GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

InfoTér

Földszint          Tel.: 28/ 515 - 532

InfoTér            …jobb mint otthon.

 

A földszinten található közösségi terünk, az InfoTér szolgáltatásait bárki igénybe veheti. Olvasójegy váltása nem szükséges hozzá.

 

 

 

 

Szolgáltatásaink: 

Home Office

Az InfoTeret irodaként is lehet használni.

Ha nem kell bemennie a munkahelyére, de nem szeret otthon dolgozni, itt mindent megtalál, ami egy jól felszerelt irodából nem hiányozhat.

Fűzzön hozzá valamit!

Iratait könnyedén és gyorsan fűzheti össze iratsínnel.

Ne lamentáljon! Lamináljon!

Ha iratait szeretné tartóssá tenni, fóliázáshoz a laminálógépet tudja használni.

Töltse fel mobilját energiával!

Ha elfelejtette magával hozni a töltőjét, és már szinte teljesen lemerült, csatlakoztassa kábelre a telefonját.

Ne keresse tovább a konnektort! Megtalálta!

Vegye elő laptopját, és csatlakoztassa a konnektorhoz. Dolgozzon kényelmesen, úgy, mintha otthonról tenné.

Olvassa el! Olvassa be!

Nálunk könnyedén digitalizálhatja dokumentumait, ha a szkennert használja.

Ez itt a laptopja helye!

Helyezze az ablakban vagy a „home office” részen található asztalokra a laptopját, és dolgozzon kényelmes körülmények között.

Folyóirat-olvasó

Érdekli a politika, a gazdaság, az utazás, a bulvár, esetleg az irodalom?  Nálunk több mint 200 folyóirat közül válogathat.


Gyűjteményünk tartalmaz napilapokat, hetilapokat és havonta vagy ritkábban megjelenő folyóiratokat a politika, társadalom, gazdaság, természet és szórakozás minden területéről.

Magazinjaink többsége érvényes olvasójeggyel kölcsönözhető az alábbi feltételekkel:

  • egyszerre 6 db kölcsönözhető,
  • a kölcsönzési idő 1 hét,
  • a kölcsönzött magazinok határideje kétszer hosszabbítható személyesen, telefonon vagy honlapunkon keresztül,
  • az újságok legfrissebb száma nem kölcsönözhető.

Az InfoTérben található kölcsönözhető közügyi könyvek közül 3 darab 1 hétre vihető el.

Szakfolyóiratainkat a felnőtt olvasóteremben, a korábbi évfolyamokat a raktárban őrizzük, amit a könyvtárostól lehet elkérni. Könyvtárunk online katalógusában ABC sorrendben megtalálhatja elérhető folyóiratainkat.

Monitoron keresztül kényelmesebb újságot olvasnia?

Az itt található iPaden 16 különböző digitális folyóiratot tud végigpörgetni.
Szeretné megtanulni az iPad használatát? Kérje, a könyvtárosok segítségét!

Elérhető elektronikus folyóiratok:

Agrár Magazin (Haszon) Blikk Nők Otthon és Kert
Bravo EcoLife
Horoszkóp Gamestar
Lakáskultúra Magyar Konyha
Méhészet Nők Lapja Egészség
Nők Lapja Évszakok Nők Lapja Ezotéria
Nők Lapja Konyha Nők Lapja Psziché
Pályázatfigyelő Piac és Profit

 

InfoTér – online tájékoztatás

Az Infoponton elsősorban helyi közéleti és közhasznú információkat nyújtunk. Itt megnézheti a menetrendet, vagy megtudhatja hol, milyen programok lesznek. Turisztikával, vállalkozással kapcsolatos kérdéseire is itt kaphatja meg a választ.

Az olvasók számára rendelkezésre állnak számítógépek, amelyeken saját maguk keresgélhetnek. A jogszabályokban való eligazodást  törvénykönyvek mellett az OPTIJUS online adatbázis segíti.

Az Infoponton elérhető adatbázisok:

Arcanum Digitális Tudománytár

Magyarország legnagyobb és folyamatosan bővülő digitális periodika adatbázisa, amely a teljesség igényével teszi hozzáférhetővé több száz hazai tudományos és szakfolyóirat, valamint heti- és napilap minden lapszámát.

Több millió oldalas szövegállományban kereshet, több száz lap tartalomjegyzékét böngészheti, korlátlanul hozzáférhet és elmenthet minden tartalmat.

Hungaricana

A Hungaricana elsődleges célja, hogy a nemzeti gyűjteményeinkben közös múltunkról fellelhető rengeteg kultúrkincs, történeti dokumentum mindenki számára látványosan, gyorsan és áttekinthető módon váljon hozzáférhetővé. Az adatbázis folyamatosan gazdagodó virtuális gyűjteményei a gyors ismeretszerzés mellett a mélyebb feltáró kutatások követelményeinek is megfelelnek.

A Képcsarnokban képeslapokat, archív fotókat kereshet. A Könyv- és Dokumentumtárban múzeumok és levéltárak saját kiadványai találhatók. A Mapire részletesen és pontosan mutat be térképészeti felméréseket. A Térképek és Építészeti Tervek adatbázisában a legnagyobb hazai térképtárak anyagát találja. A Levéltár okleveleket, királyi könyveket, úrbéri tabellákat és még sok levéltári anyagot tartalmaz. A Budapest időgépben térben és időben utazhat interaktív térképeken keresztül. A Zenetudományi Intézet Hangarchívumában az elmúlt évszázad valamennyi népzenei gyűjtését hallgathatja.

Központi Statisztikai Hivatal

A KSH legfőbb feladatköre, hogy az egyes gazdasági és társadalmi adatokat gyűjti, feldolgozza és közzéteszi. A Központi Statisztikai Hivatal honlapján statisztikai adatok keresése évi, havi lebontásban, országos szinttől a régiókig bármilyen témakörben lehetséges.

Ha kíváncsi a népszámlálások adataira, ha érdekli, hogy hogyan alakultak az elmúlt években a lakásárak, ha tudni szeretné, hogy milyenek a demográfiai adatok, jöjjön be az InfoTérbe, és használja a KSH honlapját.

Magyar Elektronikus Könyvtár (MEK)

Magyarország legrégebbi digitális könyvtára, az Országos Széchényi Könyvtár ingyenes internetes adatbázisa. A MEK állományában magyar nyelvű vagy magyar, illetve közép-európai vonatkozású, tudományos, oktatási vagy kulturális célokra használható szöveges művek és hangoskönyvek találhatók.

Ha meghallgatná a János vitézt, ha elolvasná digitálisan az Egri csillagokat vagy a Kőszívű ember fiait, az InfoTér kényelmes foteleiben ezt is megteheti.

MATARKA

Magyar folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshető adatbázisa.

A MATARKA a Miskolci Egyetem, Könyvtár, Levéltár, Múzeum által fejlesztett és működtetett, túlnyomórészt Magyarországon megjelenő tudományos és szakmai folyóiratok tartalomjegyzékeinek kereshetőségét és böngészését lehetővé tevő, bárki számára térítésmentesen elérhető országos szolgáltatás. Alapfunkcióin túl elvezet a feldolgozott folyóiratok honlapjára, hozzáférést ad ugrópontok segítségével a cikkek teljes szövegéhez, ha azok szabadon elérhetők az interneten, illetve ha nem, akkor közvetítésével a cikkek másolata megrendelhető az Országos Széchényi Könyvtártól.

OptiJus

Az online jogi adatbázisban elérhetők a Magyar Közlönyben megjelent jogszabályok és egyéb anyagok. Kereshetők az ágazati közlönyök anyagai, törvényjavaslatok és a törvények indoklásának szövegei. A hatályos jogszabályok változásaikkal egységes szerkezetbe foglalva, az egyes módosítások idejének megfelelően különböző időállapotokban választhatóak ki és tekinthetőek meg.

Ha régi vagy új jogszabályt keres, vagy kíváncsi valamelyik törvényre, ha érdekli egy rendelet, az InfoTérben ezeket is megtalálja a számítógépen vagy a laptopon.

Observer médiafigyelő

A hír legyen jó vagy rossz, szóljon rólunk vagy másról, legyen tegnapi vagy holnapi – információ, érték, amely előre visz. Az Observer abban segít, hogy a hírekből információ szülessen. A szemlézett médiumok folyamatosan bővülnek és frissülnek, jelenleg ez közel 300 a nyomtatott és több mint 1000 az onlie sajtó tekintetében. A felületen a keresett kulcsszóra több releváns találat jelenik meg, amt aztán tovább lehet szűrni, szűkíteni.

Közhasznú linkgyűjteményünkben olyan fontos internetes címeket gyűjtöttünk össze, melyek szükségesek lehetnek a mindennapokban. 

 

Digitális Jólét Program Pont

A Digitális Jólét Programot az Európai Unió támogatásával a Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség koordinálja. A program célja, hogy valamennyi állampolgár számára esélyt kínáljon, hogy színvonalas környezetben, szakértők segítségével bővíthessék digitális ismereteiket. Könyvtárunkban olvasóinknak lehetőségük van havonta induló két napos számítógépes tanfolyamainkon részt venni vagy egyéni foglalkozás keretében SegítNet szolgáltatásunkat is igénybe venni.

ID számunk: 425

eTanácsadók:


Bautista Soldevila Katalin  / soldevila kukac gvkik.hu
Győri Krisztina / gyori.krisztina kukac gvkik.hu
Kajári Katalin / kajari.kata kukac gvkik.hu
Lehota Ágnes / lehota.agnes kukac gvkik.hu

 NAVA Pont

nava.jpg

Szeretné megnézni a Csongor és Tünde eredeti változatát? Esetleg meghallgatni egy rádiójátékot?

Használja a Nemzetközi Audiovizuális Archívumot! A NAVA a magyarországi műsorszolgáltatók által sugárzott műsorszámokat gyűjti, oktatási és kutatási célra a nyilvánosság számára online hozzáférhetővé teszi.

A NAVA katalógusa az interneten bárki számára szabadon hozzáférhető, azonban a médiatartalom megtekintésére csak a NAVA zárt hálózatát alkotó NAVA Pontokban van lehetőség. A következő linkre kattintva megtekintheti a NAVA honlapját és kereshet az archívumban. 

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom