GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

InfoPont

Földszint          Tel.: 28/ 515 - 532

 

folvaso2.jpgAz InfoPont használata

A földszinti InfoPont használati rendje eltér a könyvtár többi részének szabályaitól. Ez a leginkább közösségi terünk, melynek szolgáltatásait bárki igénybe veheti. 

Olvasójegy váltása nem szükséges hozzá.

Több mint 200 folyóirat várja a látogatókat, ezenkívül két számítógép, több adatbázis és a következő szolgáltatások vehetők igénybe:

 

folvaso.jpgFolyóirat-olvasó

Érdekli a politika, a gazdaság, az utazás, a bulvár, esetleg az irodalom?  Nálunk több mint 200 folyóirat közül válogathat.


Gyűjteményünk tartalmaz napilapokat, hetilapokat és havonta vagy ritkábban megjelenő folyóiratokat a politika, társadalom, gazdaság, természet és szórakozás minden területéről. Bizonyos folyóirataink közül 6 darab kölcsönözhető 1 hétre – ehhez azonban olvasójegy váltása szükséges.

Szakfolyóiratainkat a felnőtt olvasóteremben, a korábbi évfolyamokat a raktárban őrizzük, amit a könyvtárostól lehet elkérni. Könyvtárunk online katalógusában ABC sorrendben megtalálhatja elérhető folyóiratainkat.

 

Monitoron keresztül kényelmesebb újságot olvasnia?

Az itt található iPaden 16 különböző digitális folyóiratot tud végigpörgetni.
Szeretné megtanulni az iPad használatát? Kérje, a könyvtárosok segítségét!

 

Elérhető elektronikus folyóiratok:

 

Agrár Magazin (Haszon) Blikk Nők Otthon és Kert
Bravo EcoLife
Horoszkóp Gamestar
Lakáskultúra Magyar Konyha
Méhészet Nők Lapja Egészség
Nők Lapja Évszakok Nők Lapja Ezotéria
Nők Lapja Konyha Nők Lapja Psziché
Pályázatfigyelő Piac és Profit

 

 

infopont.jpgInfoPont – online tájékoztatás

Az Infoponton elsősorban helyi közéleti és közhasznú információkat nyújtunk. Itt megnézheti a menetrendet, vagy megtudhatja hol, milyen programok lesznek. Turisztikával, vállalkozással kapcsolatos kérdéseire is itt kaphatja meg a választ.

Az olvasók számára rendelkezésre állnak számítógépek, amelyeken saját maguk keresgélhetnek. A jogszabályokban való eligazodást  törvénykönyvek mellett az OPTIJUS online adatbázis segíti. Az InfoPonton található kölcsönözhető könyvek közül 3 darab 1 hétre vihető el.

Az Infoponton elérhető adatbázisok:

EBSCO folyóirat-adatbázis, mely honlapunkon keresztül regisztrált olvasóink otthonról is használhatnak. A Library, Information Science & Technology Abstracts és a GreenFILE adatbázisok érhetők el.Observer segítségével sajtófigyelést végezhetünk napi, heti, havi lapokban, magazinokban.Központi Statisztikai Hivatal honlapján statisztikai adatainak keresése évi, havi lebontásban, országos szinttől a régiókig lehetséges.
A jogszabályokban való eligazodást az OPTIJUS online adatbázis segíti.

 

EUPont

eu.jpg

Folyóirat-olvasónkban az EU Pont megnyitásával és működtetésével, az Európai Unióval kapcsolatos információk szolgáltatásával az állampolgárok és különböző szervezetek részére kívánunk segítséget nyújtani.

Hagyományos és nem hagyományos dokumentumok gyűjtésével biztosítjuk az információszolgáltatást. Az érdeklődők, szóróanyaghoz, ismertető kiadványokhoz juthatnak hozzá. EU Pontunk folyamatosan bővül.

 

eupont.jpg

Digitális Jólét Program Pont

A Digitális Jólét Programot az Európai Unió támogatásával a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség koordinálja. A program célja, hogy valamennyi állampolgár számára esélyt kínáljon, hogy színvonalas környezetben, szakértők segítségével bővíthessék digitális ismereteiket. Könyvtárunkban olvasóinknak lehetőségük van havonta induló két napos számítógépes tanfolyamainkon részt venni vagy egyéni foglalkozás keretében SegítNet szolgáltatásunkat is igénybe venni.

ID számunk: 425

Könyvtárunkban ingyenes regisztrációs jegyével szabadon használhatja a WIFI hálózatunkat okostelefonjával és saját laptopjával valamint Folyóirat-olvasóban található gépeinken látogatóink szakember segítségével juthatnak gyors információkhoz, kutathatnak különböző témákban, használhatnak irodai programokat.
Használati díj: 100,- Ft/óra.

 

eTanácsadók:

Bautista Soldevila Katalin  / soldevila kukac gvkik.hu
Győri Krisztina / gyori.krisztina kukac gvkik.hu
Kajári Katalin / kajari.kata kukac gvkik.hu
Lehota Ágnes / lehota.agnes kukac gvkik.hu

 

NAVA Pont

nava.jpg

Szeretné megnézni a Csongor és Tünde eredeti változatát? Esetleg meghallgatni egy rádiójátékot?

Használja a Nemzetközi Audiovizuális Archívumot! A NAVA a magyarországi műsorszolgáltatók által sugárzott műsorszámokat gyűjti, oktatási és kutatási célra a nyilvánosság számára online hozzáférhetővé teszi.

A NAVA katalógusa az interneten bárki számára szabadon hozzáférhető, azonban a médiatartalom megtekintésére csak a NAVA zárt hálózatát alkotó NAVA Pontokban van lehetőség. A következő linkre kattintva megtekintheti a NAVA honlapját és kereshet az archívumban. 

 

 

 

Egyéb szolgáltatásaink:

A hónap folyóirata - szeptember

Adminisztrátor 2019-09-13 12:04:17

A hónap folyóirata – szeptember

Szeptemberben a hónap folyóiratának a turisztikai magazinokat választottuk, mert az ENSZ Turisztikai Világszervezetének kezdeményezésére közel 30 éve szeptember 27-én tartják a Turizmus Világnapját. A Világjáró Utazási Magazin – Magyarország legszínesebb utazási magazinja – különböző országok híres, szép, izgalmas helyszíneiről szóló cikkeivel szeretné segíteni olvasóit abban, hogy megtalálják maguknak a tökéletes úti célt. A Természetjáró Turista Magazin a hazai természetjárással kapcsolatosan közöl érdekes és hasznos cikkeket azoknak, akik a természetjárás szerelmesei vagy leendő turisták. Az egy hétre kölcsönözhető lapszámokban érdekes és hasznos cikkeket, szebbnél szebb képeket talál.

Az elmúlt hónapokban megjelent Világjáró Utazási Magazin és Természetjáró Turista Magazin lapszámok mellé turizmussal kapcsolatos könyveket és utazással kapcsolatos filmeket készítettünk ki. Ha nálunk jár, mindenképpen nézzen be a Folyóirat-olvasóba, és szemezgessen a jobbnál jobb Önt érdeklő újságcikkekből.

Számítógépes tanfolyam

Adminisztrátor 2019-09-06 09:42:16

A hónap folyóirata - július

Adminisztrátor 2019-07-08 10:22:43

A hónap folyóirata – július

Júliusban a Vidék ízét választottuk a hónap folyóiratának, aminek az egyik oka, hogy július 7-én ünnepeljük a csokoládé világnapját. A 15 éve megjelenő gasztronómiai folyóiratban az adott hónapban elkészíthető előételek, levesek, főételek, köretek és desszertek receptjeit találja. A sztrákifőzde, a vendégváró, a füstös konyha, és a receptposta rovatokból különböző ötleteket, főzési trükköket sajátíthat el. Az egy hétre kölcsönözhető lapszámokban érdekes és hasznos cikkeket, kiváló recepteket, szebbnél szebb képeket talál.

Az elmúlt hónapokban megjelent Vidék íze lapszámok mellé szakácskönyveket, gasztronómiai könyveket és szórakoztató gasztrofilmeket készítettünk ki. Ha nálunk jár, mindenképpen nézzen be a Folyóirat-olvasóba, és szemezgessen a jobbnál jobb Önt érdeklő témájú újságcikkekből.

A hónap folyóirata - június

Adminisztrátor 2019-06-06 15:48:27

A hónap folyóirata – június

A Lakáskultúra világnapja (június első szombatja) alkalmából júniusban a hónap folyóiratának lakberendezéssel foglalkozó újságokat választottunk. Könyvtárunkban kétféle nyomtatott magyar és egy angol nyelvű, valamint digitálisan egy lakberendező újságot talál a kedves olvasó. Az újságokban lévő cikkekből ötleteket meríthetünk otthonunk, környezetünk minél szebb és modernebb berendezéséhez. Az egy hétre kölcsönözhető lapszámokban érdekes és hasznos cikkeket, szebbnél szebb képeket talál.

Az elmúlt hónapokban megjelent Otthon, Szép Lak és Country Homes & Interiors lapszámok mellé kikészítettünk lakberendezési témával foglalkozó könyveket, illetve az otthonnal kapcsolatos DVD-ket. Ha nálunk jár, mindenképpen nézzen be a Folyóirat-olvasóba, és szemezgessen a jobbnál jobb Önt érdeklő témájú újságcikkekből.

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom