GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Natalie Scharf : Sophie, Sissi lázadó húga

Adminisztrátor 2011-06-20 18:07:37

A Wittelsbach-ház minden kétséget kizáróan leghíresebb tagja Sissi, azaz Erzsébet magyar királyné, osztrák császárné, Ferenc József felesége volt. Ám - a legendás szépség árnyékának takarásában - Sissinek még nyolc testvére volt, köztük a legifjabb, Zsófia Mária szász hercegnő, maga is elragadó szépség volt. Az ő - valóban regénybe illő - életének történet dolgozza fel a kötet.

Zsófia (vagyis Sophie) egy ideig unokatestvére, Lajos bajor trónörökös jegyese volt, s bár mindketten messzemenően romantikus lelkek voltak, a házasság Lajos habozása miatt nem valósult meg. Később feleségül ment a BourbonOrléans-i házból származó Ferdinándhoz (1844-1910), Alençon hercegéhez, akitől két gyermeke is született. Már érett asszony volt, amikor szerelmes lett egy grazti orvosba, Glaser doktorba, akivel később meg is szökött... Bár az írónő, alkalmazkodva a romantikus műfaj elvárásaihoz, több helyen is átformálta az eredeti történetet (például nem esik szó Lajos homoszexualitásáról, a csábító pedig jóval korábban jelenik meg egy fotográfus képében), Sophie élénk, érzelmes, karizmatikus személyisége átsüt a könyv lapjain.

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom