Bookatlon

 

Idén ünnepelte könyvtárunk a 20. születésnapját. Számos program mellett egy egész éven át tartó játékkal is készültünk olvasóinknak, melynek során különböző kihívásokat kellett teljesíteniük a résztvevőknek, hogy megismerjék a könyvtár szolgáltatásait: pl. kipróbálni a könyvládát, a VR szemüveget, digitális folyóiratokat olvasni a Laptapiron vagy éppen szerepelni a születésnapi filmünkben.

Plakátarcai az olvasóink voltak, minden korosztályból. A kihívás célja, hogy megismertesse a kevésbé ismert szolgáltatásainkat is a közönséggel. Így egy kis füzetbe kellett az év során matricákat gyűjteni. Minden teljesített kihívás egy matricát ért. A matricák beválthatók voltak apró ajándékokra a játék folyamán, és az év végi eredményhirdetésen indulhattak a versenyzők a fődíjért, ex libris pecsétekért.

A kihívások nagyon változatosak voltak és lefedték a könyvtár teljes szolgáltatási kínálatát:

[+] vegyél részt egy könyvtári programon...tovább


...
...
...

[+] írj bejegyzést a vendégkönyvbe egy kiállításról......tovább


...
...
...

[+] írj könyvajánlót a blogunkra...tovább


...
...
...

[+] igyál egy kávét valamelyik könyvtárossal...tovább


...

[+] kölcsönözz egy nemkönyvet! (társasjáték, sütisütő forma, diafilm, stb)...tovább


...

[+] próbáld ki a VR szemüvegünket!...tovább

[+] Írj rólunk értékelést a könyvtár Facebook oldalán...tovább


...
...
...

[+] lőj egy szelfit a könyvtár örökbefogadott tapírbébijével, stb...tovább


...
...
 
...
...
...

 

BOOKATLON – 20 év 20 kihívás – eredményhirdetés

Eredményhirdetés képek

 

Az Adventi Szöszmötölő keretében, december 3-án került sor a BOOKATLON játék ünnepélyes eredményhirdetésére. A játékban résztvevők és családtagjaik Szentgáli Varga Szilárd porcelán mesterfestő vezetésével festhettek porcelánt.

Az elkészült alkotásokat, mi könyvtárosok is csak ámulva néztük. Kiderült, hogy a játékosok nemcsak olvasni szeretnek, de gyönyörűen festenek is.

A játék főnyereményének kisorsolására is szombaton került sor:

5 db ex libris pecsét talált gazdára, melyeket Káposztás Judit grafikus készített.

Köszönjük minden olvasónknak, aki részt vett a játékban és azoknak is, akik vállalták, hogy plakátarcként népszerűsítik a játékunkat. Az elmúlt hónapok során igazi könyvmoly rokonlelkekre találtunk, sokszínű, az olvasás és a könyvtárunk iránt elkötelezett embereket ismerhettünk meg.

 

Bookatlon
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom