GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Michael Schulman: Meryl Streep, Az ezerarcú színésznő

Csabai Ágnes 2017-01-29 19:20:52

 

 

Meryl Streep háromszoros Oscar-díjas és kilencszeres Golden Globe-díjas, a világ egyik legjobb és legismertebb színésznőjéről készült ez az életrajzi könyv.

Megismerhetjük belőle gyerekéveit, "pompom-lány korszakát", családját. Középosztálybeli, anyagi gondoktól mentes, amolyan idilli, kertvárosi, "semmi különös" családi élet rajzolódik ki az olvasó előtt. Annál küzdelmesebben teltek egyetemi évei a Yale-en, ahol dráma szakot végzett 1975-ben. Tanárai felismerték tehetségét, mégsem biztatták őt különösebben, inkább  színpadi szerepek megformálása felé terelgették. John Cazale (ő volt a Keresztapában Frédo) volt a nagy szerelme, aki rákban 1978-ban meghalt. Együtt forgatták a Szarvasvadászt, amelynek bemutatóját Cazale már nem érhette meg. A gyász időszakában kezdte el forgatni a Kramer kontra Kramer c. filmet, ahol a másik főszereplő, Dustin Hoffman nagyon "nehéz eset" partnernek bizonyult - derül ki a könyvből.

A könyv Meryl Strep házasságkötésével és az első Oscar-díjának megnyerésével végződik.

Várjuk a folytatást!

 

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom