Hírek

Kirakat - Szakmai hírlevél 6. évf. 5. szám
Kirakat - Szakmai hírlevél 6. évf. 5. szám

Szakmai hírlevelünkben színes infografikát láthattok a gödöllői könyvtár 2023-as teljesítménymutatóiból.

Gödöllői Irodalmi Díj - pályázati felhívás 2024
Gödöllői Irodalmi Díj - pályázati felhívás 2024

A Gödöllői Irodalmi Díj 2024-re várjuk a magyar nyelven alkotó, magyarországi lakcímmel rendelkező, amatőr szerzők alkotásait.

GID 2024 – 400 000,- Ft összdíjazású szépirodalmi pályázat
A pályázat témája: „Hallucináció”

Részletek és jelentkezés

 

Nyári táborok
Nyári táborok

Nyári táborok a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központban a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával.

Részletek és jelentkezés

Zöld Hírlevél - Tavasz - 2024
Zöld Hírlevél - Tavasz - 2024

Rendhagyó módon Különszámmal készült el a Kirakat tavaszi különszámának hírlevele. Könyvtárunk fontos stratégiai célként jelölte meg a zöld szemléletformálást, a környezeti nevelést, a zöld könyvtári elvek beépítését a mindennapi munkába, valamint zöld, környezettudatos szolgáltatásaink bővítését.

A hírlevél lapozható formában

Adó 1 %
Adó 1 %
99%-ról nem te döntesz. Dönts okosan arról az 1-ről!
Támogasd az okoskönyvtári céljainkat 2024-ben!
 
Adószámunk: 15566623-2-13
 
Köszönjük!

Kávézó újranyitás
Kávézó újranyitás
A Művész Kávézó április 11-én csütörtökön reggel 9 órától várja régi és új vendégeit a könyvtár földszintjén és a hangulatos teraszon.
Ízletes kávéval, különféle italokkal, ínycsiklandó falatokkal és varázslatos hangulattal vár Téged is a Művész Kávézó!

Nyitvatartás

Állatbarát könyvtár
Állatbarát könyvtár

Könyvtárunk hivatalosan is megkapta az Állatbarát Könyvtár megtisztelő címet. Örüljetek velünk ti is és csatlakozzatok Állatbarát Olvasó Kihívásunkhoz!

Pályázati felhívás - Mi vagyunk Gödöllő!
Pályázati felhívás - Mi vagyunk Gödöllő!

A pályázati határidő meghosszabbítva:
2024. június 15.

Gödöllő múltkori és jelenkori történetét az itt élő emberek írják.
Számtalan kiváló személy élt, alkotott, dolgozott itt, és tett ezért a városért.
Pályázatunk célja egy olyan gödöllői kép közös megformálása, ami által kirajzolódik egy sajátos kisvárosi közösség színes arca.

Ehhez keressük a gödöllői családok jeles személyiségeit, munkásságát, történeteit, emlékeit egy történetíró pályázat keretében.

Pályázati feltételek a Gödöllő Wiki oldalunkon.

Kirakat - Szakmai hírlevél 6. évf. 3. szám
Kirakat - Szakmai hírlevél 6. évf. 3. szám

Szakmai hírlevelünk márciusi számában összeszedtük a 2023-as toplistát. Ezek voltak könyvtárunkban a legnépszerűbb könyvek.

Marketing a könyvtárakban - beszámoló
Marketing a könyvtárakban - beszámoló

Marketing a könyvtárakban – avagy a szerelmes olvasó címmel tartott szakmai konferenciát az IKSZ a Gödöllői Városi Könyvtárban 2018. április 18-án. A nagy érdeklődéssel övezett napon a könyvtárosok elméleti és gyakorlati ismeretekkel is gazdagodtak. A vendégeket dr. Gémesi György polgármester köszöntötte, majd elsőként dr. Szabó Zoltán egyetemi docens próbálta meg 40 percbe összesűríteni a szolgáltatásmarketing alapjait.

Előadásának legfontosabb mondanivalója volt, hogy a marketing lényege: a fogyasztó van a fókuszban. A fogyasztó, aki kényelmes és lusta, és a negatív élményeit sokkal szívesebben osztja meg, mint ha valamivel elégedett. Éppen ezért nem elég közel vinni hozzá az információt, bizalmi kapcsolatot kell kiépíteni vele, ami segíthet minket abban, hogy a GAP modellben megfogalmazott eltérés olvasói igények és könyvtárosi elképzelések között csökkenjen. Szóba kerültek a marketing mix 4 P – 7 P – 4 C elemei és ennek variánsai is, mindezek közül az előadó szerint a könyvtárosok számára legfontosabb tényező a PEOPLE. Nem csak az olvasó, hanem a szolgáltatást végző könyvtáros személyisége is meghatározó, az ő motivációja, tudása, képzése, és a csapatmunka sikerén múlik egy könyvtár teljesítménye. A marketing tervezésekor további lényeges szempont, hogy soha nem a helyzetünkből induljunk ki, hanem elsőként a céljainkat határozzuk meg, mit szeretnénk elérni. Csak ezután jöhet minden más, az érték diagnosztika, a márka felépítése, a kommunikáció, majd a visszacsatolás. A márka is csak akkor működik, ha mögötte valós érték van, a fogyasztók kapcsán pedig minden könyvtárosnak érdemes szem előtt tartania azt, hogy nem az olvasók fejébe, még csak nem is a szívébe kell behatolnunk, hanem a zsigereibe: a legbelsőbb vágyaikat kell megtalálnunk.

A világ legboldogabb könyvtárai
A világ legboldogabb könyvtárai

Istók Anna: A világ legboldogabb könyvtárai
Megjelent: Tudományos és Műszaki Tájékoztatás, 2018. 4. szám

Istók Anna munkatársunk 2017. május végén, az MKE Elnöksége által szervezett, egyhetes dániai szakmai tanulmányúton vett részt három másik könyvtáros kollégával együtt. A tanulmányút a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósult meg az MKE és az IKSZ közös szervezésében. A tapasztalatokról a Tudományos és Műszaki Tájékoztatás szakfolyóiratban jelent meg Istók Anna cikke, a 2018. 4. számában.

Arcanum
Arcanum

Bemutatjuk az Arcanumot! Ha olvasónk vagy, akkor több mint 5000, akár 250 évvel ezelőtt megjelent folyóirat között tudsz böngészni az Arcanumban ingyenesen! Az adatbázisban való keresés rendkívül gyors és hatékony, amely megkönnyíti a kutatómunkát, legyen szó szakdolgozatról, beadandó feladatról, vagy csak egyszerű kíváncsiságról. 

Könyvtári Minőségi Díj 2018 pályázati anyag
Könyvtári Minőségi Díj 2018 pályázati anyag

Könyvtári Minőségi Díj 2018 pályázati anyag

 

A Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ Könyvtári Minőségi Díjat nyert 2018-ban. A két innovatív szolgáltatás bemutatásáról készült teljes pályzati anyag letölthető a képre kattintva.

Kirakat - Szakmai hírlevél 6. évf. 1. szám
Kirakat - Szakmai hírlevél 6. évf. 1. szám

Kíváncsi vagy, kik lesznek az idei meghívott vendégeink?

HOT! Longborn Edition
HOT! Longborn Edition

HOT! Longborn Edition - Újvári Miklós

Megjelent: A Gödöllői Városi Könyvtár Kreatív író-olvasó kamasztáborának kiadványaként

Fantasztikusak voltak a résztvevők, olvassátok el az általuk készített magazint.

Találkozás Mr. Darcy-val címmel hirdettük meg idei háromnapos kamasztáborunkat. Jane Austen korának megidézéseként a fiatalok egy korabeli pletykalapot készítettek el, olyan fontos témákban, mint a Miért ne féljünk érdekházasságot kötni?, vagy Hogyan előzzük meg a női hysteriát?

 

A nagy nyitás
A nagy nyitás

Teljes nyitvatartással várjuk látogatóinkat február 19-től!
 

Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom