Gödöllői karácsonyi képeslapok kiállítása

Szívmelengető kiállítással várja decemberben látogatóit a Gödöllői Városi Könyvtár. A Gödöllő Gyűjteményben 30 éve őrzött karácsonyi képeslapokból készült el a válogatás az épület lépcsőházában.

A partnerektől, olvasóktól, intézményektől kapott képeslapok között találunk egyszerűt, hagyományosat, több oldalasat, vicceset és kézműves remekműveket is. Ez utóbbiak főleg óvodás és iskolás gyerekek, illetve pedagógusok keze nyomát dicsérik. Nagy öröm mindegyiket kézbe venni.

Nehéz volt a kiállításon látható képeslapok kiválogatása. Egy-egy évben könyvtárunk 30–40 üdvözletet is kapott, és ahhoz sajnos kicsi a könyvtár kapacitása, hogy mindegyiket bemutassuk. Ezért törekedtünk arra, hogy minden évből 3–3 lapot ki tudjunk állítani, illetve arra, hogy lehetőleg minél több érdekességet tárjunk a látogatók elé. Fontos szempont volt az is, hogy minél több partnerünk kreativitását bemutassuk, nem is gondoltuk, hogy milyen sokféle lap érkezett hozzánk.

A képeslapok külleme mellett a lapokon található üzenetek nagy része is különleges, a könyvtár dolgozóit sok kedves sorral örvendeztették meg azok, akik gondoltak rájuk.

A kiállítás érdekessége, hogy kedveskedni akaró látogatóinknak üres üdvözlőlapokat helyeztünk ki, melyeken üzenetet küldhetnek a könyvtárnak, a könyvtárosoknak most karácsonykor. Ezekkel a képeslapokkal is gyarapodik gyűjteményünk, és talán felhívjuk látogatóink figyelmét arra, hogy még nincs itt annak az ideje, hogy a képeslapküldés kimenjen a divatból.

Gödöllői karácsonyi képeslapok kiállítása
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom