GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Hans Rath: Kell egy pszichológus, mondta Isten

Csabai Ágnes 2017-01-06 13:40:53

 

 

Dr. Jakob Jakobi pszichoterapeuta élete romokban hever:elvált, volt felesége bosszút áll minden a házasságuk alatt elkövetett tettéért, betegei sorban elhagyják, pénze elfogy és egyre többet iszik. Egy ilyen alkoholgőzös éjszakán találkozik Abel Baumann-nal, egy nyugdíjhoz közeledő kétbalkezes és kétballábas cirkuszi bohóccal, aki azt állítja magáról, hogy ő Isten, akinek nagy szüksége volna pszichológiai kezelésre, mert mindent összekutyult, elrontott és ettől lett olyan őrült, zavaros és furcsa a világ. Így hát elindulnak a Nagy Utazásra, ahol olyan megmagyarázhatatlan dolgok történnek velük, hogy dr. Jakobi nem tudja eldönteni, hogy egy nagyon ügyes illúzionistával hozta-e össze a sors, vagy talán Baumann mégis igazat állít?!?

A könyv rendkívül humoros - az abszurdabb fajtából - ugyanakkor teljesen kiszámíthatatlan merre kanyarodik a történet, ami nem baj, az olvasó is "sodródik az árral", azaz a két főszereplővel.

Két este kiolvasható, szórakoztató könyvet nagyon ajánlom azoknak, akik szeretik ha a humor egyben tükör is, amiben látjuk magunkat, illetve azt, hogy milyenek lehetnénk.

 

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom