GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

John C. Maxwell: Egyszer nyersz egyszer tanulsz

Gróf Szabolcsné 2014-09-19 15:07:12

John C. Maxwell: Egyszer nyersz egyszer tanulsz

Az élet legértékesebb leckéire teszünk szert a hibáink által…

John C. Maxwell nemzetközileg elismert vezetési szakértő, előadó és író, akinek könyvei több mint 21 millió példányban keltek el.

A szerző 13 fejezeten keresztül apró lépésekkel vezet, tanít, hogyan csinálhatunk a hátrahúzó kudarcból, veszteségből előremozdító lépést, nyereséget. Hiba, tévedés, veszteség mindenki életében előfordul. A kérdés, illetve a különbség az emberek között az, hogy milyen a hozzáállásunk, tudunk-e tanulni belőle?

Őszinte, szívhez szóló hangvétellel írja le a veszteségekhez kapcsolódó érzelmeket, ezek megélését. „A vesztett játszmákból tanulhatunk, ám sokan nem ragadják meg ezt a lehetőséget és ha elengedik a tanulságot, akkor tud a vesztés igazán fájni.”

„Az embert, akár a hidat, arra tervezték, hogy elviselje a pillanat súlyát, nem pedig arra, hogy az egész év teljes összsúlyát hordozza egyszerre.” William A. Ward

A szerző a következő „útvonalterv” alapján segíti olvasóját:

„Alázat: a tanulás szelleme

„Az alázat nem azt jelenti, hogy kevesebbet gondolunk magunkról. Azt jelenti, hogy kevesebbet gondolunk magunkra.” Ken Blanchard

Valóság: a tanulás alapja

Felelősség: a tanulás első lépése

Fejlődés: a tanulás fókuszpontja

Remény: motiváció a tanulásra

Taníthatóság: a tanulás ösvénye

Nehézség: katalizátor a tanuláshoz

Problémák: esély a tanulásra

Rossz élmények: a tanulás perspektívája

Változás: a tanulás ára

Érettség: a tanulás értéke”.

Maxwell a valóság elfogadásával, az életben megtörtént példákkal teszi hitelessé a taníthatóság, a fejlődési vágy, a pozitív gondolkodás és a remény fontosságát. Rajtunk múlik, hogy az életben elénk kerülő feladatokat, problémákat hogyan éljük meg, sikerül-e értékelt tapasztaláshoz jutnunk, fejlődnünk. Ehhez nyújt segítséget John C. Maxwell: Egyszer nyersz egyszer tanulsz című könyve.

Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Csősz Ildikónak (Oktatárs Nyelvstúdió), aki a tavaszi féléves Flow English óráján ajánlotta nekem és a csoportnak ezt a könyvet.

Gróf Szabolcsné, Ildikó

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom