GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

Rejtvényfejtő klub

Ha van nálam egy ceruza, egy radír és egy klassz rejtvény, nem érhet semmi baj …

Ha van még velem egy tucatnyi kedves ember, egy remek klubvezető és lerágtam a ceruzám végét,  akkor biztos, hogy csütörtök estét írunk és a Gödöllői Városi Könyvtárban veszek részt a Rejtvényfejtő Klub aktuális összejövetelén!

Nem ígérünk busás nyereményeket, sem csodás fődíjakat, de azt igen, hogy aki eljön hozzánk, az eltölthet velünk egy kellemes estét, megismer újfajta rejtvényeket és észrevétlenül is gyarapodik a tudása.

 

Bemutatkozás

2010. május 17-én alapult meg klubunk, tizennégy lelkes rejtvényfejtő részvételével, azóta már huszonöt taggal büszkélkedhetünk. A klub vezetésére Barna Viktor rejtvényszerkesztőt kértük fel, aki a Rejtvényfejtők Országos Egyesületének alapító tagja, hazánk egyik legkiválóbb rejtvényfejtője. Többszörös mesterfokú bajnokként hatalmas lexikai tudással rendelkezik, de ügyes pedagógiai érzékkel éri el, hogy egy-egy klubfoglalkozás ugyanolyan szórakoztató legyen a haladó ceruzaforgatónak és a lelkes kezdő kockavadásznak egyaránt.

Itt senki sem unatkozik! Akár egyedül, akár csoportosan zajlik a munka, alkalomról alkalomra új típusú, érdekes rejtvényeket, fogalmakat ismerhetünk meg, és nem utolsósorban kedves, szeretetre méltó embereket, akiknek hozzánk hasonló a hobbyjuk.

Klubunk vezetését 2013-ban Kozics Anikó vette át, aki jelenleg is lelkes vezetője a csapatnak.

Klubfoglalkozásokat havonta egyszer, pénteken 16-tól 19 óráig tartunk a Gödöllői Városi Könyvtárban.

Következő összejövetelünkről a könyvtár honlapján (www.gvkik.hu) a KLUBJAINK menüpont alatt tájékozódhat.

  Várjuk szeretettel!

 

 

Magyarország első keresztrejtvénye

Tudta, hogy az első magyar keresztrejtvény 1925. január 22-én született Keresztszórejtvény címmel? A Ma este c. lapban jelent meg, Kristóf Károly, a Füles későbbi alapító tagja szerkesztette. Ön is megpróbálkozhat a megfejtésével. ITT töltheti le.

 

Interjú

Az Új Szentendrei Hírlap 2010. július 3.-i számában jelent meg egy interjú klubvezetőnkkel, Barna Viktorral. A cikket ITT olvashatja.


Márciusi játékunk:

Ezt mondják a csillagok!

Rejtvényfejtő - 2019 november

Adminisztrátor 2019-11-04 11:47:35

Rejtvényfejtő - 2019 szeptember

Adminisztrátor 2019-08-31 12:02:54

Rejtvényfejtő - 2019 június

Adminisztrátor 2019-06-06 13:21:45


 

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom