GÖDÖLLŐI IRODALMI DÍJ - PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2023

A Gödöllői Irodalmi Díj 2023-ra várjuk a magyar nyelven alkotó, magyarországi lakcímmel rendelkező, amatőr szerzők alkotásait.

GID 2023 – 400 000,- Ft összdíjazású szépirodalmi pályázat
A pályázat témája: "FÜSTBEMENT TERV"

 

GID 2023 – 400 000,- Ft összdíjazású szépirodalmi pályázat

A pályázat témája: "FÜSTBEMENT TERV"

 

Gödöllő Város Önkormányzata, a Gödöllői Városi Könyvtár Irodalmi KerekAsztala, az Irka és a Gödöllői Ottlik Kör irodalmi díjat alapított 2012-ben, mely tíz év után, 2022-ben országossá vált.

 

A díj fővédnöke dr. Gémesi György, Gödöllő Város polgármestere és L. Péterfi Csaba kabinetvezető.

A díj célja, hogy a tehetséges, pályakezdő irodalmi alkotókat felkutassa, támogassa, és segítsen írói pályájuk elindulásában.

A Gödöllői Irodalmi Díj 2023-ra várjuk a magyar nyelven alkotó, magyarországi lakcímmel rendelkező, amatőr szerzők alkotásait.

A pályázatra még nem publikált írásokat (melyek sem online, sem nyomtatott formában nem jelentek meg, megjelenésük jelenleg nincs folyamatban és a pályázat lezárulásáig nem is várható) várunk olyan alkotóktól, akiknek önálló kötete még nem jelent meg (magánkiadás nem számít). A nevezés jeligés. A pályázat összdíjazása 400.000 forint, a győztesekről szakmai zsűri dönt.

 

A zsűri tagjai:


Kiss Judit Ágnes és Karafiáth Orsolya. Nagyszámú beérkezett alkotás esetén előválogatást tartunk, és a legjobb 50 pályamű kerül a zsűri elé.

Karafiáth Orsolya (Budapest, 1976.) író, költő, fordító, publicista, szerkesztő, énekesnő.

 
Kiss Judit Ágnes (Budapest, 1973.) József Attila-díjas költő, író, tanár.

Pályamunka:


Egy pályázó csak egy, másutt még nem publikált alkotással (vers vagy novella) nevezhet. Versnél terjedelmi korlát nincs, prózánál maximum 8 ezer karakter (szóközökkel együtt). A pályázatra a jelentkező kizárólag saját szellemi tulajdonát képező művet küldjön be.

A pályázat jeligés. Nevezési díj nincs, a nevezés alsó korhatára 14 év.

A pályaműveket e-mailben, csatolmányként várjuk az irodalmidij@gvkik.hu címre (word formátumban), az üzenet tárgyában a Gödöllői Irodalmi Díj 2023 szerepeljen.

A pályaművekre csak a jelige kerüljön. A pályaműveken személyes adat NE szerepeljen.

 

Az e-mailhez mellékeljenek egy adatlapot:

jelige, név, életkor, lakcím, telefonszám, email-cím, pár soros bemutatkozás. (A pályázat az adatlap nélkül érvénytelen.)

A pályázat összdíjazása 400 000,- forint, melyet a zsűri a beérkezett alkotások függvényében oszt meg. Ezen felül a díjazottak oklevélben részesülnek, és a nyertes alkotások felkerülnek a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ honlapjára.

 

 


Beküldési határidő: 2023. július 1. éjfél


 

A Gödöllői Irodalmi Díjat 2023. október 28-án adjuk át a Gödöllői Városi Könyvtárban.

További információ: Istók Anna (06-20) 967-1408, vagy istoka@gvkik.hu

A pályázó alkotása elküldésével hozzájárul, hogy művét a Gödöllői Városi Könyvtár honlapján és közösségi oldalain a szerző neve feltüntetésével publikálja.

Támogatónk: Gödöllő Város Önkormányzata

 

 

GÖDÖLLŐI IRODALMI DÍJ - PÁLYÁZATI FELHÍVÁS 2023
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom