GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Irvin D. Yalom: Terápiás hazugságok

Oláh-Puskás RĂ©ka 2019-10-05 23:38:18

Ezt a könyvet azoknak ajánlom, akiket érdekel az emberi természet és a pszichológia. Valamint azoknak akik eddig úgy gondolták, hogy egy pszichiátert nem lehet, vagy nem szoktak átverni. Emellett azokat is érdekelheti ez a könyv, aki már hazudott hasonló személynek. 

A hiteles információkon kívül, pár fikción alapuló elem is van benne amitől egy történetté válik. Nem mellesleg a történet több szálon fut, és szinte minden szereplő nézőpontját megérthetjük. Bepillantást nyerhetünk abba, hogy milyen egy páciens, egy terapeuta, vagy éppen egy szupervizor szemszögéből ugyanaz a helyzet. Arra is fény derül, hogy minden embernek van gyenge pontja, és néha milyen könnyű azt megtalálni. Azt is megtudhatjuk, mennyire nehéz dolguk van a pszichológusoknak akkor, amikor el kell dönteniük, hogy betartanak-e minden szabályt, vagy esetleg átlépik azt a páciens érdekében. Sajnos ebben nincs közös megegyezés egyik szakembernél sem, ezért a dolognak rengeteg hátulütője és veszélye van. Ebben a pszichológiai krimiben a szerző iróniával vizsgálja tulajdon szakmáját, néha elgondolkodtató kérdéseket fogalmazva meg számunkra. Ahhoz, hogy követni lehessen a gondosan kidolgozott szálakat, állandó figyelemre van szükség. Bár ezt nem nehéz betartani, mivel a könyv olvasása során hamar meg lehet tapasztalni azt a fajta folyamatos feszültséget, ami arra ösztönöz, hogy olvassunk tovább. Rám jó benyomást tett ez a könyv, szóval őszintén tudom ajánlani. Bár a végét kicsit befejezetlennek éreztem, mivel a lezárás nem volt éppen hagyományos, de ezzel is csak a képzeletünkre bízza a folytatást.

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom