IRKA

Kapcsolattartó: Istók Anna – istoka@gvkik.hu, (28) 515-531

Időpont: minden hónap 2. péntekén, 18-20 óráig

Helyszín: kistárgyaló

A gödöllői IRodalmi KerekAsztal, röviden IRKA 2008 októberében alakult meg a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ támogatásával. Alapító tagjai helyi és környékbeli irodalmat szerető, művelő, szabadidejükben írással foglalkozó emberek. Az IRKA vezetője Istók Anna, a könyvtár igazgatóhelyette, maga is író, költő. A kezdetektől fogva három mentor alakította az Irka tevékenységét: elsőként Képes Gábor költő, a Fiatal Írók Szövetségének tagja vállalta, majd átvette tőle Galántai Zoltán scifi író, 2013-tól pedig Kabai Lóránt költő, szerkesztő mentorálta, és egymást váltva egyengették a tagok irodalmi pályafutását az elmúlt időszak alatt.

Az IRKA tevékenységi köre és szolgáltatásai: próza- és versíró képzések felnőtteknek és diákoknak, írótáborok, kurzusok, felolvasóestek, szervezése, műhelymunka, közös antológiák megjelentetése, író-olvasó találkozók, irodalmi estek szervezése, a Gödöllői Irodalmi Díj pályázat lebonyolítása.
2016 óta az Irka önálló blogot működtet: https://irkave.gvkik.hu/
 
Az IRKA továbbra is várja tagjai sorába az írni szerető embereket. Jelentkezni és információt kérni az alábbi emailcímen lehet: istoka@gvkik.hu

Kreatív íróműhely felnőtteknek

Kreatív íróműhely felnőtteknek
Csatlakozz hozzánk, ha lapulnak versek, novellák a laptopod mélyén, ha szeretnél elkezdeni, vagy éppen befejezni egy regényt. Ha szeretsz az irodalomról beszélgetni, ha szeretnél kreatív írástechnikát tanulni, és ha szeretnél fejlődni az írásban.
Az IRKA íróműhelyében lehetőséged van fejleszteni íráskészségedet, szakmai visszajelzést és segítséget kapni irodalmi szövegeiddel kapcsolatban, részt venni egy olyan csapat életében, mely számtalan fórumon népszerűsíti az irodalmat és alkot: antológiát jelentet meg, felolvasóesteket szervez, kortárs költőket, írókat hív meg. Havi műhelytalálkozóinkat a gödöllői városi könyvtárban tartjuk.
Ha szeretnél alkotó csapatunkhoz csatlakozni, nem kell mást tenned, mint küldeni egy rövid bemutatkozást, valamint egy kiválasztott saját szöveget/szövegrészletet az istoka@gvkik.hu email címre, ahonnan rövid időn belül válaszolunk neked.
További információk a plakáton, illetve a fenti email címen.

Öt perc indulásig

Az Irka nyolcadik antológiájában húsz szerző ír tájakról, városokról, idegen, valóságos, vagy képzeletbeli úti élményekről. Elutazhatsz velük számos országba, megismerkedhetsz idegen kultúrákkal, szokásokkal, felülhetsz melléjük a vonatra, repülőre, buszra. A Gödöllői Fotós Kör, valamint a szerzők saját fotóival gazdagon illusztrált kötet kellemes útitárs lesz bármilyen utazáshoz.

Moderátor: L. Péterfi Csaba, kabinetvezető.
A hangulatról Maros Ottó és az irkások nemzetközi fogadása gondoskodik.

Időpont: 2021. június 11. péntek 17.00 óra
Helyszín: a könyvtár belső udvara.
A kötet a helyszínen megvásárolható 2000,- forintért.

Klubjaink

Közösségi oldalaink

  1. Youtube
  2. Twitter
  3. Instagram
  4. Tiktok
  5. Moly
  6. Facebook
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom