Gödöllői Irodalmi Díj - pályázati felhívás 2024

A Gödöllői Irodalmi Díj 2024-re várjuk a magyar nyelven alkotó, magyarországi lakcímmel rendelkező, amatőr szerzők alkotásait.

GID 2024 – 400 000,- Ft összdíjazású szépirodalmi pályázat
A pályázat témája: „Hallucináció”

Részletek és jelentkezés

 

 

GID 2024 – 400 000,- Ft összdíjazású szépirodalmi pályázat

A pályázat témája: "HALLUCINÁCIÓ"

 

„Az emberi irodalom és művészet hallucinál, mi sem természetesebb ennél. Ez valószínűleg munkahelyi ártalom, olyasmi, mint amikor beomlik a bánya, léket kap a tengeralattjáró, vagy leolvad a hűtőszekrény.”

(Hazai Attila)

 

„A valóságot ki hallucinálja?”

(Bödőcs Tibor)

"Az érzetek egyszersmind érkézi csalódások."

(René Descartes)

 

„Apámmal utazunk a vonaton.
Hideg, sugáros, éji nyugalom.
A szunnyadó csöndesség lomha, mély,
de ébredez, hallucinál az éj.”

(Kosztolányi Dezső)

 

Gödöllő Város Önkormányzata, a Gödöllői Városi Könyvtár Irodalmi KerekAsztala, az Irka és a Gödöllői Ottlik Kör irodalmi díja.

A díj fővédnöke dr. Gémesi György, Gödöllő Város polgármestere és L. Péterfi Csaba kabinetvezető. A díj célja, hogy a tehetséges, pályakezdő irodalmi alkotókat támogassa, és segítsen írói pályájuk elindulásában.


A pályázat témája az érzékcsalódás, vagy hallucináció, mely az érzékelés minden fajtáját érintheti: vannak hallási, látási, ízlelési, szaglási és tapintási hallucinációk. A Cambridge Dictionary szerint az év szava 2023-ban a „hallucinál” ige lett. A ChatGPT-re akkor mondják, hogy hallucinál, ha az emberi írást, gondolkodást imitálva téves információt generál.


A Gödöllői Irodalmi Díj 2024-re várjuk bármely magyar nyelven alkotó, magyarországi lakcímmel rendelkező szerző alkotását.

A pályázatra még nem publikált, saját írásokat várunk (melyek sem online, sem nyomtatott formában nem jelentek meg, megjelenésük jelenleg nincs folyamatban és a pályázat lezárulásáig nem is várható) olyan alkotóktól, akiknek önálló kötete még nem jelent meg (magánkiadás nem számít). A nevezés jeligés. A pályázat összdíjazása 400.000 forint, a győztesekről szakmai zsűri dönt.

 

A zsűri tagjai:


Kiss Judit Ágnes és Karafiáth Orsolya. Nagyszámú beérkezett alkotás esetén előválogatást tartunk, és a legjobb 50 pályamű kerül a zsűri elé.

Karafiáth Orsolya (Budapest, 1976.) író, költő, fordító, publicista, szerkesztő, énekesnő.

 
Kiss Judit Ágnes (Budapest, 1973.) József Attila-díjas költő, író, tanár.

Pályamunka:


Egy pályázó csak egy, másutt még nem publikált alkotással (vers vagy novella) nevezhet. Versnél terjedelmi korlát nincs, prózánál maximum 8 ezer karakter (szóközökkel együtt). A pályázatra a jelentkező kizárólag saját szellemi tulajdonát képező művet küldjön be.

A pályázat jeligés. Nevezési díj nincs, a nevezés alsó korhatára 14 év.

A pályaműveket e-mailben, csatolmányként várjuk az irodalmidij@gvkik.hu címre (word formátumban), az üzenet tárgyában a Gödöllői Irodalmi Díj 2024 szerepeljen.

A pályaművekre csak a jelige kerüljön. A pályaműveken személyes adat NE szerepeljen.

 

Az e-mailhez mellékeljenek egy adatlapot:

jelige, név, életkor, lakcím, telefonszám, email-cím, pár soros bemutatkozás. (A pályázat az adatlap nélkül érvénytelen.)

A pályázat összdíjazása 400 000,- forint, melyet a zsűri a beérkezett alkotások függvényében oszt meg. Ezen felül a díjazottak oklevélben részesülnek, és a nyertes alkotások felkerülnek a Gödöllői Városi Könyvtár és Információs Központ honlapjára.

 

 


Beküldési határidő: 2024. június 2. éjfél


 

A Gödöllői Irodalmi Díjat 2024. októbében adjuk át a Gödöllői Városi Könyvtárban.

További információ: Istók Anna (06-20) 967-1408, vagy istoka@gvkik.hu

A pályázó alkotása elküldésével hozzájárul, hogy művét a Gödöllői Városi Könyvtár honlapján és közösségi oldalain a szerző neve feltüntetésével publikálja.

Támogatónk: Gödöllő Város Önkormányzata

 

 

Gödöllői Irodalmi Díj - pályázati felhívás 2024
Oldalunk sütiket használ a tökéletesebb felhasználói élmény érdekében. Részleteket az adatkezelési tájékoztatóban talál.
Elfogadom