GÖDÖLLŐI VÁROSI KÖNYVTÁR ÉS INFORMÁCIÓS KÖZPONT

ZAZ

Horváth Péter* 2016-02-04 13:41:06

ZAZ, valódi nevén: Isabelle Geffroy 1980. 05. 01. Tours, franciaénekesnő

 

ZAZ összezúzta a szívemet

Nem ismerik ZAZ-t?

Hát meg kell ismerniük, mert 100 éve - Edith Piaf óta - nem született hozzá hasonló énekesnő az Eiffel-torony tövében. Gondolják el, mit jelent, ha valakinek Charles Aznavour vagy Placido Domingo üzen, hogy szeretne együtt énekelni vele!
Aki nem ismeri, keresse elő a világhálón. Legjobb lesz, ha Je veux dalával kezdi, aztán keresse könyvtárunkban a 2010-es albumát és a 2013-as Recto Verso c. lemezét, és ha már teljesen átadta magát ennek az eredeti hangnak, kölcsönözze ki a francia örökzöldeket feldolgozó párizsi albumát (2014). ZAZ nem fukarkodik a sanzonokkal, egytől egyig mindet vagány, dzsesszes köntösbe öltöztetve, teljesen friss színt ad a daloknak. A többi fülüktől függ, no meg a szívüktől – erről bizony sokan megfeledkeznek - enélkül a felét sem fogják hallani! Hagyják hogy ZAZ, a szépnek egyáltalán nem mondható fesztelen, bakfislány kinézetű francia énekesnő,  egyéniségéből, előadásmódjából áradó életerő összezúzza szívüket..., nem fog fájni.

 

ZAZ Sous le ciel de Paris

  

A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie!

Vissza

©Gödöllői Városi Könyvtár és Információs központ

Oldaltérkép

mobil változat

Bezárás
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom