájnak ingere: kaland, érzelmek és kiváló receptek. Ezek jellemzik Kathleen Flinn önéletrajzi ihletésű könyvét is. A szerző évekig volt középvezető egy londoni székhelyű szoftvercégénél, amikor váratlanul elbocsátották....

Némi mérlegelés után úgy dönt, hogy nem fog egy, a korábbihoz hasonló állást keresni, hanem összegyűjtött pénzéből megvalósítja gyermekkori álmát: befizeti magát a világhírű párizsi szakácsiskola, a Cordon Bleu alapszintű tanfolyamára. Kathleen hatalmas lelkesedéssel vág bele a tanulásba, de a folyamatos kritikák, kudarcok kezdetben mélységesen elbizonytalanítják azt illetően, hogy van-e keresnivalója a Cordon Bleu séfjelöltjei között. Kitartása és tehetsége azonban egy idő meghozza a gyümölcsét, és mire a felsőfokú képzést eléri, ő az egyik legelismertebb mesterszakács-jelölt... A kötet amellett, hogy betekintést enged Kathleen személyes élményeibe és a Cordon Bleu egyébként zárt kulisszái mögé, számos kiváló receptet is tartalmaz.

  

+ Hozzászólások

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Horváth Beáta

2016-07-26 11:35:31

Bevallom Julai Child : Életem Franciaországban-után érdekelt ,hogy milyen is lehet ma a híres neves Cordon Bleu?- ahová Julia Child kalauzolt el a múlt században .Éles kések vidám könnyek című mű megadja erre a választ. Aki szereti a gasztronómiát, és szeret megtanulni egy két trükköt a főzés világából mindezt könnyed szórakoztató módon annak nagyon ajánlom ezt a könyvet.

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom