Pokorny Lia: Holnapra is marad – Receptgyűjtemény a fenntarthatóság jegyében

Pokorny Liát a Beugró című, általam nagyon kedvelt, rögtönzéses jeleneteken alapuló, négyszereplős televíziós műsorban láttam először. Nehéz lett volna nem észrevenni jellegzetes dús sörényével, rekedtes, mély hangjával.

Pokorny Liát a Beugró című, általam nagyon kedvelt, rögtönzéses jeleneteken alapuló, négyszereplős televíziós műsorban láttam először. Nehéz lett volna nem észrevenni jellegzetes dús sörényével, rekedtes, mély hangjával. Aztán lehetett róla olvasni itt-ott, hogy Csányi Sándor színész felesége volt, született egy közös fiuk, Misi.

Azt, hogy tud főzni, bevallom, hogy nem tudtam. (Ebből kiderül, hogy nem nézem a Konyhafőnök adásait. 😊) Mivel kedvenc színészeim rendre kiadták saját szakácskönyvüket – Hegyi Barbara, Kulka János, Ernyey Béla – azt gondoltam, hogy Pokorny Lia is beállt ebbe a sorba. Nem teljesen!

A fenntarthatóság jegyében a receptek minimális mennyiségben tartalmaznak húst, sőt az öt fejezet egyike csak vegán ételek elkészítését mutatja be. Egyszerű zöldséges fogásokról van szó, amiket a különleges fűszerezés tesz izgalmassá. Örültem, amikor gyorsan összedobható szendvicskrémeket és salátarecepteket is találtam a könyvben.

A legtutibb ötletet kedvcsinálóként megosztom:

Az ember már csak olyan, hogy nyáron fagylaltot kíván! Pokorny Lia szerint lehet egészségesen is bűnözni ebből az édességből. Érdemes az akciós, jó érett banánból bevásárolni, felkarikázni és adagokban mélyhűteni. Felhasználáskor robotgépbe dobjuk a jeges banánt és krémesre turmixoljuk. Ízlés szerint ízesíthetjük bogyós gyümölcsökkel, fahéjjal, kakaóval, mogyoróval.

Ki fogom próbálni!

A fentebb említett Beugró műsorból egy szenzációs jelenet itt látható:

https://www.youtube.com/watch?v=S5uc6F18vfg

Csabai Ágnes

 
Pokorny Lia: Holnapra is marad – Receptgyűjtemény a fenntarthatóság jegyében
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom