GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

InfoPont

Kérjük tekintsék meg bemutatónkat!

 

folvaso2.jpgAz InfoPont használata

A földszinti Infopont használati rendje eltér a könyvtár többi részének szabályaitól. Ez a leginkább közösségi terünk, melynek szolgáltatásait bárki igénybe veheti. Olvasójegy váltása nem szükséges hozzá. Több mint 180 folyóirat várja a látogatókat, ezenkívül két számítógép, több adatbázis és a következő szolgáltatások vehetők igénybe:

 

folvaso.jpgFolyóirat-olvasó

Gyűjteményünk tartalmaz napilapokat, hetilapokat és havonta vagy ritkábban megjelenő folyóiratokat a politika, társadalom, gazdaság, természet és szórakozás minden területéről. Bizonyos folyóirataink közül 5 darab kölcsönözhető 1 hétre – ehhez azonban olvasójegy váltása szükséges.

Kötött folyóirataink egy részét a felnőtt olvasóteremben, a galérián találják olvasóink, másik részét a raktárban őrizzük, amit a könyvtárostól lehet elkérni.

 

infopont.jpgInfoPont – online tájékoztatás

Az Infoponton elsősorban helyi közéleti és közhasznú információkat nyújtunk. Itt megnézheti a menetrendet, vagy megtudhatja hol, milyen programok lesznek. Turisztikával, vállalkozással, Európai Unióval kapcsolatos kérdéseire is itt kaphatja meg a választ.

Vállalunk sajtófigyelést, internetes kutatást. Az olvasók számára rendelkezésre áll egy számítógép, amin saját maguk keresgélhetnek. A jogszabályokban való eligazodást  törvénykönyvek mellett a DVD Jogtár segíti. Az Infoponton található kölcsönözhető könyvek közül 3 darab 1 hétre vihető el.

Az online közhasznú és könyvtári tájékoztatás keretén belül 24 órán belül megválaszoljuk kérdését.

Az Infoponton elérhető adatbázisok:

EBSCO folyóirat-adatbázis, mely honlapunkon keresztül tagjaink otthonról is használhatnak . A nyolc folyóiratcikk-adatbázisból álló csomagban a világ legjelentősebb tudományos lapjainak teljes cikkei találhatók meg. A folyóiratok és a keresőfelület nyelve angol, de létezik francia, német és spanyol nyelvű változata is.

Observer (www.observer.hu) segítségével sajtófigyelést végezhetünk napi, heti, havi lapokban, magazinokban.

Központi Statisztikai Hivatal honlapján (www.ksh.hu) statisztikai adatainak keresése évi, havi lebontásban, országos szinttől a régiókig lehetséges.

 

EUPont

eu.jpg Folyóirat-olvasónkban az EU Pont megnyitásával és működtetésével az európai unióval kapcsolatos információk szolgáltatásával az állampolgárok és különböző szervezetek részére kívánunk segítséget nyújtani.

Hagyományos és nem hagyományos dokumentumok gyűjtésével biztosítjuk az információszolgáltatást. Az érdeklődők, szóróanyaghoz, ismertető kiadványokhoz juthatnak hozzá. EU Pontunk folyamatosan bővül. Online európai uniós adatbázisok állnak az olvasó rendelkezésére.

Európai uniós kölcsönözhető könyveink közül 3 darab vihető el 1 hétre.
Vállalunk még e témában sajtófigyelést, irodalomkutatást. Ezenkívül folyamatosan figyelemmel kísérjük az Európai Uniós pályázatokat is.

 

eupont.jpg

eMagyarország Pont


Az Informatikai és Hírközlési Minisztérium célja, hogy valamennyi állampolgár számára esélyt kínáljon a világhálóhoz való csatlakozásra. Ezért indították el az eMagyarország Programot, amelynek keretében közösségi internet-hozzáférési pont nyílt az ország szinte valamennyi településén, így könyvtárunkban is.

ID számunk: 425

 

A folyóirat-olvasóban található két gépen olvasóink szakember segítségével juthatnak gyors

kicsi_emagy_pont_logo2.png

információkhoz, kutathatnak különböző témákban, használhatnak irodai programokat, csatlakozhatnak az eMagyarország-portálhoz.
Használati díj: 100,- Ft/óra.

eTanácsadók:

Bautista Soldevila Katalin / soldevila kukac gvkik.hu
Patakiné Orosz Ágnes / orosza kukac gvkik.hu
Török Andrea / torok.andrea kukac gvkik.hu

eMagyarorszag

 

 

wifi.jpg

WIFI Pont

Ingyenesen használhatja az Internetet folyóirat- olvasónkban saját laptopjával.

 

 

NAVA Pont

nava.jpg Hazánkban 2005-ben létrehozták a Nemzetközi Audiovizuális Archívumot, ami a magyar nemzeti műsorszolgáltatói (televízió, rádió) kötelespéldány archívum. Ilyen kötelespéldány archívum eddig Magyarországon nem létezett. A NAVA gyűjteményéhez online hozzáférést biztosít a közkönyvtárakon keresztül, így a mi könyvtárunkon keresztül is.

A NAVA a magyarországi műsorszolgáltatók által sugárzott műsorszámokat:

  • Rendszeresen és üzemszerűen gyűjti és tárolja
  • Tartalmi leíró adatokkal ellátja (feldolgozza)
  • A nyilvánosság számára oktatási és kutatási célra hozzáférhetővé teszi

A sugárzott műsorok megnézhetők, a rádiós műsorok pedig meghallgathatók könyvtárunkban.
A NAVA katalógusa az interneten bárki számára szabadon hozzáférhető, azonban a médiatartalom megtekintésére csak a NAVA zárt hálózatát alkotó NAVA-pontokban van lehetőség.

A következő linkre kattintva megtekintheti a NAVA honlapját és kereshet az archívumban: www.nava.hu

 

Egyéb szolgáltatásaink:

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom