IRKA

Kapcsolattartó: Istók Anna – istoka@gvkik.hu, (28) 515-531

Időpont: minden hónap 2. péntekén, 18-20 óráig

Helyszín: kistárgyaló

A gödöllői IRodalmi KerekAsztal, röviden IRKA 2008 októberében alakult meg a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ támogatásával. Alapító tagjai helyi és környékbeli irodalmat szerető, művelő, szabadidejükben írással foglalkozó emberek. Az IRKA vezetője Istók Anna, a könyvtár igazgatóhelyette, maga is író, költő. A kezdetektől fogva három mentor alakította az Irka tevékenységét: elsőként Képes Gábor költő, a Fiatal Írók Szövetségének tagja vállalta, majd átvette tőle Galántai Zoltán scifi író, 2013-tól pedig Kabai Lóránt költő, szerkesztő mentorálta, és egymást váltva egyengették a tagok irodalmi pályafutását az elmúlt időszak alatt.

Az IRKA tevékenységi köre és szolgáltatásai: próza- és versíró képzések felnőtteknek és diákoknak, írótáborok, kurzusok, felolvasóestek, szervezése, műhelymunka, közös antológiák megjelentetése, író-olvasó találkozók, irodalmi estek szervezése, a Gödöllői Irodalmi Díj pályázat lebonyolítása.
2016 óta az Irka önálló blogot működtet: https://irkave.gvkik.hu/
 
Az IRKA továbbra is várja tagjai sorába az írni szerető embereket. Jelentkezni és információt kérni az alábbi emailcímen lehet: istoka@gvkik.hu

Öt perc indulásig

Az Irka nyolcadik antológiájában húsz szerző ír tájakról, városokról, idegen, valóságos, vagy képzeletbeli úti élményekről. Elutazhatsz velük számos országba, megismerkedhetsz idegen kultúrákkal, szokásokkal, felülhetsz melléjük a vonatra, repülőre, buszra. A Gödöllői Fotós Kör, valamint a szerzők saját fotóival gazdagon illusztrált kötet kellemes útitárs lesz bármilyen utazáshoz.

Moderátor: L. Péterfi Csaba, kabinetvezető.
A hangulatról Maros Ottó és az irkások nemzetközi fogadása gondoskodik.

Időpont: 2021. június 11. péntek 17.00 óra
Helyszín: a könyvtár belső udvara.
A kötet a helyszínen megvásárolható 2000,- forintért.

Klubjaink

Közösségi oldalaink

  1. Youtube
  2. Twitter
  3. Instagram
  4. Tiktok
  5. Moly
  6. Facebook
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom