GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Hajnali láz

Horváth Péter* 2016-08-26 13:51:25

Egy könyv - egy film

Egy holokauszt love story, olyan film, amelyben nincs ábrázolva a holokauszt, - közvetve mégis arról, pontosabban az utóhatásairól szól.

Svédország, 1945. Országszerte koncentrációs táborokból szabadult embereket ápolnak. A 25 éves Miklós 117 lánynak -akik földijei - ír levelet, hogy megtalálja az igazit. A 19 éves Lilivel fél évig levelezik, mire személyesen is találkoznak. A két fiatal fülig egymásba szeret, újra érzik, az élet szép is lehet, és úgy tűnik, nem állhat boldogságuk útjába semmi. Még az sem, hogy Miklós tüdőbeteg, akinek az orvos szerint csak néhány hónapja van hátra.

 

A Hajnali láz az élet szerelmes regénye (filmje).  A szerző, rendező Gárdos Péter saját szülei találkozásának és szerelmének történetét írta meg, kettejük ötven év után előkerült levelezése alapján. A romantikus hangvételű film a borzalmakon is túljutni képes, szenvedélyes élni akarás megható példázata. 


filmelőzetes http://www.youtube.com/watch?v=Z61zWbjodPw

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom